Λότζια: Στο επίκεντρο το... Χριστουγεννιάτικο Κάστρο - Αντιπαράθεση Καλοκαιρινού με Καραμαλάκη
αγαπημένα σου στη Google
Στο επίκεντρο βρέθηκε το Χριστουγεννιάτικο Κάστρο, στη διάρκεια της συνεδρίασης για τη Λογοδοσία του Δήμου Ηρακλείου. Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Μιχάλης Καραμαλάκης έθεσε ένα ζήτημα σχετικά με το χριστουγεννιάτικο σχεδιασμό για φέτος το χειμώνα, μετά από αντιρρήσεις που έχουν εκφραστεί και από επιχειρηματίες, που διαφωνούν με τη μεταφορά του χριστουγεννιάτικου χωριού.
Ο Δήμαρχος Ηρακλείου Αλέξης Καλοκαιρινός, απαντώντας λοιπόν σε ερώτηση του επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Μιχάλη Καραμαλάκη για το Χριστουγεννιάτικο Πάρκο του Δήμου Ηρακλείου, που τέθηκε στη συνεδρίαση της λογοδοσίας της Δημοτικής Αρχής, ανέφερε χαρακτηριστικά:
«Το θέμα αυτό δεν είναι αντικείμενο λογοδοσίας γιατί η λογοδοσία δεν αφορά αυτό που θα κάνεις στο μέλλον, είναι αυτό που έχεις κάνει ή έχεις παραλείψει να κάνεις. Και εδώ γίνεται μια δίκη προθέσεων. Δηλαδή προδικάζουμε ότι η Δημοτική Αρχή πρέπει να λογοδοτήσει για αυτό που εμείς θεωρούμε ότι πρόκειται να κάνει.
Προφανώς θα τηρηθούν όλα όσα είναι θεσπισμένα. Και βεβαίως θα γίνει διαβούλευση, και βεβαίως θα πάρει απόφαση το Δημοτικό Συμβούλιο.
Ο προβληματισμός που έχει αναπτυχθεί για την πλατεία αφορά τη νέα της διαμόρφωση και το γεγονός ότι στο παρελθόν από την εγκατάσταση δημιουργήθηκαν φθορές οι οποίες από ένα σημείο και μετά δεν ήταν αναστρέψιμες και γνωρίζετε ότι η πλατεία έχει αναπλαστεί.
Ωστόσο, δεν προδικάζουμε τίποτα, εντός του Σεπτεμβρίου θα προτείνουμε και βεβαίως ο προσανατολισμός μας είναι η ενότητα της αγοράς και η μη απομάκρυνση από το κέντρο. Συμφωνούμε στις παραμέτρους. Αν είναι μονόδρομος η πλατεία Ελευθερίας είναι κάτι το οποίο θα το συζητήσουμε και θα το συζητήσουμε μαζί. Απευθύνομαι και στους δημότες. Θα το συζητήσουμε και όχι μόνο στο πλαίσιο της δημόσιας διαβούλευσης η οποία γνωρίζετε ότι γίνεται και ηλεκτρονικά και έχει απρόσωπα χαρακτηριστικά. Θα το συζητήσουμε πρόσωπο με πρόσωπο. Θα βρούμε την κατάλληλη λύση».
Ενώ στη συνέχεια ο κ. Καλοκαιρινός είπε ότι ο εορταστικός φωτισμός ο οποίος αποφασίστηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο, είναι προς την κατεύθυνση ενός ενιαίου συστήματος αγοράς.
«Σηματοδοτεί το ίδιο το χριστουγεννιάτικο κάστρο. Αυτά θα τα δούμε και θα τα συζητήσουμε εντός του Σεπτεμβρίου.
Θα το κάνουμε στο κέντρο. Και από εκεί και πέρα μπορούμε και να σκεφτούμε για το μέλλον μαζί και να συζητήσουμε μαζί και για λύσεις τύπου Τρικάλων. Τα Τρίκαλα που έχουν τεράστια προσέλευση, είναι η απόλυτη επιτυχία όπως έχει μάλλον επιβεβαιωθεί, είναι εκτός. Να τα σκεφτούμε αυτά. Δεν έχουμε ειλημμένες αποφάσεις επ’ αυτών και μπορούμε να το σκεφτούμε για το μέλλον. Όχι βέβαια το 2026 ή το 2027 αλλά εάν μπορούμε να ενεργοποιήσουμε ένα τέτοιο μοντέλο με τις κατάλληλες προϋποθέσεις, να το πούμε.
Τον Σεπτέμβριο θα συζητήσουμε στη βάση που είναι και η κοινή μας βάση της ενιαίας και όχι διάσπαρτης αγοράς και της αγοράς στο κέντρο», κατέληξε ο Δήμαρχος.
Να σημειωθεί πως ο κ. Καραμαλάκης παίρνοντας εκ νέου το λόγο διευκρίνισε πως έκανε τη σχετική ερώτηση, θέλοντας να προλάβει καταστάσεις στο μέλλον...
-
30 Αυγουστου 2026, 14:06Θερινές εκπτώσεις 2026: Πότε τελειώνει η περίοδος -
29 Αυγουστου 2026, 22:46Σοβαρός ο τραυματισμός του Κωνσταντέλια, φόβοι για χιαστό- βίντεο -
30 Αυγουστου 2026, 07:43Κρήτη: Παράταση δηλώσεων συμμετοχής στις βραβεύσεις ελαιοτουριστικών δράσεων του ΣΕΔΗΚ -
30 Αυγουστου 2026, 14:52Ο Αλέξανδρος Τσουβέλας γέμισε την Πλαζ ΕΟΤ και δώρισε φορητό απινιδωτή στον Δήμο Αγίου Νικολάου -
30 Αυγουστου 2026, 07:00Ένας μικρός παράδεισος στην ενδοχώρα της Κρήτης - Μονή Σωτήρος Χριστού και Αγίου Γεδεών στις Μαργαρίτες Ρεθύμνου (Φωτο) -
30 Αυγουστου 2026, 13:15Μητσοτάκης: Η Θεσσαλονίκη έχει ένα «χρωστούμενο» λιγότερο με την επέκταση του Μετρό στην Καλαμαριά
