Μπάλος: Μετά το σάλο, στη θέση της ξανά η πλωτή εξέδρα για την ασφαλή αποβίβαση των επισκεπτών
αγαπημένα σου στη Google
Από σήμερα οι τουρίστες δεν θα περπατάνε στη θάλασσα για να φθάσουν στην ξακουστή παραλία των Χανίων.
Μετά την κατακραυγή του κόσμου και τον γύρο του διαδικτύου που έκανε η είδηση για τις τριτοκοσμικές εικόνες στην Κρήτη, σύμφωνα με τις οποίες εμφανίζονται τουρίστες να πέφτουν στη θάλασσα, με το νερό σχεδόν μέχρι το λαιμό και τα πράγματά τους στα χέρια προσπαθώντας να επιβιβαστούν ή να αποβιβαστούν στα ημερόπλοια για να προσεγγίσουν την παραλία του Μπάλου, η κατάσταση σήμερα άλλαξε άρδην (διαβάστε εδώ).
Πλέον η πλωτή εξέδρα, η οποία θα βοηθήσει στην ομαλή και ασφαλή αποβίβαση των επισκεπτών είναι στην θέση της , δίνοντας ένα τέλος στην ταλαιπωρία χιλιάδων επισκεπτών.
Μέχρι πριν μερικούς μήνες υπήρχε πλωτή εξέδρα που διευκόλυνε την επιβίβαση και αποβίβαση επισκεπτών. Όμως, αφαιρέθηκε μετά από Κοινή Υπουργική Απόφαση των υπουργείων Οικονομικών και Περιβάλλοντος, για την προστασία της βιοποικιλότητας σε μια τόσο ευαίσθητη περιοχή, με μεγάλη τουριστική κίνηση.
Σύμφωνα και με το flashnews,η αδειοδοτημένη πλωτή εξέδρα παρέμεινε χθες στο λιμάνι της Κισάμου και σήμερα το πρωί μεταφέρθηκε στον Μπάλο από την «Κοινοπραξία Ναυτικών Εταιρειών Κρητικές Ημερήσιες Κρουαζιέρες» με σκοπό να εγκατασταθεί σε σημείο όπου θα εξυπηρετεί την ασφαλή αποβίβαση στην παραλία.
Να σημειωθεί ότι η απόφαση που επανήλθε σε ισχύ στις 10/7/24, κάνει λόγο για εποχιακή χρήση έως 9 μήνες τον χρόνο και η έγκριση ισχύει για 5 χρόνια έως και τον Νοέμβριο του 2028.

Διαβάστε επίσης:
εσωτερική φωτογραφία: Ιωάννης Παπαδάκης
-
29 Μαΐου 2026, 22:12Χανιά: Βαρύ πένθος για τον ξαφνικό χαμό του Μανόλη Βαρουξάκη -
31 Μαΐου 2026, 11:58Αργία Αγίου Πνεύματος: Τράπεζες, δημόσιες υπηρεσίες, σχολεία και φροντιστήρια κλειστά – Ανοιχτά τα περισσότερα καταστήματα - σούπερ μάρκετ -
30 Μαΐου 2026, 09:30Πένθος για την Γιάννα Αγγελοπούλου Δασκαλάκη-Έφυγε από τη ζωή η μητέρα της Μαρίκα -
30 Μαΐου 2026, 08:40Αποκαλύψεις για το άγριο έγκλημα στη Μεσσαρά με θύμα τον πρόεδρο της κοινότητας Απεσωκαρίου-"Κλίμα «τρομοκρατίας" -
30 Μαΐου 2026, 07:15Γιάννης Πρεκατσουνάκης: Η Μάχη του Ηρακλείου 20-29 Μαΐου 1941 (podcast) -
31 Μαΐου 2026, 07:10Η μάχη του Ηρακλείου (20-29 Μαΐου 1941): Η πιο άγνωστη σελίδα της Μάχης της Κρήτης
