Οργανώσεις βάσης Κρήτης ΜέΡΑ25:Όλοι δίπλα στους γιατρούς μας
αγαπημένα σου στη Google
Οι οργανώσεις βάσης Κρήτης του ΜέΡΑ25 καλούν τους πολίτες να δώσουν το παρών στο παγκρήτιο συλλαλητήριο για την υγεία που διοργανωνεται σήμερα στην πλατεία Ελευθερίας.
Στη σχετική ανακοίνωση αναφέρουν τα εξής:
"Δίπλα στους γιατρούς μας
Μαζί με τον λαό που διεκδικεί Υγεία και Αξιοπρέπεια
Οι πολίτες της Κρήτης σήμερα είναι ξανά στους δρόμους.
Μπροστάρηδες είναι οι γιατροί μας, οι νοσηλευτές, όλο το υγειονομικό και βοηθητικό προσωπικό στα νοσοκομεία και στα κέντρα υγείας του νησιού μας. Και δίπλα τους όλοι εμείς, εργαζόμενοι στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, νεολαία και συνταξιούχοι, επιστήμονες και εργάτες. Όλοι εμείς που διεκδικούμε το αυτονόητο. Δημόσια και δωρεάν υγεία με πλήρεις παροχές και αξιοπρέπεια.
Ζητάμε ουσιαστική στήριξη των νοσοκομείων, από το Λασίθι μέχρι τα Χανιά. Καμία συγχώνευση κανένα κλείσιμο νοσοκομείου ή κέντρου υγείας. Πλήρη λειτουργία όλων των κλινικών και μονάδων με άμεσες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Με οικονομικά και κοινωνικά κίνητρα και αξιοπρεπείς μισθούς για τους υγειονομικούς και όχι με μπαλώματα και «εντέλλεσθε» για μετακινήσεις από το ένα νοσοκομείο στο άλλο για να βγουν οι βάρδιες και οι εφημερίες.
Καταγγέλλουμε τις πολιτικές των μνημονίων που μας έφεραν ως εδώ και όλους όσοι τις υπηρέτησαν παριστάνοντας σήμερα τους συμπάσχοντες σε όσα αφήνει πίσω του το δόγμα ΤΙΝΑ – (There is no Alternative - Δεν Υπάρχει Εναλλακτική). Υπάρχει και λέγεται αγώνας, διεκδίκηση και ρήξη με τις πολιτικές που θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή και την υγεία μας.
Το ΜέΡΑ25 συμμετέχει και στηρίζει τις κινητοποιήσεις των γιατρών και του λαού της Κρήτης. Καλούμε σε μαζική συγκέντρωση και συλλαλητήριο διαμαρτυρίας την Πέμπτη 30 Νοεμβρίου στην Πλατεία Ελευθερίας στο Ηράκλειο, στις 11 το πρωί".
-
23 Ιουνιου 2026, 21:33Θλίψη για το θάνατο της 28χρονης Ράνιας -
24 Ιουνιου 2026, 20:32Κερατέα: Νεκρός οδηγός αυτοκινήτου μετά από τροχαίο στη Λεωφόρο Λαυρίου -
24 Ιουνιου 2026, 12:08Σεισμός 5 Ρίχτερ στην Κάρπαθο -
23 Ιουνιου 2026, 14:47Κατερίνα Σπυριδάκη: «Στη Βουλή οι αποκλεισμοί των ατόμων με αναπηρία από το πρόγραμμα Τουρισμός για Όλους» -
23 Ιουνιου 2026, 17:00Ηράκλειο: Απάντηση στην Μαρία Καρυστιανού για τον όρο «γυναικοκτονία» από τη δικηγόρο Φαίδρα Καρούτσου -
23 Ιουνιου 2026, 07:27Διάθεση 500 δελτίων ελεύθερης εισόδου για τις εκδηλώσεις στο Μουσείο Αρχαίας Ελεύθερνας
