Μ. Χνάρης: «Αναγκαία η κάλυψη των κενών θέσεων σχολικών νοσηλευτών στα σχολεία Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του ν. Ρεθύμνου»
αγαπημένα σου στη Google
Την άμεση και πλήρη κάλυψη των κενών θέσεων των σχολικών νοσηλευτών στο νομό Ρεθύμνου ζητά με κοινοβουλευτική παρέμβαση του - Αναφορά, απευθυνόμενος προς τον Υπουργό Παιδείας, Κυριάκο Πιερρακάκη, ο Βουλευτής Ρεθύμνης Μανόλης Χνάρης, με σκοπό τη διασφάλιση της υγείας των μαθητών με την υποστήριξη των αρμόδιων φορέων για την επίλυση του ζητήματος.
Ειδικότερα, ο Μ. Χνάρης, προέβη στην παρέμβαση του αυτή, σε συνέχεια της Επιστολής της Ένωσης Γονέων Δήμου Ρεθύμνου, μέσω της οποίας, οι τελευταίοι εξέφρασαν την έντονη δυσαρέσκειά τους για την έλλειψη σχολικών νοσηλευτών στα σχολεία του νομού, γεγονός που θέτει σε κίνδυνο την υγεία των μαθητών και εντείνει την ανησυχία των γονέων.
Παράλληλα, τονίζεται ότι αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης είναι η ελλιπής φοίτηση, εφόσον κάποιοι μαθητές δεν προσέρχονται στο σχολείο, με συνέπεια την υποβάθμιση του θεμελιώδους δικαιώματος των μαθητών στη δημόσια δωρεάν εκπαίδευση.
Επιπλέον, επισημαίνουν ότι δε φαίνεται να υπάρχει προοπτική κάλυψης των πραγματικών αναγκών δεδομένου ότι «οι κοινωνικές παροχές δεν αποτελούν προτεραιότητα της κυβέρνησης».
Δεδομένου ότι η δημόσια δωρεάν εκπαίδευση αποτελεί θεμελιώδες και συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα, στο οποίο θα πρέπει να έχουν ισότιμη πρόσβαση όλοι οι μαθητές και καθώς δεν πρέπει να παραβλέπονται ζητήματα που αφορούν την υγεία και επειδή τα διαλαμβανόμενα στην ως άνω Επιστολή τεκμηριώνουν εύλογα και δίκαια αιτήματα, αιτήθηκε την άμεση δρομολόγηση όλων των αναγκαίων σχετικών ενεργειών, καθώς και την ενημέρωση της Βουλής.
-
04 Αυγουστου 2026, 21:19Πένθος στη νομική κοινότητα για τον κορυφαίο δικαστή που συνδέθηκε άρρηκτα με την Κρήτη -
06 Αυγουστου 2026, 07:07Καλύτερη η εικόνα στην πυρκαγιά στο Καρύδι Σητείας-Ήχησε το 112 -
04 Αυγουστου 2026, 22:44Τροχαίο δυστύχημα στο Πόρτο Ράφτη: Ένας νεκρός μετά από μετωπική σύγκρουση δύο αυτοκινήτων -
05 Αυγουστου 2026, 15:10Έφυγε από τη ζωή ο γνωστός πνευμονολόγος Πάνος Μαματζάκης -
05 Αυγουστου 2026, 12:12Τυνησιακό ελαιόλαδο στην Κρήτη: Αντιδράσεις από τις αποκαλύψεις του newshub.gr σε μια χρονιά με πολλά λάδια απούλητα από πέρυσι! -
05 Αυγουστου 2026, 07:00Ηράκλειο: Η «έξυπνη» στάθμευση που έρχεται, φέρνοντας νέα οικονομική επιβάρυνση και... αντιδράσεις
