Ο Επίσκοπος Κνωσού φέρνει τα παιδιά κοντά στην Εκκλησία
αγαπημένα σου στη Google
Ο Επίσκοπος Κνωσού κ. Πρόδρομος αγαπάει πολύ τα παιδιά και η χαρά του όταν τα βλέπει να εκκλησιάζονται είναι μεγάλη.
Μάλιστα δράττεται της ευκαιρίας όταν συναντά παιδάκια στους ναούς να τα κάνει να αγαπήσουν τον εκκλησιασμό και να καταλάβουν την αξία του να είναι χριστιανόπουλα.
Αυτό έπραξε και κατά την παραμονή της γιορτής της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στην Κάτω Βάθεια, όπου βρέθηκε για την τέλεση της ακολουθίας του Εσπερινού στον εορτάζοντα ενοριακό ναό του οικισμού.
Κάλεσε τα παιδάκια που είδε στην εκκλησία να ευλογήσουν μαζί τους άρτους κι εκείνα ακούμπησαν τα χεράκια τους, μαζί με το Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Κνωσού, πάνω στον υπό ευλογία άρτο και "μετέφεραν" όλη την αθωότητα και την καλοσύνη τους σ' αυτόν, μετέχοντας με αυτό τον τρόπο στο τελετουργικό.

Ο Επίσκοπος Κνωσού ξέρει πως το μέλλον αυτού του κόσμου είναι τα παιδιά και θέλει με το δικό του τρόπο να βοηθήσει στη σωστή καθοδήγηση τους επί της οποίας αναμφίβολα πρέπει ένα κομμάτι να ανήκει στην Εκκλησία, κι ας μας έχουν κάνει οι σύγχρονοι ρυθμοί ζωής κάποιες φορές αυτό να το ξεχνάμε.


-
18 Ιουνιου 2026, 13:13Τουρισμός για όλους 2026-2027: Ανοίγουν οι αιτήσεις για νέους δικαιούχους – Τα κριτήρια -
19 Ιουνιου 2026, 11:05Το τελευταίο αντίο την Κυριακή στον 42χρονο Κώστα που έδωσε ζωή με το θάνατο του -
18 Ιουνιου 2026, 15:55Η εφημερίδα Guardian εξυμνεί την ταινία «Καποδίστριας» του Γιάννη Σμαραγδή -
18 Ιουνιου 2026, 15:18Ηράκλειο: Στις πρώην αποθήκες Σκουλούδη η προσωρινή κλειστή δομή μεταναστών , στόχος να λειτουργήσει μέσα στον Ιούλιο -
18 Ιουνιου 2026, 10:33Έτσι στήθηκε το κύκλωμα πειρατικής TV - Ποιοι είναι οι συλληφθέντες με τη χλιδάτη ζωή -
18 Ιουνιου 2026, 07:15Νικόλας Φαραντούρης: Με την πολιτική της κυβέρνησης ο θρασύς (Τουρκία) … αποθρασύνεται! (podcast)
