Με συναντήσεις και στους 4 νομούς της Κρήτης απαντούν οι αγρότες μετά τις ανακοινώσεις Τσιάρα
αγαπημένα σου στη Google
Οπως έχει γράψει το newshub.gr (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ) χωρίς να λάβουν τις απαντήσεις που ηθελαν αποχώρησαν οι εκπρόσωποι της Πανελλαδικής των αγροτικών μπλόκων μετά την 4ωρη σύσκεψη τους με το κυβερνητικό κλιμακιο που εγινε την περασμένη Παρασκευή.
Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Κώστας Τσιάρας επισήμανε πως η κυβέρνηση εξαντλεί κάθε διαθέσιμη δημοσιονομική δυνατότητα για τη διασφάλιση της βιωσιμότητας των αγροτών και της αγροτικής παραγωγής. Την ίδια ώρα οι αγρότες και στην Κρήτη βρίσκονται σε αναβρασμό.
Την ίδια ώρα - όπως έχει επισημάνει το newshub.gr με αναλυτικό ρεπορτάζ (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ) - μέχρι το τέλος του Φεβρουαρίου είναι διατεθειμένη η Παγκρήτια Συντονιστική Επιτροπή των Αγροτών και των Κτηνοτρόφων, να δώσει νέα πίστωση χρόνου στο υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, προκαλώντας αντιδράσεις και πολλά ερωτηματικά, σε άλλα αγροτικά στελέχη που θέτουν το ερώτημα, «τι ακριβώς περιμένουμε να μας πει ο Κώστας Τσιάρας που δεν μας το είπε όταν ήμασταν στο γραφείο του». Eίναι μια εξέλιξη που προέκυψε μετά από τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στην ΕΑΣΗ την περασμένη Πέμπτη.
Το μόνο σίγουρο είναι πως μετά από αυτή την συνάντηση θα έχουμε συναντήσεις και στις τέσσερις περιφερειακές ενότητες της Κρήτης τις οποίες θα πραγματοποιήσει άμεσα η Παγκρήτια Συντονιστική Επιτροπή των αγροτοκτηνοτρόφων, αλιέων και μελισσοκόμων, συνεχίζοντας τις δράσεις της, στο πλαίσιο της διεκδίκησης λύσεων για τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο πρωτογενής τομέας στο νησί.
Όπως αποφασίστηκε τα μέλη της θα επισκεφθούν και τις 4 περιφερειακές ενότητες, προκειμένου να ακούσουν τα ζητήματα που απασχολούν τους συναδέλφους τους.
Σε αυτές τις συναντήσεις θα απευθύνουν κάλεσμα τόσο τους βουλευτές όσο και τους τοπικούς φορείς να δώσουν το “παρών”. Την ερχόμενη εβδομάδα θα ξεκινήσουν οι επαφές για τις συναντήσεις, με πρώτο σταθμό το Λασίθι. Όπως αποφασίστηκε μετά την ολοκλήρωση των επισκέψεων θα γίνει μια μεγάλη κοινή συνεδρίαση με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, κατά την οποία θα επικαιροποιηθούν τα αιτήματα των εκπροσώπων του πρωτογενούς τομέα στην Κρήτη. Εκτιμάται ότι αρχές Μαρτίου οι αγρότες, κτηνοτρόφοι, αλιείς και μελισσοκόμοι θα κληθούν να λάβουν αποφάσεις για τις επόμενες κινήσεις.
Διαβάστε επισης:
-
05 Ιουλιου 2026, 21:01Θλίψη στον δημοσιογραφικό κόσμο της Κρήτης: Έφυγε ξαφνικά από τη ζωή η Μαρία Αντωνογιαννάκη -
05 Ιουλιου 2026, 13:35Θανάσης Αντετοκούνμπο: Γάμος στην Αθηναϊκή Ριβιέρα -Θα παντρευτεί τη σύντροφό του Κάτια με κουμπάρο τον Γιάννη -
05 Ιουλιου 2026, 07:50Αναστάτωση έξω από το αεροδρόμιο Ηρακλείου- Λεωφορείο του ΚΤΕΛ τυλίχθηκε στις φλόγες (Βίντεο) -
05 Ιουλιου 2026, 14:55Ελλάδα – Πορτογαλία για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου Μπάσκετ -
05 Ιουλιου 2026, 07:00Όμιλος Φίλων Προόδου Βασιλειών «ο Δωρόθεος»: Άμεση δράση για την αποκατάσταση του ναού του Αγίου Γεωργίου που κάηκε πρόσφατα -
04 Ιουλιου 2026, 18:28Φωτιά στη Νέα Καλλικράτεια της Χαλκιδικής: 112 για εκκένωση των περιοχών Αμπελάκια και Κηπούπολη
