ECDC: Στο «βαθύ κόκκινο» η Κρήτη
Την επιδείνωση της επιδημιολογικής κατάστασης στην Κρήτη παρουσιάζει ο αναθεωρημένος χάρτης του ECDC.
Οπως κάθε εβδομάδα, το ECDC δημοσιεύει την επιδημιολογική εικόνα χωρών, έχοντας ως βάση τα δεδομένα της πανδημίας.

Σύμφωνα με τον χάρτη, που αποτυπώνει τον αριθμό κρουσμάτων-τεστ κορωνοϊού και τον δείκτη θετικότητας, η Κρήτη βρίσκεται πλέον στο «βαθύ κόκκινο», ενώ με «κόκκινο» χρωματίζονται Αττική, Νότιο Αιγαίο, Ηπειρος, Θεσσαλία και Ιόνια Νησιά.
Την ίδια ώρα, την τελευταία εβδομάδα, στον χάρτη που δείχνει τον δείκτη θετικότητας, η Αττική και η Κρήτη είναι «κίτρινες», κάτι που σημαίνει ότι το ποσοστό κυμαίνεται από 1% έως 3,9%.
Οπως φαίνεται, η χώρα μοιράζεται στο «κίτρινο» και το «πράσινο», το οποίο σημαίνει ότι ο δείκτης θετικότητας είναι κάτω του 1% σύμφωνα με το iefimerida.gr.

Παράλληλα, σύμφωνα με το ECDC, αναφορικά με τον αριθμό τεστ, η Ελλάδα παραμένει στο βαθύ πράσινο, που σημαίνει ότι στη χώρα μας διεξάγεται μεγάλος αριθμός τεστ.
Την ίδια ώρα, εκτός από την θετικότητα των τεστ στην Κρήτη ιδιαίτερη ανησυχία προκαλούν και οι διαρκώς αυξανόμενες νοσηλείες στα νοσοκομεία της Κρήτης.
Όπως υπενθυμίζεται από το newshub.gr χθες το βράδυ ο αριθμός των νοσηλευόμενων ξεπέρασε τους 1.000, έπειτα από έναν μήνα εξιτηρίων και αποκλιμάκωσης, και ανήλθε στους 1.045, καταγράφοντας ωστόσο μια συνεχή ελεγχόμενη αύξηση. Είναι ενδεικτικό ότι την Τετάρτη 14 Ιουλίου είχαν γίνει 115 εισαγωγές ασθενών, και το περασμένο 24ωρο έγιναν 178, με την εβδομαδιαία αύξηση των εισαγωγών στα νοσοκομεία να αγγίζει το 55%. Το ποσοστό του 52% των ενηλίκων πολιτών που έχουν εμβολιαστεί πλήρως κατά της λοίμωξης covid-19 στη χώρα αποτελεί ένα μέτριου ύψους τείχος ανοσίας, που δεν μπορεί προσώρας να αποτρέψει ή να εμποδίσει τον κορωνοϊό, και πλέον το κυρίαρχο μεταλλαγμένο στέλεχος Δέλτα (ινδικό), να κυκλοφορεί προκαλώντας νέες μολύνσεις και νέους ασθενείς.
Γεγονός που προκαλεί ανησυχία και σχολίασε σήμερα ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Παναγιώτης Αρκουμανέας. (Δείτε ΕΔΩ)
Οι νοσηλείες στην Κρήτη
Την ίδια ώρα νέα αύξηση εχουμε στις νοσηλείες ασθενών με κορωνοϊό στην Κρήτη. Σημερα νοσηλεύονται συνολικά 107 άνθρωποι!
Στο ΠΑΓΝΗ: 23 συνολικά ασθενείς, 17 στη Μονάδα covid-19 και 6 στις ΜΕΘ (5 διασωληνωμένοι)
Στο Βενιζέλειο: 25 συνολικά ασθενείς, ολοι στη Μονάδα covid-19
Στο νοσοκομείο Χανίων: 21 συνολικά οι ασθενείς, 20 στη Μονάδα covid-19 και ενας στη ΜΕΘ
Στο νοσοκομείο Ρεθύμνου:28 συνολικά ασθενείς, 27 στη Μονάδα covid-19 και ένας στη ΜΕΘ
Στο νοσοκομείο Αγίου Νικολάου: 3 ασθενείς στη Μονάδα covid-19
Στο νοσοκομείο Ιεράπετρας: 3 ασθενείς στη Μονάδα covid-19
Στο νοσοκομείο Σητείας: 4 ασθενείς στη Μονάδα covid-19
-
15 Απριλιου 2026, 11:10Βολές στο κέντρο... της Τετάρτης! -
15 Απριλιου 2026, 15:42Ανθρωποκυνηγητό στην Κρήτη: Δραπέτης φυλακών έκανε δύο επιθέσεις με μαχαίρι μέσα σε λίγη ώρα -
15 Απριλιου 2026, 10:50Οι ανώνυμες επιστολές για οικογένειες από την Κρήτη που άνοιξαν τον «ασκό του Αιόλου» στον ΟΠΕΚΕΠΕ -
15 Απριλιου 2026, 17:21Κύπρος: Νέα τουρκική πρόκληση στη νεκρή ζώνη στην Πύλα, μετέφεραν «αστυνομικούς» του ψευδοκράτους και άρματα μάχης -
16 Απριλιου 2026, 07:06Ανεπάρκεια και φέτος στα κονδύλια για τη δακοκτονία, διαπιστώνει ο ΣΕΔΗΚ – Μόλις 9,9 εκατομμύρια ευρώ για την Κρήτη -
16 Απριλιου 2026, 07:15Θεόδωρος Τσίκας: Απανωτά τα πλήγματα για την Κυβέρνηση! Δύσκολος πλέον ο πολιτικός της βίος… (podcast)
