Μακελειό στα Βορίζα: Την Τρίτη στα Χανιά η κηδεία της 56χρονης - Συγκλονίζει ο αδερφός της
Υπό αστυνομικό κλοιό αναμένεται να γίνει αύριο, στο χωριό του συζύγου της, τον Αλικιανό Χανίων, η κηδεία της 56χρονης που έχασε τη ζωή της κατά την ανταλλαγή πυροβολισμών στα Βορίζα Ηρακλείου.
Η σορός της άτυχης νοσηλεύτριας θα βρίσκεται στην εκκλησία του Τιμίου Σταυρού από τις 12.00 και η εξόδιος ακολουθία θα ψάλλει στις 14.00 και θα ακολουθήσει η ταφή. Νωρίτερα σήμερα ο σύλλογος εργαζομένων του Γενικού νοσοκομείου Χανίων “ο Άγιος Γεώργιος” όπου εργαζόταν η άτυχη γυναίκα, πραγματοποίησε τρισάγιο στη μνήμη της σε βαρύ κλίμα από τον άδικο χαμό της.
Στην κηδεία της 56χρόνης αναμένεται να παραστούν συγγενείς της από τα Βορίζια Ηρακλείου, ενώ αμφίβολο θεωρείται να βρεθεί στην κηδεία της μητέρας του ο ένας γιος της 56χρόνης ο οποίος αναζητείται από τις αρχές.
Διαβάστε επίσης:
- Σκηνές αρχαίας τραγωδίας στο Βενιζέλειο μετά το αιματοκύλισμα στα Βορίζια: "Σε φάγανε παιδί μου " (Φωτο και Βίντεο)
- Αιματοκύλισμα στα Βορίζια: Οι οικογένειες είχαν κάνει «σασμό» και τον παραβίασαν – Η ΕΛ.ΑΣ στο χωριό κι οι φόβοι για τη συνέχεια (φωτο + βιντεο)
- Διάτρητο από σφαίρες το αυτοκίνητο του 39χρονου - "Αστακός" το χωριό μετά το μακελειό (φωτο)
-
Βεντέτα με δύο νεκρούς στα Βορίζια: Πάνω από 2.500 σφαίρες και ο φόβος της βεντέτας
Συγκλονίζει ο αδερφός της
Συγκλονίζει ο αδερφός της 56χρονη.
Ο άνδρας υποστήριξε πως το Σάββατο (1.11.25) το πρωί είχε πάρει ο ίδιος πολλές φορές τηλέφωνο στο τοπικό τμήμα, χωρίς ωστόσο να καταφέρει επικοινωνήσει με κάποιον αστυνομικό.
Ο αδερφός της 56χρονης που έπεσε νεκρή από τους πυροβολισμούς, μίλησε στην πρωινή εκπομπή του Mega, σημειώνοντας πως η άλλη του αδερφή και το ανίψι του παραμένουν στο νοσοκομείο.
Ο άνδρας περιέγραψε όλα όσα έζησε λέγοντας πως η αδερφή του είχε έρθει στο χωριό για το μνημόσυνο του πατέρα του: «Ήμουν σπίτι με τη μάνα μου, μόλις άκουσα τους πυροβολισμούς βγήκα από το σπίτι. Στα 20 μέτρα γινόταν από μένα η ιστορία. Βρήκα την αδερφή μου πεσμένη κάτω…».
Σημείωσε πως δεν είδε ποιος πυροβολούσε γιατί το μοναδικό μέλημά του ήταν να απομακρύνει την αδερφή του από το σημείο: «Το μυαλό μου ήταν στην αδερφή μου, το πρώτο πράγμα που είδα ήταν η αδερφή πεσμένη κάτω, με ενδιέφερε να απομακρύνω την αδερφή μου, ό,τι και να γινόταν εκείνη την ώρα κοιτούσα την αδερφή μου».
«Δύο άνθρωποι χάθηκαν, δεν έπρεπε (οι αστυνομικοί) να αφήσουν αν συμβεί αυτό» και σε αυτό το σημείο τόνισε πως ο ίδιος προσπάθησε να ενημερώσει την αστυνομία από νωρίς το πρωί του Σαββάτου.
«Δεν είμαστε άγριοι. Για να φτάσει το περιστατικό να εξελιχθεί με αυτό τον τρόπο σημαίνει ότι ήταν χρόνιο» σημείωσε και επανέλαβε πως: «Προφανώς είχε κληθεί η αστυνομία, από το προηγούμενο το βράδυ είχε ειδοποιηθεί η αστυνομία».
«Το Σάββατο το πρωί έπαιρνα τηλέφωνο την αστυνομία και δεν το σήκωνε κανείς. Δεν μπόρεσα να μιλήσω με κανέναν» τόνισε, σημειώνοντας πως η κατάσταση θα μπορούσε να αποφευχθεί.
Εξήγησε πως η βόμβα είχε τοποθετηθεί στο σπίτι του ανιψιού του και τόνισε πως αν η αστυνομία ήθελε να κάνει τη δουλειά της «έπρεπε το χωριό να είναι ζωσμένο με την αστυνομία» από νωρίς το πρωί του Σαββάτου, καθώς όπως είπε υπήρχε μια ένταση από το βράδυ της Παρασκευής.
Σημείωσε πως ο ανιψιός θέλησε να μετακομίσει στην παλιά γειτονιά της οικογένειας: «Το σπίτι ήταν παλιό, πουλιόταν εδώ και 30 χρόνια. Κάποια στιγμή άρχισε να το φτιάχνει ανιψιός μου», ενώ ο ίδιος αναρωτήθηκε αφού πουλιόταν για χρόνια τότε γιατί δεν το αγόρασαν πιο πριν.
«Το κακό έγινε, δεν μπορούν οι νεκροί να γυρίσουν πίσω… Πρέπει να σταματήσει εδώ» κατέληξε
-
18 Μαΐου 2026, 11:12Βολές στο κέντρο... της Δευτέρας! -
17 Μαΐου 2026, 07:06Δημήτρης Ψαρράς: Μετατρέπει ένα «νεκρό τοπίο» στα Αγριανά σε γη υψηλής παραγωγικότητας -
18 Μαΐου 2026, 07:00Κρήτη: Εκτεθειμένες οι περιουσίες των Ρεθυμνιωτών ελέω...Κτηματολογίου - Στα «κάγκελα» όλοι οι Δήμοι -
17 Μαΐου 2026, 13:26Τιμία Κάρα Αγίου Αποστόλου Τίτου: Με λαμπρότητα και κατάνυξη το Ηράκλειο γιορτάζει απόψε την 60η επέτειο επανακομιδής -
17 Μαΐου 2026, 07:00Ηράκλειο: Γιατί η παραλιακή δεν έχει ανακατασκευαστεί ενώ έχει «δώσει» τόσα θανατηφόρα τροχαία (Βίντεο) -
17 Μαΐου 2026, 21:38Ελευσίνα: Δύο σοβαρά τραυματίες μετά από τροχαίο
