Με μια λαμπρή γιορτή η φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου δέντρου στο Ρέθυμνο
Μήνυμα ειρήνης και αγάπης προς όλο τον κόσμο εξέπεμψε το Ρέθυμνο το βράδυ της Κυριακής 30 Νοεμβρίου 2025.
Η φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου της πόλης αποτέλεσε πρόσκληση συμμετοχής στην χαρά της εορταστικής περιόδου, με ένα σαφές μήνυμα από τον Δήμαρχο Ρεθύμνης κ. Γιώργη Χ. Μαρινάκη: «Εύχομαι το φως των Χριστουγέννων να πλημμυρίσει τις καρδιές των ανθρώπων, μικρών και μεγάλων, σε όλη τη γη. Να φωτίσει και εκεί που η δυστυχία και ο πόλεμος στερούν την χαρά των Αγίων Ημερών».
Ο ίδιος συμπλήρωσε: «Η αντίστροφη μέτρηση προς τα Χριστούγεννα, να είναι αντίστοιχα και προς την ειρήνη, την ευτυχία, την προκοπή και την δημιουργία για όλο τον κόσμο σε ολόκληρο τον πλανήτη».
Με τα μηνύματα αυτά, η φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου αποτέλεσε την κορύφωση της λαμπερής γιορτής που οργάνωσε ο Δήμος Ρεθύμνης, δίδοντας το έναυσμα για την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς καλώντας μικρούς και μεγάλους να χαρούν τις πιο «παραμυθένιες ημέρες του χρόνου»!

Η Πλατεία του Αγνώστου Στρατιώτη γέμισε από κόσμο που χάρηκε την φαντασμαγορική γιορτή, η οποία ξεκίνησε με την Δημοτική Φιλαρμονική Ρεθύμνου, που για ακόμα μια φορά δημιούργησε μοναδική ατμόσφαιρά με τις μελωδίες της, υπό την διεύθυνση του μαέστρου της και Αρχιμουσικού Στέλιου Αποστολάκη.
Μαζί της είχαμε και την μεγάλη έκπληξη της βραδιάς! Για πρώτη φορά παρουσιάστηκε στο κοινό η Παιδική Χορωδία του Δημοτικού Ωδείου Ρεθύμνου υπό τη διεύθυνση του μαέστρου της και Καλλιτεχνικού Διευθυντή του Δημοτικού Ωδείου κ. Νίκου Περάκη. Η παιδική χορωδία σχηματίστηκε κατά το περασμένο διδακτικό έτος 2024-2025 και η επίσημη πρώτη της εμφάνιση την περασμένη Κυριακή αποτέλεσε το εφαλτήριο μιας νέας ελπιδοφόρας πορείας για το καινούργιο καλλιτεχνικό σχήμα του Δήμου μας.
Το κοινό καταχειροκρότησε τα δύο Δημοτικά Μουσικά Σχήματα, τα οποία απέδειξαν στην πράξη το υψηλό επίπεδο της μουσικής παιδείας στον Δήμο Ρεθύμνης.

Η γιορτή που παρουσίασε με μαεστρία και επαγγελματική δεξιοτεχνία ο εθελοντής Νίκος Μαύρος, συνεχίστηκε με τα «μαγικά της»! Μικροί και μεγάλοι «γνώρισαν» στην πλατεία το Ξωτικό από τον Βόρειο Πόλο, που τους κάλεσε σε χαρούμενες περιπέτειες με ταχυδακτυλουργικά κόλπα, σχοινοβασία, ξυλοπόδαρους, ζογκλερικά και πολλές εκπλήξεις, χαρίζοντας απλόχερα χαρά και αισιοδοξία.
Και μέσα σε αυτή την γιορτινή ατμόσφαιρα, τα μέλη της χοροθεατρικής ομάδας Team14 και οι UBA LUBA έβαλαν τα δυνατά τους, εντυπωσίασαν και έδωσαν τη σκυτάλη στον Δήμαρχο Ρεθύμνης για να φωταγωγηθεί το χριστουγεννιάτικο δέντρο της πόλης!
Η φαντασμαγορία της τελετής συμπληρώθηκε με ένα μοναδικό show πυροτεχνημάτων με χρήση βεγγαλικών λάμψης, που ενθουσίασαν και εντυπωσίασαν όλο το Ρέθυμνο.

Έτσι, τα μαγικά, η λαμπρότητα των ήχων και των χρωμάτων, μαζί με τις ευχές για ειρήνη και ευτυχία σε όλο τον κόσμο «σήκωσαν την αυλαία» για τη συναυλία της μοναδικής Σοφίας Μανουσάκη, που γεμάτη λάμψη και ενέργεια χάρισε μεγάλες στιγμές στο κοινό της με τους εξαιρετικούς μουσικούς της.
Με την εκδήλωση αυτή ξεκίνησε και επίσημα το εορταστικό πρόγραμμα που θα υλοποιηθεί στο πλαίσιο των εορτών Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς στον Δήμο Ρεθύμνης.
Ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ. Μάνος Τσάκωνας και οι συνεργάτες του στο Τμήμα Πολιτισμού του Δήμου μας, έχουν προετοιμάσει σειρά εκδηλώσεων σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Ρεθύμνης και τον Εμπορικό Σύλλογο Ρεθύμνου, το οποίο θα παρουσιαστεί σε κοινή συνέντευξη Τύπου τις επόμενες ημέρες.
-
30 Νοεμβριου 2025, 11:40Σητεία: Συνελήφθη ανήλικος διακινητής ναρκωτικών κι άλλα δυο άτομα-Με χειροπέδες και οι γονείς του -
30 Νοεμβριου 2025, 20:30Μεγάλη νίκη μετά από "θρίλερ" για την Κατερίνα Κοσμαδάκη - Έγινε η 1η γυναίκα πρόεδρος του ΔΣΗ! -
30 Νοεμβριου 2025, 14:20Πορτογαλία-Ελλάδα: Για το 2/2 στα προκριματικά του Μουντομπάσκετ η γαλανόλευκη -
30 Νοεμβριου 2025, 12:20Στους δρόμους αγρότες και κτηνοτρόφοι ενώ κυβερνητικοί παράγοντες προσπαθούν να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα -
30 Νοεμβριου 2025, 15:28Επεισοδιακά ξεκίνησαν τα μπλόκα των αγροτών: Χημικά σε Νίκαια και Πλατύκαμπο -
30 Νοεμβριου 2025, 19:49Δικηγορικός Σύλλογος Ηρακλείου: Εκλεισαν οι κάλπες και αναμένονται τα αποτελέσματα (Φωτο)
