Ο Γιάννης Λιαπάκης κατέκτησε την πρώτη θέση σε ευρωπαϊκό διαγωνισμό Σεφ - Συγχαρητήριο μήνυμα από το ΕΚΗ
Μια σπουδαία διεθνή διάκριση κατέκτησε ο Ηρακλειώτης Γιάννης Λιαπάκης, ο οποίος αναδείχθηκε Νέος Ευρωπαίος Σεφ της Χρονιάς 2025, σε μια λαμπρή τελετή που πραγματοποιήθηκε στο ιστορικό κτίριο του Πανεπιστημίου της Βαρκελώνης.
Ο ταλαντούχος σεφ ανέβηκε στο υψηλότερο βάθρο της ευρωπαϊκής γαστρονομίας το βράδυ της 27ης Νοεμβρίου, εκπροσωπώντας την Κρήτη και την Ελλάδα σε έναν διαγωνισμό υψηλών απαιτήσεων, όπου αναμετρήθηκε με οκτώ ακόμη κορυφαίους νέους μάγειρες από όλη την Ευρώπη.
Με το πιάτο που ήδη τον είχε αναδείξει Νέο Σεφ της Χρονιάς στην Κρήτη, το ευφάνταστο «Ρεβιθόρυζο με Λαβράκι», ο Γιάννης Λιαπάκης κατάφερε να κερδίσει τις εντυπώσεις της κριτικής επιτροπής και να λάβει τον τίτλο του Young Chef European 2025.
Μια σημαντική στιγμή για τον ίδιο, αλλά και για τη σύγχρονη ελληνική γαστρονομία, που συνεχίζει να ξεχωρίζει σε διεθνές επίπεδο.
Η συγχαρητήρια ανακοίνωση από το ΕΚΗ
Το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου με ιδιαίτερη χαρά και υπερηφάνεια εκφράζει τα θερμά του συγχαρητήρια στον Ηρακλειώτη Γιάννη Λιαπάκη, για την κατάκτηση του Πρώτου Ευρωπαϊκού Βραβείου για την Κρήτη στον διαγωνισμό European Young Chef 2025, που διοργανώθηκε στις 27 Νοεμβρίου στην Καταλονία.
Η διάκριση αυτή αποτελεί σημαντικό επίτευγμα τόσο για τον νέο σεφ που εκπροσώπησε την Κρήτη, όσο και για ολόκληρη την τοπική γαστρονομική κοινότητα. Αναδεικνύει την εξαιρετική ποιότητα, τη δημιουργικότητα και την αυθεντικότητα της κρητικής κουζίνας, η οποία συνεχίζει να εμπνέει και να ξεχωρίζει σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Ο Γιάννης, με μέντορα τον σεφ Ζήνων Χριστοφίδης, είχε αναδειχθεί νικητής στον Παγκρήτιο Διαγωνισμό Νέου Σεφ 2025 που έγινε τον Μάρτιο στο πλαίσιο των δράσεων της «Ευρωπαϊκής Γαστρονομικής Περιφέρειας για το 2026»και εκπροσώπησε την Κρήτη στο διεθνή διαγωνισμό.
Με θέμα «Καινοτομία στην Παράδοση», οι διαγωνιζόμενοι κλήθηκαν να παρουσιάσουν παραδοσιακά πιάτα και τοπικά προϊόντα, προτείνοντας στη συνέχεια τη δική τους καινοτόμο ερμηνεία των συνταγών. Ο κρητικός διαγωνιζόμενος κατάφερε να συνδυάσει αριστοτεχνικά την τεχνική αρτιότητα με την αφήγηση της ιστορίας του πιάτου του, προωθώντας παράλληλα τη βιωσιμότητα και τη μείωση της σπατάλης τροφίμων.
Η επιτυχία αυτή τιμά τον τόπο μας και ενισχύει ακόμη περισσότερο τη διεθνή προβολή της Κρήτης ως γαστρονομικού προορισμού υψηλής αξίας. Παράλληλα, αποτελεί έμπνευση για τους νέους ανθρώπους που επιλέγουν να ακολουθήσουν τον δρόμο της γαστρονομίας, αποδεικνύοντας ότι η παράδοση, όταν συνδυάζεται με καινοτομία και μεράκι, μπορεί να φέρει σημαντικές διακρίσεις.
Το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου εκπροσώπησε ο Γεν. Γραμματέας του ΕΚΗ και Πρόεδρος του Σωματείου Μαγείρων-Ζαχαροπλαστών Νεκτάριος Μωυσάκης, που στήριξε από την πρώτη στιγμή την προσπάθεια του Ηρακλειώτη.
Παράλληλα, το ΕΚΗ συγχαίρει και την Περιφέρεια Κρήτης που προωθεί την τροφική και πολιτιστική κληρονομιά του τόπου μας ενισχύοντας παράλληλα και τη στρατηγική εξωστρέφειας που υλοποιεί, για την προβολή του πρωτογενούς τομέα και του γαστρονομικού τουρισμού.
-
01 Δεκεμβριου 2025, 10:50Βολές στο κέντρο... της Δευτέρας! -
02 Δεκεμβριου 2025, 18:48Στη φυλακή ξανά ο γνωστός Κρητικός μουσικός που είχε καταδικαστεί για υπεξαίρεση -
01 Δεκεμβριου 2025, 17:45Aνυποχώρητοι οι αγρότες: Πάνω από 2.700 τρακτέρ στα μπλόκα - "Ζεσταίνουν" μηχανές και οι αγρότες της Κρήτης (φωτο) -
01 Δεκεμβριου 2025, 15:00Εκλογές ΔΣΗ: "Γυναικοκρατούμενο" το νέο Διοικητικό Συμβούλιο - Οι 9 "πρωτάρηδες" -
01 Δεκεμβριου 2025, 12:30Δρ. Αικατερίνη Σφυριδάκη: Αιματολογία κύησης & θρομβοφιλία- Η σωστή ιατρική καθοδήγηση των ζευγαριών (podcast) -
01 Δεκεμβριου 2025, 13:20Αντίστροφη μέτρηση για το Παγκρήτιο αγροτοκτηνοτροφικό συλλαλητήριο - "Δεν έχουμε άλλο δρόμο" λένε οι αγροτοκτηνοτρόφοι
