Οροπέδιο Νίδας: Τέλος στην περιπέτεια του ηλικιωμένου τουρίστα
αγαπημένα σου στη Google
Τέλος καλό όλα καλά για τον 72χρονο αλλοδαπό που το απόγευμα της Δευτέρας και ενώ πεζοπορούσε στο οροπέδιο της Νίδας στον Ψηλορείτη, με φίλους, ένιωσε τις δυνάμεις του να τον εγκαταλέιπουν και άμεσα ζήτησε βοήθεια μέσω του 112 (δειτε δώ).
Πριν τις 11 το βράδυ όπως έγινε γνωστό, η επιχείρηση είχε ολοκληρωθεί καθώς οι άνδρες της πυροσβεστικής και της ΕΜΑΚ, αφού εντόπισαν τον τουρίστα τον μετέφεραν στον κεντρικό δρόμο όπου τον περίμενε φιλικό του πρόσωπο και με ιδιωτικό όχημα αναχώρησαν, με την περιπέτεια του 72χρονου Φινλανδού, να έχει τελικά αίσια κατάληξη και τον ίδιο σίγουρα να θυμάται για αρκετό καιρό την περιπέτεια που έζησε.
Το χρονικό
Ο ηλικιωμένος τουρίστας το απόγευμα και ενώ πεζοπορούσε στο Οροπέδιο, ένιωσε αρκετά αδύναμος
Ειδοποιήθηκε η πυροσβεστική μέσω του 112 και αμέσως ξεκίνησε η επιχείρηση εντοπισμού και παροχής πρώτων βοηθειών του αλλοδαπού από πυροσβεστικά κλιμάκια Ανωγείων και Γαράζου μαζί με άνδρες της ΕΜΑΚ από το Ηράκλειο.
Το ευτύχημα ήταν ότι η πυροσβεστική μέσω συντεταγμένων γνώριζε το σημείο που βρισκόταν ο 72χρονος Φινλανδός, που για καλή του τύχη είχε παρέα, δεν είχε τραυματιστεί και ούτε είχε αφυδατωθεί.
Διαβάστε επίσης
Τον εγκατέλειψαν οι δυνάμεις του στο Οροπέδιο της Νίδας – Συναγερμός σε ΕΜΑΚ και Πυροσβεστική
-
07 Αυγουστου 2026, 12:45Σε ρόλο αεροπυρόσβεσης και τα νέα μεταγωγικά C-390 Millenium με κατάλληλο εξοπλισμό -
07 Αυγουστου 2026, 20:27Νέα φωτιά στη Σητεία - Μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής -
07 Αυγουστου 2026, 18:58Σπουδαία αρχαιολογική ανακάλυψη στην Άσπενδο: Ήρθε στο φως άγαλμα του Ασκληπιού 1.800 ετών -
08 Αυγουστου 2026, 07:15ΘΕΜΑ NEWSHUB.GR - Ανδρομάχη Πιπεράκη: Μεγάλη έρευνα από την ΕΛΣΤΑΤ στην Κρήτη για τον πρωτογενή τομέα! (podcast) -
07 Αυγουστου 2026, 07:27Η «χαμηλή πτήση» των υδροπλάνων -
07 Αυγουστου 2026, 13:30Νέο αεροδρόμιο Καστελίου- Δήμας: Στόχος να λειτουργεί τον Νοέμβριο του 2028
