Με τον πρέσβη της Αρμενίας στην Ελλάδα συναντήθηκε ο Δήμαρχος Χερσονήσου
αγαπημένα σου στη Google
Τον Πρέσβη της Δημοκρατίας της Αρμενίας στην Ελλάδα, κ. Τιγκράν Μκρτσιάν, υποδέχθηκε στο Δημοτικό Κατάστημα στις Γούρνες ο Δήμαρχος Χερσονήσου, κ. Ζαχαρίας Δοξαστάκης. Ο Πρέσβης συνοδευόταν από τον Επίσκοπο Αρμενίων Κρήτης, κ. Γιεσνίκ Πετροσιάν, και την εκπρόσωπο της Αρμένικης παροικίας στην Κρήτη, κα. Σάντυ Αβεδισιάν. Στη συνάντηση παραβρέθηκαν επίσης από την πλευρά του Δήμου οι κ.κ. Αντιδήμαρχοι Δέσποινα Πλευράκη, Μανώλης Πλευράκης, Νίκος Σταυρουλάκης, Γιώργος Μαστοράκης, καθώς και ο Γενικός Γραμματέας, κ. Κωνσταντίνος Μιχελεκάκης.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, που εντάσσεται στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης του Πρέσβη στην Κρήτη, ο κ. Μκρτσιάν εξέφρασε την ευγνωμοσύνη της Αρμενίας προς την Ελλάδα για τη διαχρονική της στήριξη, τονίζοντας τη σπουδαιότητα της συνεργασίας και με την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Ο Δήμαρχος, με τη σειρά του, χαρακτήρισε τα λόγια του Πρέσβη ως «λόγια καρδιάς και αγάπης», τονίζοντας πως ο Δήμος Χερσονήσου είναι έτοιμος να υποδεχθεί με μεγάλη χαρά τους Αρμένιους επισκέπτες.
Ο Πρέσβης αναφέρθηκε επίσης στα ζητήματα Visa που υπάρχουν, με τον Δήμαρχο να αναφέρει πως θα γίνουν σχετικές παρεμβάσεις, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του Δήμου, για την διαχείριση κι αντιμετώπιση των ζητημάτων. Ο κ. Μκρτσιάν έθεσε επίσης το ζήτημα για την αδελφοποίηση του Δήμου Χερσονήσου με Δήμο της Αρμενίας, ενώ τόνισε την ανάγκη για ενίσχυση κοινών πολιτιστικών και τουριστικών δράσεων, δεδομένου ότι υπολογίζεται πως περίπου 200.000 Αρμένιοι επισκέπτονται ετησίως την Κρήτη, με τη φετινή χρονιά να εκτιμάται ως μία από τις καλύτερες.
«Είναι ιδιαίτερη τιμή για τον Δήμο Χερσονήσου να υποδέχεται τον Πρέσβη της Αρμενίας, συνοδευόμενο από τον Επίσκοπο και την εκπρόσωπο της αρμενικής κοινότητας» ανέφερε σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Χερσονήσου κ. Ζαχαρίας Δοξαστάκης για να προσθέσει:
«Η συνάντησή μας επισφραγίζει τις μακραίωνες σχέσεις φιλίας μεταξύ των λαών μας. Οι δύο χώρες μοιράζονται κοινές αξίες και αγώνες, και είναι σημαντικό να συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε για την προώθηση του πολιτισμού, της οικονομίας και του τουρισμού. Ο Δήμος Χερσονήσου είναι ανοιχτός σε πρωτοβουλίες που θα ενδυναμώσουν περαιτέρω τους δεσμούς μας και θα προσφέρουν αμοιβαία οφέλη στους πολίτες μας».
Η συνάντηση ολοκληρώθηκε σε ιδιαίτερα εποικοδομητικό κλίμα, με τις δύο πλευρές να επιβεβαιώνουν τη δέσμευσή τους για την ενίσχυση της συνεργασίας και την οικοδόμηση ενός μέλλοντος με ειρήνη, ευημερία και αλληλεγγύη. Στο τέλος της συνάντησης, ο Δήμαρχος, ο Πρέσβης και ο Επίσκοπος αντάλλαξαν αναμνηστικά δώρα.
-
29 Μαΐου 2026, 22:12Χανιά: Βαρύ πένθος για τον ξαφνικό χαμό του Μανόλη Βαρουξάκη -
30 Μαΐου 2026, 09:30Πένθος για την Γιάννα Αγγελοπούλου Δασκαλάκη-Έφυγε από τη ζωή η μητέρα της Μαρίκα -
29 Μαΐου 2026, 10:00Γρηγόρης Πασπάτης: Το «Νόημα-Κρήτη» θέλει να ανοίξει τον δημόσιο διάλογο για την Ελλάδα του αύριο! (podcast) -
29 Μαΐου 2026, 12:15Βολές στο κέντρο... της Παρασκευής! -
30 Μαΐου 2026, 08:40Αποκαλύψεις για το άγριο έγκλημα στη Μεσσαρά με θύμα τον πρόεδρο της κοινότητας Απεσωκαρίου-"Κλίμα «τρομοκρατίας" -
30 Μαΐου 2026, 07:15Γιάννης Πρεκατσουνάκης: Η Μάχη του Ηρακλείου 20-29 Μαΐου 1941 (podcast)
