Λότζια: Αποσύρθηκε το θέμα των δημοτικών τελών από το Δ. Συμβούλιο - Νέα συνάντηση με τη συμμετοχή της επόμενης Δ. Αρχής
αγαπημένα σου στη Google
Eν μέσω αντιδράσεων και σκληρών χαρακτηρισμών, το θέμα της αύξησης των δημοτικών τελών αποσύρθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου.
Στην αίθουσα διεξαγωγής του Δ.Σ. είχαν συγκεντρωθεί όλοι οι επικεφαλής των Δημοτικών Παρατάξεων, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι, καθώς και εκπρόσωποι των παραγωγικών φορέων της πόλης.
Με την έναρξη της συνεδρίασης, οι επικεφαλής των Παρατάξεων, με πρώτο τον κ. Ηλία Λυγερό, αλλά και τους κυρίους Γιάννη Κουράκη, Ευριπίδη Κουκιαδάκη και Πέτρο Ινιωτάκη, καθώς και την κ. Ευαγγελία Σχοιναράκη, κατατέθηκε η πρόταση της απόσυρσης του θέματος, της αναβολής της συζήτησης και του καθορισμού μιας συγκεκριμένης ημερομηνίας (εντός των επόμενων ημερών), προκειμένου να γίνει συνάντηση ανάμεσα στην απερχόμενη Δημοτική Αρχή, στην επόμενη Δημοτική Αρχή, τις επόμενες Δημοτικές Παρατάξεις και εκπροσώπους των παραγωγικών φορέων, στη διάρκεια της οποίας θα τεθεί επί τάπητος το «καυτό» ζήτημα της αύξησης των δημοτικών τελών. Ολοι οι επικεφαλής χαρακτήρισαν το θέμα πολιτικό, τονίζοντας πως υπαρχει νομικό και κυρίως ηθικό ζήτημα, με την όποια απόφαση να έχει επιπτώσεις στο έργο της νέας Δημοτικής Αρχής.
Δεν ήταν λίγες οι φορές που ανέβηκαν οι τόνοι, με τον κ. Ινιωτάκη μάλιστα να χαρακτηρίζει - και εκείνος- το θέμα αυτό, καθαρά πολιτικό και ως εκ τούτου, χαρακτήρισε ως «ντροπή» την κίνηση της Δημοτικής Αρχής να βάλει σε διαδικασία απόφασης για το ζήτημα της αύξησης των δημοτικών τελών, το συγκεκριμένο Σώμα, το οποίο τέλος του χρόνου θα ολοκληρώσει τη θητεία του
Θύελλα στη συνεδρίαση
Μετά την ανακοίνωση για την απόσυρση του θέματος από το Δ.Σ. τα «αίματα άναψαν», καθώς οι παρευρισκόμενοι πολίτες και εκπρόσωποι των παραγωγικών φορέων ζήτησαν να τοποθετηθούν για να εκφράσουν τις απόψεις τους.
Το γεγονός όμως πως ο πρόεδρος του Δ.Σ. κ. Γρηγόρης Πασπάτης, τους επισήμανε ότι το θέμα θεωρείται λήξαν για απόψε και πως πρέπει να προχωρήσουν στα υπόλοιπα θέματα της δημοτικής ατζέντας, προκάλεσε εκνευρισμό.
Παρά την προσπάθεια τόσο του κ. Πασπάτη, όσο και του ίδιου του κ. Λαμπρινού να εξηγήσουν στους πολίτες ότι δεν υπάρχει νόημα στην παραχώρηση του λόγου για ένα θέμα που δε θα συζητηθεί στο Δ.Σ., εκείνοι εκνευρίστηκαν, τονίζοντας πως αν δεν μιλήσουν οι ίδιοι, δεν πρόκειται να αποχωρήσουν, με αποτέλεσμα να υπάρχει αναταραχή και διακοπή για αρκετή ώρα της συνεδρίασης.
Η πρόταση των Ενεργών Πολιτών
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Δήμαρχος Ηρακλείου, στη διάρκεια της τοποθέτησης του, που ακολούθησε αυτή του κ. Λυγερού, στάθηκε στην πρόταση που κατατέθηκε από τους «Ενεργούς Πολίτες»για τα δημοτικά τέλη. Μια πρόταση, την οποία παρουσίασε πρώτο το newshub.gr (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ)
-
29 Μαΐου 2026, 22:12Χανιά: Βαρύ πένθος για τον ξαφνικό χαμό του Μανόλη Βαρουξάκη -
30 Μαΐου 2026, 09:30Πένθος για την Γιάννα Αγγελοπούλου Δασκαλάκη-Έφυγε από τη ζωή η μητέρα της Μαρίκα -
29 Μαΐου 2026, 12:15Βολές στο κέντρο... της Παρασκευής! -
30 Μαΐου 2026, 08:40Αποκαλύψεις για το άγριο έγκλημα στη Μεσσαρά με θύμα τον πρόεδρο της κοινότητας Απεσωκαρίου-"Κλίμα «τρομοκρατίας" -
30 Μαΐου 2026, 07:15Γιάννης Πρεκατσουνάκης: Η Μάχη του Ηρακλείου 20-29 Μαΐου 1941 (podcast) -
29 Μαΐου 2026, 13:00Νίκος Μαρκοβίτης: Καζάνι που βράζει η Τουρκία λόγω CHP - Βυθίζεται η τουρκική λίρα! (podcast)
