Νήσος Χρυσή: Υπεγράφη η προγραμματική σύμβαση για τη μελέτη νομιμοποίησης και αναβάθμισης του λιμενοβραχίονα
αγαπημένα σου στη Google
Προγραμματική σύμβαση για την υλοποίηση της πράξης «Μελέτη νομιμοποίησης του λιμενοβραχίονα στη Νήσο Χρυσή» συνυπέγραψαν σήμερα στην Περιφέρεια Κρήτης ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης και ο Δήμαρχος Ιεράπετρας Εμμανουήλ Φρα-γκούλης. Στην υπογραφή της σύμβασης παραβρέθηκαν ο Αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου Γιάννης Ανδρουλάκης και η Γενική Γραμματέας του Δήμου Ιεράπετρας Μαρία Φραντζεσκάκη.
Αντικείμενο της σύμβασης αποτελεί η ανάθεση και εκπόνηση όλων των αναγκαίων μελετών για την περιβαλλοντική και διοικητική τακτοποίηση της υφιστάμενης προβλήτας στη θέση «Βουγιού Μάτι». Ειδικότερα, η πράξη περιλαμβάνει τοπογραφική και βυθομετρική αποτύπωση, ακτομηχανική και λιμενική μελέτη, καθώς και περιβαλλοντική μελέτη για την έκδοση Απόφασης Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων (ΑΕΠΟ).
Παράλληλα με τη νομιμοποίηση, προβλέπεται η διαπλάτυνση του λιμενοβραχίονα κατά 1,5 μέτρο, με στόχο την ασφαλή προσέγγιση σκαφών που μεταφέρουν ερευνητικό και επιστημονικό προσωπικό. Με τον τρόπο αυτό εξασφαλίζεται η ομαλή εφαρμογή του εγκεκριμένου Σχεδίου Δράσης για την προστασία και διαχείριση του ευαίσθητου φυσικού περιβάλλοντος του νησιού.
Το έργο συγχρηματοδοτείται από την Περιφέρεια Κρήτης - Περιφερειακή Ενότητα Λασιθίου και τον Δήμο Ιεράπετρας. Φορέας υλοποίησης είναι ο Δήμος Ιεράπετρας, ενώ ο χρονικός ορίζοντας ολοκλήρωσης των μελετών εκτείνεται έως τις 30 Ιουνίου 2028.
Όπως τονίστηκε, με τη συνεργασία αυτή διασφαλίζονται οι αναγκαίες υποδομές και τίθεται ένα αυστηρό πλαίσιο περιβαλλοντικής προστασίας για το οικοσύστημα της νήσου Χρυσή.
-
30 Σεπτεμβριου 2026, 11:55Βολές στο κέντρο... της Τετάρτης! -
30 Σεπτεμβριου 2026, 13:30Ανδρέας Θεοδωρόπουλος: Συνελήφθη ο γνωστός δικηγόρος για ενδοοικογενειακή βία σε βάρος του ανήλικου γιου του -
30 Σεπτεμβριου 2026, 07:15Γιώργος Θεοδωρίδης: Πώς προετοιμάζεται η συνέχεια για το καλώδιο Κρήτης-Κύπρου! (podcast) -
01 Οκτωβριου 2026, 07:00Κακοκαιρία: Σε Red Code η Κρήτη έως την Κυριακή-Κλειστά σχολεία-Μηνύματα από το 112 και ετοιμότητα από την Πολιτική Προστασία -
30 Σεπτεμβριου 2026, 14:13«Red Code» στην Κρήτη: Ακραία ύψη βροχής αναμένονται έως την Κυριακή - Σε κατάσταση κινητοποίησης ο κρατικός μηχανισμός– γραφήματα -
01 Οκτωβριου 2026, 08:50Κόκκινος συναγερμός στην Κρήτη για την κακοκαιρία-112 για αποφυγή μετακινήσεων, δρόμοι ποτάμια και φόβοι για υπερχείλιση ποταμών
