Μινώα Πεδιάδος: Επιτήδειοι προσπάθησαν να εξαπατήσουν σεισμόπληκτους με στόχο να τους αρπάξουν χρήματα

Αναφορά για προσπάθειες εξαπάτησης σεισμοπλήκτων, έγινε στον Σύλλογο Σεισμοπλήκτων Πεδιάδος (δειτε εδώ).
Οι επιτήδειοι κάλεσαν τους ανυποψίαστους πολίτες προσποιούμενοι υπαλλήλους της Υπηρεσίας Αποκατάστασης Φυσικών Καταστροφών, ζητώντας να τους διαβιβάσουν προσωπικά δεδομένα με απώτερο σκοπό και στόχο την υφαρπαγή χρημάτων από τον λογαριασμό τους.
Σε ανακοίνωση του ο Σύλλογος καλεί τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεχτικοί τόσο με τις κλήσεις όσο και με τα μηνύματα (sms). Να μην αποκαλύπτουν ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα, κωδικούς πρόσβασης και άλλα στοιχεία και να απευθύνονται στις δημόσιες αρχές.
Κρήτη: Η αστυνομία ενημερώνει ηλικιωμένους
Στοχευμένη ενημερωτική δράση για τις εγκληματικές συμπεριφορές σε βάρος ιδιαίτερα των ηλικιωμένων πολιτών πραγματοποιεί η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κρήτης με τη συνεργασία των Διευθύνσεων Αστυνομίας και των τεσσάρων Περιφερειακών Ενοτήτων του νησιού.
Εξειδικευμένοι αξιωματικοί, θα αναφερθούν στις διάφορες μορφές απάτης που πραγματοποιούνται κυρίως σε βάρος ηλικιωμένων ατόμων καθώς και σε πρακτικές πρόληψης έκνομων ενεργειών εις βάρος τους όπως κλοπές, εκβιάσεις κ.α.
Ειδικότερα, θα πραγματοποιηθούν ομιλίες στα Κέντρα Ανοιχτής Προστασίας Ηλικιωμένων (Κ.Α.Π.Η.) ως εξής :
- την Πέμπτη 14 Νοεμβρίου στις 10 το πρωί, στο Κ.Α.Π.Η. Μυλοπόταμου Ρεθύμνου,
- την Τρίτη 19 Νοεμβρίου στις 11 το πρωί, στο Κ.Α.Π.Η. Αγίου Νικολάου Λασιθίου,
- την Πέμπτη 20 Νοεμβρίου
- στις 10 το πρωί, στο Κ.Α.Π.Η. Σητείας και
- και στις 12 το μεσημέρι, στο Κ.Α.Π.Η. Νεάπολης Λασιθίου.
- την Δευτέρα 25 Νοεμβρίου:
- στις 11 το πρωί, στο Κ.Α.Π.Η. Ανωγείων Ρεθύμνου
- στις 11 το πρωί, στο Κ.Α.Π.Η. Ιεράπετρας και
- στις 19.30, στο Δημαρχείο Κισσάμου Χανίων.
- την Τρίτη 26 Νοεμβρίου στις 10 το πρωί, στο Α΄Κ.Α.Π.Η. Ρεθύμνου.
Οι δράσεις θα συνεχιστούν και στις Περιφερειακές Ενότητες Ηρακλείου και Χανίων σε δομές και χώρους φιλοξενίας ηλικιωμένων.
Διαβάστε επίσης
Κρήτη: Οι απάτες στο προσκήνιο - Η αστυνομία ενημερώνει ηλικιωμένους
-
10 Οκτωβριου 2025, 15:57Κλιμάκιο ελέγχου του ΟΠΕΚΕΠΕ καταγγέλλει απειλές και προπηλακισμό σε κτηνοτροφικό έλεγχο στη Μεσαρά
-
09 Οκτωβριου 2025, 11:00Ηράκλειο: Στο εδώλιο ο 79χρονος Γιάννης Ξυδάκης για το αιματηρό περιστατικό στις Μαλάδες
-
09 Οκτωβριου 2025, 22:14Ηράκλειο: Εξώδικο του Νίκου Μπουνάκη για τις κατηγορίες σχετικά με την εμπλοκή του ΚΥΔ στην υπόθεση ΟΠΕΚΕΠΕ
-
10 Οκτωβριου 2025, 10:59Βολές στο κέντρο... της Παρασκευής!
-
09 Οκτωβριου 2025, 19:18Αγροτικές ενισχύσεις: Ξεκινά σειρά πληρωμών προς τους παραγωγούς
-
10 Οκτωβριου 2025, 07:00Kρήτη: Ζυμώσεις και αναβρασμός ενόψει... επανένωσης με τον Αλέξη Τσίπρα - Ποιες μεταπηδήσεις «ψήνονται»