Ο κόμβος Αρκαλοχωρίου εχει προκαλέσει κυκλοφοριακή απορρύθμιση και εγκλωβισμό των διερχόμενων οχημάτων - Εκτακτη σύσκεψη
αγαπημένα σου στη Google
Μετά την καλή εξέλιξη της ολοκλήρωσης της παράκαμψης Αρκαλοχώριου και της απρόσκοπτης πλέον διέλευσης των μετακινούμενων οχημάτων απευθείας, από Ηράκλειο προς Βιάννο, προκλήθηκε σοβαρό πρόβλημα εγκλωβισμού των διερχόμενων οχημάτων, μέσα στο Αρκαλοχώρι και τελικό προορισμό τη Βιάννο.
Το ζήτημα αυτό έχει προκαλέσει τη δυσαρέσκεια των κατοίκων των νοτιανατολικών περιοχών του Νομού Ηρακλείου, των επαγγελματιών και των καταστηματαρχών του Αρκαλοχωρίου, αφού όταν εισέρχονται για οποιαδήποτε εργασία στο Αρκαλοχώρι, στη συνέχεια έχουν μία μόνο επιλογή, να γυρίσουν πίσω και να εξέλθουν από τον βορειοδυτικό κόμβο απ’ όπου εισήλθαν.
Για το λόγο αυτό πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο Δημοτικό Κατάστημα Αρκαλοχωρίου, όπου είχαν κληθεί όλοι οι εμπλεκόμενοι με το θέμα, φορείς. Στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σε πολύ καλό κλίμα, αναλύθηκε το πρόβλημα, το οποίο θα λυθεί με την τροποποίηση των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων ώστε να προβλέπεται η διέλευση των οχημάτων που προέρχονται από την αστική περιοχή του Αρκαλοχωρίου προς τη Βιάννο μέσω του υπό κατασκευή κόμβου (έργο Τ12 του Α/Δ) νότια του Αρκαλοχωρίου, ώστε να δύνανται να εισέρχονται στο δρόμο Ηρακλείου-Βιάννου.
Ο Αντιπεριφερειάρχης Τεχνικών Έργων Νίκος Σκουλάς, δεσμεύτηκε ότι μετά το έγγραφο αίτημα του Δήμου, θα ζητήσει από την ΤΕΡΝΑ την τροποποίηση των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων και θα εισάγει το θέμα στο Περιφερειακό Συμβούλιο.
Η ΤΕΡΝΑ, ανέφερε ότι αφού λάβει το αίτημα από την Περιφέρεια θα προχωρήσει σε τροποποίηση της μελέτης ενώ μετά τη σχετική έγκριση από το Περιφερειακό Συμβούλιο, θα προχωρήσει στη διευθέτηση του δρόμου και στη σήμανση του, ώστε να είναι ασφαλής.
Στην σύσκεψη συμμετείχαν μεταξύ άλλων ο Αντιπεριφερειάρχης Τεχνικών Έργων Νίκος Σκουλάς και ο συντονιστής κατασκευών της ΤΕΡΝΑ για το αεροδρόμιο Καστελλίου Γιάννης Σμαραγδάκης.
Με την ευκαιρία της συνάντησης, έγινε ενημέρωση από τον κ. Σκουλά για τα έργα που εκτελούνται ή που θα δημοπρατηθούν το επόμενο διάστημα κατά μήκος του δρόμου Ηράκλειο- Βιάννος, όπως ο κόμβος Πεζών, η αντιμετώπιση των κατολισθήσεων, οι ασφαλτοστρώσεις, η οδοσήμανση κτλ.
-
29 Μαΐου 2026, 22:12Χανιά: Βαρύ πένθος για τον ξαφνικό χαμό του Μανόλη Βαρουξάκη -
30 Μαΐου 2026, 09:30Πένθος για την Γιάννα Αγγελοπούλου Δασκαλάκη-Έφυγε από τη ζωή η μητέρα της Μαρίκα -
30 Μαΐου 2026, 08:40Αποκαλύψεις για το άγριο έγκλημα στη Μεσσαρά με θύμα τον πρόεδρο της κοινότητας Απεσωκαρίου-"Κλίμα «τρομοκρατίας" -
30 Μαΐου 2026, 07:15Γιάννης Πρεκατσουνάκης: Η Μάχη του Ηρακλείου 20-29 Μαΐου 1941 (podcast) -
31 Μαΐου 2026, 07:10Η μάχη του Ηρακλείου (20-29 Μαΐου 1941): Η πιο άγνωστη σελίδα της Μάχης της Κρήτης -
30 Μαΐου 2026, 21:10Κρήτη: Το γύρο της Ελλάδας κάνει η προσπέραση του... θανάτου στο ΒΟΑΚ (Βίντεο)
