Ο Δήμος Χερσονήσου μετέχει στις τουριστικές εκθέσεις του Μπέρμιγχαμ και Βερολίνου
Με στόχο την ενίσχυση της εξωστρέφειας και της αναβάθμισης του τουριστικού προϊόντος, ο Δήμος Χερσονήσου συνεχίζει να συμμετέχει σε κορυφαίες τουριστικές εκθέσεις στο εξωτερικό.
Σε αυτό το πλαίσιο θα συμμετάσχει για πρώτη φορά στην έκθεση Wedding Show, στο Μπέρμιγχαμ του Ηνωμένου Βασιλείου που ανοίγει σήμερα αυλαία και θα διαρκέσει έως τις 5 Μαρτίου ενώ θα δώσει το παρών και στην έκθεση ΙΤΒ του Βερολίνου από τις 7 έως τις 9 Μαρτίου.
Η Αντιδημαρχία Τουρισμού ανταποκρίθηκε θετικά στην πρόσκληση της Choose Crete και συμμετέχει στην τουριστική προώθηση και προβολή του Δήμου Χερσονήσου, σε βασικές αγορές κυρίως της Ευρώπης, αλλά και παγκοσμίως.
Πρώτος σταθμός ήταν το Μόναχο στις 21 Φεβρουαρίου και η Βιέννη στις 23 Φεβρουαρίου όπου παρουσιάστηκε το επιτυχημένο τουριστικό προϊόν «Land of Experiences» σε B2B συναντήσεις διά ζώσης.
Με αφορμή τη συμμετοχή του Δήμου Χερσονήσου σε διεθνείς τουριστικές εκθέσεις και events, ο Δήμαρχος Χερσονήσου Γιάννης Σέγκος δήλωσε : «Ο βιώσιμος τουρισμός αποτελεί προτεραιότητα της δημοτικής αρχής και ο Δήμος Χερσονήσου έχει τα συγκριτικά πλεονεκτήματα να αποτελέσει προορισμό – πρότυπο 12 μήνες το χρόνο. Εξάλλου, ο Δήμος Χερσονήσου αποτελεί έναν ασφαλή και ελκυστικό πολυδιάστατο προορισμό για αξέχαστες διακοπές καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους».
Με στόχο να γίνει ο Δήμος Χερσονήσου σημείο αναφοράς του γαμήλιου τουρισμού σε παγκόσμιο επίπεδο, η Αντιδημαρχία Τουρισμού συμμετέχει για πρώτη φορά στην έκθεση Wedding Show, στο Μπέρμιγχαμ του Ηνωμένου Βασιλείου.
Ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού Κώστας Αναστασάκης και η Σύμβουλος Προορισμού θα βρίσκονται στο περίπτερο του ΕΟΤ αναδεικνύοντας τα πλεονεκτήματα του προορισμού στους επισκέπτες.
Υπενθυμίζουμε ότι σύντομα και μέσα από το ολοκαίνουργιο site weddings.landofexperiences.gr θα φιλοξενούμε ξενοδοχεία, venues και planners που προσφέρουν υπηρεσίες γαμήλιου Τουρισμού καθώς και κάθε πληροφορία σχετική με τα μέρη μοναδικής ομορφιάς, τέλεσης γάμων αλλά και κάθε ληξιαρχική και άλλη πληροφορία.
Ο Δήμος Χερσονήσου θα συμμετάσχει και στη διεθνή έκθεση ΙΤΒ Βerlin με στόχο την ενίσχυση του προορισμού και των εναλλακτικών μορφών τουρισμού, οι οποίες αποτελούν προτεραιότητα, στο πλαίσιο της ποιοτικής αναβάθμισης του τουριστικού προϊόντος, με στοιχεία βιωσιμότητας και ανάπτυξης.
Η τουριστική έκθεση του Βερολίνου συγκαταλέγεται στα σημαντικότερα «ραντεβού» της παγκόσμιας τουριστικής βιομηχανίας με σημαντικές αναφορές σε όλες τις εκφάνσεις της τουριστικής βιομηχανίας και την προώθηση του βιώσιμου τουρισμού που αποτελεί προτεραιότητα της Δημοτικής Αρχής Χερσονήσου.
-
16 Μαΐου 2026, 07:15Χρίστος Λεωνιδόπουλος: Η πυρηνική ενέργεια πρέπει να μπει στο ενεργειακό μίγμα της Ελλάδας! (podcast) -
17 Μαΐου 2026, 13:26Τιμία Κάρα Αγίου Αποστόλου Τίτου: Με λαμπρότητα και κατάνυξη το Ηράκλειο γιορτάζει απόψε την 60η επέτειο επανακομιδής -
17 Μαΐου 2026, 07:06Δημήτρης Ψαρράς: Μετατρέπει ένα «νεκρό τοπίο» στα Αγριανά σε γη υψηλής παραγωγικότητας -
17 Μαΐου 2026, 07:00Ηράκλειο: Γιατί η παραλιακή δεν έχει ανακατασκευαστεί ενώ έχει «δώσει» τόσα θανατηφόρα τροχαία (Βίντεο) -
16 Μαΐου 2026, 07:06Σε οριακό σημείο οι αγροτικές πληρωμές - Στον "αέρα" πάνω από 3,2 δισ. ευρώ ελέω... ΟΠΕΚΕΠΕ και Ευρώπης -
16 Μαΐου 2026, 21:14Άρης Κοζής: Μεγάλη προσοχή τώρα στον πυρηνοτρήτη της ελιάς και στη χολέρα και τον περονόσπορο του αμπελιού
