Ο Αντιπεριφερειάρχης Περιβάλλοντος της Τοσκάνης στο δημαρχείο Ρεθύμνου
αγαπημένα σου στη Google
Ο Δήμαρχος Ρεθύμνης κ. Γιώργης Χ. Μαρινάκης είχε τη χαρά να υποδεχθεί στο γραφείο του, το απόγευμα της Τρίτης 28 Απριλίου 2026, τον Αντιπεριφερειάρχη Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Τοσκάνης, κ. David Barontini.
Ο κ. Αντιπεριφερειάρχης επισκέφθηκε το Ρέθυμνο στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού έργου CO2 PACMAN, στο οποίο ο Δήμος Ρεθύμνης συμμετέχει ως εταίρος.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, με αφορμή το αντικείμενο του προγράμματος που εστιάζει σε περιβαλλοντικά φιλικές εφαρμογές και πολιτικές, αναπτύχθηκε ουσιαστικός και γόνιμος διάλογος, με ανταλλαγή απόψεων σχετικά με τις πρωτοβουλίες που υλοποιούνται στην Τοσκάνη και στο Ρέθυμνο για τη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος, καθώς και για καλές πρακτικές ενίσχυσης της ενεργειακής αυτονομίας.
Διαπιστώθηκε το κοινό όραμα για ένα κλιματικά ουδέτερο μέλλον, με τις μεσογειακές πόλεις και περιφέρειες να λειτουργούν με σεβασμό στους φυσικούς πόρους, μέσω της ορθολογικής διαχείρισής τους και της διαμόρφωσης συνθηκών που διασφαλίζουν το ελάχιστο δυνατό περιβαλλοντικό αποτύπωμα.
Η συνάντηση ολοκληρώθηκε σε ιδιαίτερα θετικό κλίμα, με ανταλλαγή ευχών και αναμνηστικών δώρων.
-
12 Οκτωβριου 2026, 14:15Ηράκλειο: Χαμηλή διέλευση μαχητικού έθεσε σε λειτουργία συναγερμούς -
12 Οκτωβριου 2026, 07:43Πτώση τιμών στα ξενοδοχεία στην καρδιά της σεζόν, πρώτη φορά μετά 5 χρόνια -
11 Οκτωβριου 2026, 14:44Οροπέδιο Λασιθίου: Μετά τις πρωτοφανείς καταστροφές οι κάτοικοι προχωρούν σε καθιστική διαμαρτυρία ζητώντας τα... αυτονόητα -
11 Οκτωβριου 2026, 23:40Συντάξεις Νοεμβρίου: Πότε πληρώνονται οι δικαιούχοι κάθε ταμείου -
11 Οκτωβριου 2026, 14:08Χανιά: Θλίψη για τον θάνατο του 34χρονου Γιώργου μετά από τροχαίο δυστύχημα – Είχε αγωνιστεί ως ποδοσφαιριστής στον Πλατανιά -
11 Οκτωβριου 2026, 12:56Ο Κυριάκος Μητσοτάκης για τις καταστροφές από την κακοκαιρία στην Κρήτη – Στο 100% η ενίσχυση για τις πληγείσες κατοικίες
