Νέα μέτρα κορωνοϊού: Στο βαθύ κόκκινο το Ηράκλειο - Ποιες είναι οι αλλαγές

Στη ζώνη του βαθύ κόκκινου περνάει το Ηράκλειο όπως ανακοίνωσε πριν από λίγο ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας κ. Νίκος Χαρδαλιάς.
Ειδικότερα στο «βαθύ κόκκινο» μπαίνουν Αττική, Αχαΐα, Αρκαδία, Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Λευκάδα εκτός Μεηανησίου, Φθιώτιδα, Αργολίδα, Κορινθία, Θεσπρωτία, Άρτα, Σάμος, Βοιωτία, Χίος, Αιτωλοακαρνανία, Ρόδος, Ηράκλειο και Εύβοια εκτός Σκύρου.
Όλες οι υπόλοιπες περιοχές σε όλη τη χώρα μπαίνουν στο κόκκινο.
Στις περιοχές που βρίσκονται στο βαθύ κόκκινο, αναστέλλεται η τέλεση γάμων και βαπτίσεων. Οι κηδείες θα επιτρέπονται μόνο με παρουσία εννέα ατόμων. Επίσης αναστέλλεται η δια ζώσης λειτουργία των σχολικών μονάδων και τα μαθήματα θα γίνονται με τηλεκπαίδευση. Κάτι που σημαίνει πως τα σχολεία στο Ηράκλειο θα λειτουργήσουν με τηλεκπαίδευση από αύριο!
Επίσης στις περιοχές που είναι στο βαθύ κόκκινο αναστέλλεται η λειτουργία του λιανεμπορίου.
Μετακινήσεις
- Στο SMS 2 και το SMS 3, η μετακίνηση θα πραγματοποιείται είτε εντός δήμου, είτε εντός 2 χιλιομέτρων.
- Στο SMS 6, αποκλειστικά πεζή ή με ποδήλατο. Κανείς σε όλη τη χώρα δε θα μπορεί να στείλει το 6 και να πάει σε άλλη περιοχή.
- Στο SMS 4, τα ελεγκτικά όργανα θα ζητούν περαιτέρω διευκρινίσεις.
Ο Νίκος Χαρδαλιάς τόνισε πως η απαγόρευση κυκλοφορίας θα ισχύει στις «κόκκινες περιοχές» από τις 9 το βράδυ ως και τις 5 το πρωί. Στις περιοχές που είναι στο «βαθύ κόκκινο», η απαγόρευση κυκλοφορίας θα ισχύει από τις 7 το απόγευμα έως τις 5 πρωί, με εξαίρεση την Αττική και την Θεσσαλονίκη, όπου λόγω μητροπολητικότητας, τις καθημερινές η απαγόρευση κυκλοφορίας θα είναι από τις 9 το βράδυ ως τις 5 το πρωί.
Τα μέτρα ισχύουν από αύριο έως και την Τρίτη 16 Μαρτίου με την εξαίρεση των περιοχών της Θεσσαλίας που επλήγησαν από το σημερινό σεισμό όπου και θα ισχύσουν από το Σάββατο.
Διαβάστε επίσης
Κρήτη: 79 νέα κρούσματα- Αυξάνονται συνεχώς οι νοσηλείες και το ιικό φορτίο στα λύματα
-
13 Απριλιου 2021, 13:46Ηράκλειο: "Έπεσαν" οι υπογραφές για τη νέα Συλλογική Σύμβαση Εργασίας των Ξενοδοχοϋπαλλήλων
-
13 Απριλιου 2021, 10:22Συνδεδεμένες Ενισχύσεις: Αυτός είναι ο προϋπολογισμός για το 2021- Ποια είναι τα προϊόντα
-
13 Απριλιου 2021, 12:57Οι εργαζόμενοι σε τουρισμό-επισιτισμό προειδοποιούν: Όλο το καλοκαίρι θα είμαστε στους δρόμους
-
14 Απριλιου 2021, 19:30Νέοι αγρότες: Πρόγραμμα με ενισχύσεις από 35.000 έως 40.000 ευρώ- Αναλυτικά και όλες οι προσαυξήσεις!
-
13 Απριλιου 2021, 14:47Δ. Μινωα Πεδιάδας: Προχωρά το έργο Καστέλι-Μαθιά-Αμαριανό
-
14 Απριλιου 2021, 16:17Ξεκινάει η μετεκπαίδευση των εργαζομένων του τουρισμού