Μια πινακίδα επίδοξος "δολοφόνος" και η προκλητική αδιαφορία
Η πινακίδα που βλέπετε στις φωτογραφίες του Newshub.gr , τοποθετημένη λίγο μετά το νέο κόμβο που οδηγεί προς Πύργο και ειδικότερα στο δρόμο προς Αρκαλοχώρι και Βιάννο είναι γερμένη προς το οδόστρωμα και παλαντζάρει έτοιμη να πέσει πάνω σε ανυποψίαστο οδηγό, εδώ και καιρό.
Τη βλέπουμε σε αυτή την κατάσταση περνώντας και ξαναπερνώντας από το σημείο κι έχοντας την ελπίδα πως κάποιος από το μεγάλο εργοτάξιο κατασκευής του κόμβου, που έχει στηθεί στην περιοχή αυτή, θα τη δει και θα τη βάλει στη θέση της.
Δυστυχώς οι ελπίδες μας αποδείχθηκαν φρούδες, καθώς μάλλον έχει γίνει συνήθεια ακόμα και στους υπεύθυνους και εργαζόμενους του εργοταξίου το να την βλέπουν σε αυτή την κατάσταση.
Την Κυριακή με τον αέρα που φυσούσε τραμπάλιζε πάνω κάτω σαν μπαλάκι του τέννις έτοιμη να πέσει στην άσφαλτο προκαλώντας σοβαρό τροχαίο.

Και αναρωτιόμαστε εκείνοι που την έστησαν εκεί και τη βλέπουν να έχει αποκολληθεί από το έδαφος και να «παίζει» επί εβδομάδες έχουν σκεφτεί τι θα συμβεί αν ο μη γένοιτο η πινακίδα πέσει στη διάρκεια της νύχτας κι ένας αμέριμνος οδηγός βρει μπροστά του όλο αυτό το σιδερικό και δεν προλάβει να φρενάρει; Έχουν σκεφτεί αν αυτός ο οδηγός είναι πάνω σε δίκυκλο; Έχουν σκεφτεί αν πέσει ακόμα και μέρα πάνω σε διερχόμενο αυτοκίνητο ή δίκυκλο τι θα συμβεί; Να επισημάνουμε πως ο δρόμος αυτός είναι μονής κατεύθυνσης και αρκετά στενός ώστε με την πτώση της η πινακίδα να κλείσει σχεδόν το μισό.
Αν ήταν σε ένα δρόμο χωρίς κίνηση θα μπορούσαμε να δικαιολογήσουμε κάπως την κατάσταση γιατί κανείς δεν θα την έβλεπε κι ακόμα λιγότεροι θα ήταν εκείνοι που κινδύνευαν. Όμως είναι σε δρόμο με αυξημένη κίνηση, ειδικά τώρα λόγω ελαιοσυλλογής που ο κόσμος κινείται προς τα χωριά του και κυρίως είναι σε δρόμο υπό κατασκευή όπου καθημερινά βρίσκονται άτομα που όφειλαν να μεριμνήσουν γι αυτήν.
Μάλιστα κάποιοι από τους εργαζόμενους στην κατασκευή του κόμβου αυτού σταθμεύουν τα αυτοκίνητα τους στην άλλη άκρη του συγκεκριμένου δρόμου, που υπάρχει ένας χώρος ελεύθερος, όμως ούτε κουβέντα να ρίξουν λίγο τσιμέντο και να στήσουν ξανά την πινακίδα όρθια.
Τέτοια σκηνικά στ αλήθεια μας προκαλούν θλίψη κι ακόμα μεγαλύτερο φόβο. Αν επικρατεί τέτοια προχειρότητα και αδιαφορία σε ότι βλέπουμε τι να περιμένουμε άραγε στο έργο του οποίου την ποιότητα δεν βλέπουμε;
-
30 Απριλιου 2026, 11:07Θανατηφόρο τροχαίο - Μεσαρά: Το απόγευμα το τελευταίο «αντίο» στη 12χρονη Αγλαΐα – Πενθούν οι συμμαθητές της, ακυρώνονται εκδηλώσεις -
01 Μαΐου 2026, 07:06Ηράκλειο: Έπαιξε στοίχημα να πάρει κύπελλο ο ΟΦΗ και έταξε τα κέρδη στη Μονή Κουδουμά! (Φωτο) -
30 Απριλιου 2026, 09:25Στο πένθος η Μεσαρά: Δεν τα κατάφερε η 12χρονη που τραυματίστηκε στο τροχαίο - Υπέκυψε τα ξημερώματα στο ΠΑΓΝΗ -
01 Μαΐου 2026, 15:19Έφυγε από τη ζωή ο συγγραφέας Γιώργος Πολυράκης -
30 Απριλιου 2026, 08:10Μάρκος Τρούλης: Στο Ιράν είμαστε στο σημείο μηδέν! Σε καθοδικό σπιράλ, το οικονομικό σοκ πλησιάζει! (podcast) -
30 Απριλιου 2026, 13:15Φαίδων Καραϊωσηφίδης: Άλλο τα οράματα και τα σενάρια κι άλλο η πραγματικότητα για τα εξοπλιστικά! (podcast)
