Με τον Κωστή Χατζηδάκη η συνάντηση του Αρχιεπισκόπου Κρήτης και μελών της Συνόδου
Με τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης Κωστή Χατζηδάκη κι όχι με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, τουλάχιστον σε αυτή τη φάση, θα γίνει, σύμφωνα με πληροφορίες του Newshub.gr, την ερχόμενη Τρίτη η συνάντηση του Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ. Ευγενίου και μελών της Συνόδου της Κρητικής Εκκλησίας στο Μέγαρο Μαξίμου.
Η Ιερά Επαρχιακή Σύνοδος της Εκκλησίας της Κρήτης είχε ζητήσει εδώ και εβδομάδες συνάντηση με τον Πρωθυπουργό προκειμένου να συζητήσουν το ζήτημα του μεταθετού επιχειρώντας να πείσουν την Κυβέρνηση και προσωπικά τον κ. Μητσοτάκη να πάρει πίσω την σχετική τροπολογία που έκλεισε το δρόμο στη μετάθεση του Μητροπολίτη Κισσάμου και Σελίνου κ. Αμφιλοχίου στα Χανιά.
Φαίνεται ωστόσο πως προς ώρας αυτό το αίτημα, με αμφίβολη εξέλιξη, θα κατατεθεί στον κ. Χατζηδάκη.
Τα μέλη της Συνόδου θεωρούν πως οι εξελίξεις με την υπόθεση των αποκαλύψεων στα Χανιά γύρω από την εκκλησιαστική περιουσία ευνοούν την ικανοποίηση του αιτήματος τους για μετάθεση του κ. Αμφιλοχίου.
Δεν είναι όμως σίγουρο πως η Κυβέρνηση θα κάνει πίσω αφού παρά τις προσπάθειες να εμφανιστεί η ίδια ως μοναδική υπεύθυνη για την ερμηνευτική διάταξη περί μεταθετού, είναι ξεκάθαρο πως αυτό ήταν ζήτημα που θέλησε να το ξεκαθαρίσει το Οικουμενικό Πατριαρχείο.
-
14 Απριλιου 2026, 07:15Γαβριήλ Κουρής στο newshub.gr: Ασφυκτικό το πλαίσιο οικονομικής λειτουργίας των Δήμων! (podcast) -
14 Απριλιου 2026, 16:00Ηράκλειο: Καταγγελίες εργαζομένων καθαριότητας για «πειραματισμούς» και σοβαρές ελλείψεις προσωπικού -
15 Απριλιου 2026, 11:10Βολές στο κέντρο... της Τετάρτης! -
14 Απριλιου 2026, 10:45Γιώργος Ευαγγέλου: Ο ήλιος την άνοιξη είναι ύπουλος, δουλεύει σιωπηλά και το δέρμα το θυμάται! Ο επικίνδυνος μύθος με τις ελιές! (podcast) -
15 Απριλιου 2026, 07:05Γιώργος Αϋφαντής: Ο πόλεμος στο Ιράν, ευκαιρία για τα κυριαρχικά μας δικαιώματα! Ο Τραμπ στρατηγικά χαμένος! (podcast) -
15 Απριλιου 2026, 15:42Ανθρωποκυνηγητό στην Κρήτη: Δραπέτης φυλακών έκανε δύο επιθέσεις με μαχαίρι μέσα σε λίγη ώρα
