Μαρία Κοζυράκη: «Το «όχι σε όλα» που ακολουθεί η Τοπική Αυτοδιοίκηση ως προς τη δομή, δεν είναι λύση».
αγαπημένα σου στη Google
Ξεκάθαρα υπέρ του δήμου Χερσονήσου, των φορέων και των κατοίκων της, λέγοντας πως έχουν δίκιο, αλλά ασκώντας κριτική στον θεσμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης της Ανατολικής Κρήτης για το «όχι σε όλα», τάχθηκε σήμερα κατά τη συνάντηση στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης η Μαρία Κοζυράκη. «Το «όχι σε όλα» δεν οδηγεί πουθενά. Και αυτό ισχύει και στη Βουλή. Όταν λες «όχι σε όλα» κάποια στιγμή θα σου επιβληθούν αποφάσεις που δεν τις θέλεις»!
Η Μαρία Κοζυράκη άκουσε με μεγάλη προσοχή, τόσο τον Ζαχαρία Δοξαστάκη όσο και τους άλλους εκπροσώπους των φορέων της Χερσονήσου και συμφώνησε μαζί τους, ότι δεν μπορεί να αποτελέσει λύση προσωρινής φιλοξενίας μεταναστών το κτίριο του παλιού ΚΤΕΟ στον Καρτερό.
Όμως σημείωσε χαρακτηριστικά, πως «ακόμα και στην κορφή του Ψηλορείτη να βρούμε χώρο, πάλι αντιδράσεις θα έχουμε». Η Συντονίστρια της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης δεν απέφυγε να ρίξει ευθύνες και στην ίδια την Πολιτεία για τα σημερινά αδιέξοδα, αλλά άσκησε σκληρή κριτική και στην ΠΕΔ όπως και στην Περιφέρεια Κρήτης, τονίζοντας προς το δήμαρχο Χερσονήσου: «Συνεργαστείτε, βρείτε πέντε χώρους κατάλληλους να τους προτείνετε στην κυβέρνηση για να γίνει η επιλογή του ενός. Αλλιώς θα έρθει το υπουργείο και θα επιτάξει χώρο και αυτό δεν είναι κάτι που θα το ήθελε κανείς».
Η Μαρία Κοζυράκη τόνισε ότι θα πρέπει να τελειώνει αυτή η ιστορία, για να δει μετά η κυβέρνηση την πολιτική και εθνική διάσταση της υπόθεσης, αντιμετωπίζοντας το μεταναστευτικό στη ρίζα του, ώστε να σταματήσουν οι ροές προς την Ελλάδα.
Τέλος έκανε ιδιαίτερη αναφορά στις άθλιες και επικίνδυνες συνθήκες φύλαξης 500 μεταναστών ταυτόχρονα στο παλιό ψυγείο στο λιμάνι του Ηρακλείου, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Το γεγονός ότι μέχρι σήμερα δεν έχουμε κάποιο τραγικό περιστατικό, είναι ένα θαύμα».
Διαβάστε επισης:
-
08 Ιουνιου 2026, 21:03Έκτακτο επίδομα παιδιού 150 ευρώ: Ποιοι κόβονται από την ενίσχυση -
09 Ιουνιου 2026, 12:45Νίκος Μπουνάκης: Αντί η Ελλάδα να είναι ισχυρή αγροτική δύναμη πληρώνει 10 δισ ευρώ σε εισαγωγές τροφίμων το χρόνο! (podcast) -
09 Ιουνιου 2026, 11:33Ηράκλειο: Σοβαρό τροχαίο με την εμπλοκή τριών αυτοκινήτων (Φωτο) -
08 Ιουνιου 2026, 19:28Κρήτη: Χωρίς τέλος οι μεταναστευτικές ροές - Νέες «καραβιές» νότια του νησιού -
08 Ιουνιου 2026, 22:31«Όλη η Ελλάδα ένας Πολιτισμός»: Καλοκαίρι με 95 δωρεάν πολιτιστικές εκδηλώσεις σε 94 αρχαιολογικούς χώρους-Ποιες στην Κρήτη -
09 Ιουνιου 2026, 18:55Κρήτη: «Μας καταστρέφουν και φοβόμαστε να μιλήσουμε» - Σε απόγνωση λόγω της παράνομης βόσκησης σε περιοχές της Μεσαράς
