Μάξιμος Σενετάκης για υπόθεση ΟΠΕΚΕΠΕ: «Μέρος της βουλευτικής καθημερινότητας οι παρεμβάσεις – Θα το ξανάκανα με μεγαλύτερη διαφάνεια»
Στην αντεπίθεση περνά ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Μάξιμος Σενετάκης, σχετικά με την εμπλοκή του στην υπόθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ που ερευνά η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία. Μιλώντας στο ΕΡΤnews, ο κ. Σενετάκης ξεκαθάρισε τη θέση του, τονίζοντας πως οι ενέργειές του κινήθηκαν εντός του πλαισίου των κοινοβουλευτικών του καθηκόντων (δείτε εδώ).
Ο βουλευτής Ηρακλείου ανέφερε πως έχει ήδη αποστείλει αναλυτικό υπόμνημα στην Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής, στο οποίο αρνείται κατηγορηματικά τις κατηγορίες, επισημαίνοντας ότι ουδέποτε διέπραξε τις πράξεις που του αποδίδονται.
«Είναι στο πλαίσιο της καθημερινότητάς μας να κάνουμε τέτοιες παραινέσεις και εισηγήσεις προς τη διοίκηση», δήλωσε χαρακτηριστικά, υπεραμυνόμενος του δικαιώματος των βουλευτών να παρεμβαίνουν για ζητήματα που αφορούν τους πολίτες. Μάλιστα, εμφανίστηκε αμετακίνητος στην ουσία των πράξεών του, δηλώνοντας πως «θα το ξανάκανε», θέτοντας όμως ως προϋπόθεση ένα πιο αυστηρό θεσμικό πλαίσιο.
Ο κ. Σενετάκης υπογράμμισε την ανάγκη οι παρεμβάσεις αυτές να γίνονται με απόλυτη διαφάνεια, ώστε να μην αφήνεται κανένα περιθώριο παρερμηνείας περί προσωπικού συμφέροντος, αλλά να αναδεικνύεται το συλλογικό όφελος.
Η υπόθεση αναμένεται πλέον να κριθεί στην Ολομέλεια της Βουλής, όπου θα αποφασιστεί η άρση της ασυλίας του, διαδικασία την οποία ο ίδιος ο βουλευτής έχει ζητήσει προκειμένου να κλείσει η υπόθεση δικαστικά.
Ομόφωνη η απόφαση για την άρση ασυλίας των 11 βουλευτών της ΝΔ από την Επιτροπή Δεοντολογίας για την υπόθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ
Άρση ασυλίας ζήτησαν και οι 11 βουλευτές της ΝΔ, τα ονόματα των οποίων εμπλέκονται στη μία εκ των τριών δικογραφιών για τον ΟΠΕΚΕΠΕ με την Επιτροπή Δεοντολογίας να λαμβάνει ομόφωνα απόφαση να προχωρήσει στην άρση της.
- Πρόκειται για τους:
- Κώστα Τσιάρα,
- Νότη Μηταράκη,
- Δημήτρη Βαρτζόπουλου,
- Χρήστου Μπουκώρου,
- Λάκη Βασιλειάδη,
- Κώστα Αχ. Καραμανλή,
- Θεόφιλου Λεονταρίδη,
- Μαξίμου Σενετάκη,
- Γιάννη Κεφαλογιάννη,
- Κώστα Σκρέκα και
- Κατερίνας Παπακώστα,
Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά 9 από τους 11 βουλευτές έδωσαν εξηγήσεις στην Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής, καταθέτοντας υπόμνημα για την υπόθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ.
Με φυσική παρουσία βρέθηαν στη Βουλή μόνο οι κκ. Νότης Μηταράκης και Κώστας Τσιάρας.
Ο Μάξιμος Σενετάκης υποστηρίζει ότι «δεν διέπραξα ηθική αυτουργία σε απιστία και όλες μου οι ενέργιες ήταν στα πλαίσια των κοινοβουλευτικών καθηκόντων» ζητώντας την άρση ασυλίας του
Διαβάστε το υπόμνημα του Μάξιμου Σενετάκη
Διαβάστε επίσης
-
21 Απριλιου 2026, 22:00Ηράκλειο: Το απρόοπτο με τη γυναίκα στο αναπηρικό αμαξίδιο και η άμεση αντίδραση τουριστών και οδηγού mini bus -
21 Απριλιου 2026, 15:24Νέα μέτρα στήριξης ανακοινώνονται αύριο από τον Μητσοτάκη μετά το «υπερπλεόνασμα» από ΕΛΣΤΑΤ -
21 Απριλιου 2026, 10:45Δημήτρης Βεριώνης: Θάνατοι στη χούντα, τα γνωστά και άγνωστα θύματα 1967-1974 (podcast) -
21 Απριλιου 2026, 20:55Ηράκλειο-Τραγωδία: Γυναίκα εντοπίστηκε απαγχονισμένη -
21 Απριλιου 2026, 12:17Ηράκλειο: Τελευταίο αντίο στη μητέρα του Δημάρχου Αλέξη Καλοκαιρινού που συγκίνησε με τον επικήδειο του (Φωτο) -
21 Απριλιου 2026, 07:15Κώστας Λουκόπουλος: Το MAGA εναντιώνεται στον Τραμπ και λόγω τιμής γαλονιού - Η σχέση μας με τη Γαλλία ενισχύει την αρχιτεκτονική εξισορρόπηση στην περιοχή του Αιγαίου! (podcast)
