ΜέΡΑ25: «Καμία εξορύξη! Οι υδρογονάνθρακες πρέπει να μείνουν στα έγκατα της γης»
Με ανακοινωση του το ΜέΡΑ25 τονιζει πως δεν πρέπει να γίνει καμία εξορύξη, αλλά οι υδρογονάνθρακες να μείνουν στα έγκατα της γης.
«Η Κυβέρνηση ανακοίνωσε πως έκανε δεκτή την εκδήλωση ενδιαφέροντος της αμερικανικής πετρελαϊκής εταιρείας Chevron για έρευνα και εξόρυξη υδρογονανθράκων σε δυο «θαλάσσια οικόπεδα» νότια της Κρήτης. Όπως τονίζει η Πρωτοβουλία Κρήτης ενάντια στις εξορύξεις υδρογονανθράκων:
«Άλλη μια επίδειξη υποκρισίας των κυβερνώντων, που πριν από ένα χρόνο διαβεβαίωναν από το βήμα του Παγκόσμιου Συνεδρίου για την Προστασία των Ωκεανών και των Θαλασσών ότι δεν πρόκειται να δώσουν καμία νέα άδεια για εξορύξεις στις θάλασσες μας.
Όχι μόνο προχωρούν σε νέες παραχωρήσεις, αλλά ολοκληρώνουν το ξεπούλημα όλης της νότιας Κρήτης σε αμερικανικές πετρελαϊκές εταιρείες. Τώρα το μόνο που μας λείπει είναι να βγει ο Τραμπ και να μετονομάσει το Νότιο Κρητικό Πέλαγος, σε Αμερικανική Εξορυκτική Ζώνη.
Δεν είχαμε αυταπάτες ότι θα τηρούσαν τις “δεσμεύσεις” τους. Εμείς εμπιστοσύνη έχουμε μόνο στους αγώνες μας. Για αυτό θα συνεχίσουμε να παλεύουμε ενάντια στις εξορύξεις όποιον κι αν έχουμε απέναντι. Θα συνεχίσουμε τη μάχη με κάθε μέσο που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε. Μέχρι να τους διώξουμε.
Οι θάλασσες μας δεν ανήκουν ούτε στην ExxonMobil, ούτε στη Chevron. Ανήκουν σε όλους και σε όλες μας και κυρίως στα παιδιά και τα εγγόνια μας. Αποτελούν μια φυσική κληρονομιά, που δεν παραχωρείται ούτε μεταβιβάζεται. Δεν θα επιτρέψουμε να μετατραπούν σε βιομηχανικές ζώνες με τρυπάνια και πλατφόρμες εξόρυξης για τα κέρδη των πολυεθνικών του πετρελαίου».
Ως ΜέΡΑ25 είμαστε στο πλευρό των κατοίκων που αγωνίζονται και επαναλαμβάνουμε την ξεκάθαρη πάγια θέση μας: Καμία εξόρυξη! Στη Βουλή είχαμε καταψηφίσει όλα τα νομοσχέδια για την έρευνα και εξόρυξη υδρογονανθράκων, και στην Κρήτη και στο Ιόνιο. Όπως είχε τονίσει από το βήμα ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 Γ. Βαρουφάκης: οι υδρογονάνθρακες πρέπει να μείνουν στα έγκατα της γης!», καταλήγει η ανακοινωση
-
14 Απριλιου 2026, 16:00Ηράκλειο: Καταγγελίες εργαζομένων καθαριότητας για «πειραματισμούς» και σοβαρές ελλείψεις προσωπικού -
15 Απριλιου 2026, 11:10Βολές στο κέντρο... της Τετάρτης! -
14 Απριλιου 2026, 10:45Γιώργος Ευαγγέλου: Ο ήλιος την άνοιξη είναι ύπουλος, δουλεύει σιωπηλά και το δέρμα το θυμάται! Ο επικίνδυνος μύθος με τις ελιές! (podcast) -
15 Απριλιου 2026, 07:05Γιώργος Αϋφαντής: Ο πόλεμος στο Ιράν, ευκαιρία για τα κυριαρχικά μας δικαιώματα! Ο Τραμπ στρατηγικά χαμένος! (podcast) -
15 Απριλιου 2026, 15:42Ανθρωποκυνηγητό στην Κρήτη: Δραπέτης φυλακών έκανε δύο επιθέσεις με μαχαίρι μέσα σε λίγη ώρα -
14 Απριλιου 2026, 15:28Καιρός: Αφρικανική σκόνη από σήμερα και στην Κρήτη – Έρχονται λασποβροχές και υψηλές θερμοκρασίες, αναλυτική πρόγνωση
