Λότζια: Ομόφωνη στήριξη στους 135 συμβασιούχους για την παραμονή τους στις εργασίες τους
Η περιπέτεια των 135 συμβασιούχων του Δήμου Ηρακλείου συνεχίζεται. Οπως είναι γνωστό, στις 15 Μάη αναμένεται να εκδικαστεί εκ νέου η υπόθεση της παραμονής τους, στις θέσεις εργασίας, που κατείχαν.
Αυτό που διεκδικούν είναι εν ολίγοις η παράταση των συμβάσεων τους. Στη διάρκεια της συνεδρίασης στη Λότζια, δεν έλειψε - για μια ακόμη φορά - η ένταση κατά τη συζήτηση του -εκτός ημερήσιας διάταξης- θέματος. Μια συζήτηση όμως η οποία κατέληξε σε μια απόφαση θετική για τους συμβασιούχους. Οπως έγινε γνωστό, το Δημοτικό Συμβούλιου Ηρακλείου, εκφράζει τη στήριξη του προς τους συγκεκριμένους εργαζόμενους, συναινόντας στην αναβολή της δίκης, με την παράλληλη διατήρηση της προσωρινής διαταγής για την παραμονή τους, δηλαδή για τα ασφαλιστικά μέτρα, τα οποία ασκούνται από τους παρατασιούχους εργαζομένους του Δήμου που είχαν προσληθεί το διάστημα 2020- 2022 με οχτάμηνες συμβάσεις.
Σημειώνεται ότι στη Λότζια, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, πέρα από τους συμβασιούχους, βρέθηκαν τόσο ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου κ. Στέλιος Βοργιάς, όσο και ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Καθαριότητας του Δήμου Ηρακλείου κ. Μιχάλης Καρασάββας.
Οι συμβασιούχοι, όπως έχει γραψει σε ρεπορτάζ του το newshub.gr ζητούν την παραμονή τους, δικαιολογώντας αυτή τους τη διεκδίκηση, λέγοντας οτι καλύπτουν θέσεις, που έχουν επείγον και επιτακτικό χαρακτήρα και που έχουν να κάνουν άμεσα με το δημόσιο συμφέρον. Ειναι δε χαρακτηριστικό πως υπαρχουν Υπηρεσίες, όπως είπε ο κ. Βοργιάς, που καλύπτονται μόνο με συμβασιούχους στο Δήμο!
Για το θέμα αυτό τοποθετήθηκε ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Αλέξης Καλοκαιρινός, ο οποίος στάθηκε αφενός στις ανάγκες που υπαρχουν στο Δήμο, αφετέρου στην χρησιμότητα των συμβασιούχων.
«Βεβαιως υπαρχουν αναγκες στο Δήμο Ηρακλείου. Οι εργαζόμενοι είναι χρήσιμοι. Από την άλλη μεριά αυτό που γνωρίζουμε είναι ότι ζούμε κάτω από ενα καθεστώς παρατάσεων των συμβάσεων, το οποίο έχει μια στρεβλότητα. Θέτει σε ομηρία και τους εργαζομενους και το Δήμο. Ειναι μια κατάσταση διπλης ομηρίας», είπε μεταξυ άλλων ο κ. Καλοκαιρινός.
Ενώ τόνισε πως: «Σε ότι αφορά το ειδικότερο και πρακτικότερο ζήτημα, το οποιο έχει να κανει με τη στάση της Δημοτικης Αρχής, ως Πολιτικης Αρχής στην υπόθεση αυτή, εκείνο που αποτελεί και θέση της Παράταξης είναι να συναινέσουμε στην αναβολή την οποία θα ζητηθεί, εκτιμωντας πάντα ολους τους παράγοντες. Σταθερός παράγοντας είναι φυσικά ο αριθμός των ανθρώπων που εργάζονται, αλλά κρίσιμη μεταβλητή είναι οι συγκυριακές ανάγκες του Δήμου. Και αυτά πρέπει να προσμετρώνται. Και οι συγκυριακές ανάγκες του Δήμου είναι απολύτως πραγματικές»
Σημειώνεται ότι η Αντιπολίτευση ταχθηκε υπέρ της στήριξης των εργαζομένων. Χαρακτηριστική ήταν η τοποθέτηση του κ. Μιχάλη Καραμαλάκη, που επισήμανε ότι είναι μόνόδρομος για την ευρυθμη λειτουργία του Δήμου η παραμονή των συμβασιούχων.
Σημειώνεται ότι η υπόθεση πρόκειται να εκδικαστεί στο Πρωτοδικείο του νομού Λασιθίου, στη Νεάπολη.
Δείτε το Δημοτικό Συμβούλιο στο παρακάτω βίντεο:
Α.Κ.
-
30 Απριλιου 2026, 11:07Θανατηφόρο τροχαίο - Μεσαρά: Το απόγευμα το τελευταίο «αντίο» στη 12χρονη Αγλαΐα – Πενθούν οι συμμαθητές της, ακυρώνονται εκδηλώσεις -
01 Μαΐου 2026, 07:06Ηράκλειο: Έπαιξε στοίχημα να πάρει κύπελλο ο ΟΦΗ και έταξε τα κέρδη στη Μονή Κουδουμά! (Φωτο) -
30 Απριλιου 2026, 09:25Στο πένθος η Μεσαρά: Δεν τα κατάφερε η 12χρονη που τραυματίστηκε στο τροχαίο - Υπέκυψε τα ξημερώματα στο ΠΑΓΝΗ -
01 Μαΐου 2026, 15:19Έφυγε από τη ζωή ο συγγραφέας Γιώργος Πολυράκης -
30 Απριλιου 2026, 08:10Μάρκος Τρούλης: Στο Ιράν είμαστε στο σημείο μηδέν! Σε καθοδικό σπιράλ, το οικονομικό σοκ πλησιάζει! (podcast) -
30 Απριλιου 2026, 13:15Φαίδων Καραϊωσηφίδης: Άλλο τα οράματα και τα σενάρια κι άλλο η πραγματικότητα για τα εξοπλιστικά! (podcast)
