Παγκόσμιο Συμβούλιο Κρητών: Έρχεται καμπάνια κατά των τροχαίων ατυχημάτων «A life campaign»
αγαπημένα σου στη Google
Την έναρξη της καμπάνιας κατά των τροχαίων ατυχημάτων «A life campaign» ανακοίνωσε ο πρόεδρος του Παγκοσμίου Συμβουλίου Κρητών, Νίκος Καστρινάκης, στο πλαίσιο εκδήλωσης που πραγματοποίησε η Ορθόδοξη Ακαδημία Κρήτης, με θέμα: «Ο 'Ανθρωπος, ο ΒΟΑΚ και ο Βίος», στο Κολυμπάρι Χανίων.
«Η πρόληψη είναι πάντα η προτιμότερη λύση. Μπορούμε όλοι μαζί», ανέφερε ο κ. Καστρινάκης και πρόσθεσε: «Θέλω να σας πω ότι δεν έγινε τυχαία, συμβουλευτήκαμε αρκετούς ειδικούς για αυτό. Δεν μπορούμε να διδάξουμε σε κανέναν τίποτα, εάν πρώτοι εμείς δεν το κάνουμε πράξη. Είναι ένα 'video' με μια μικρή δήλωση υπευθυνότητας που μπορεί να το κάνει ο καθένας μας, να το στείλει στο Παγκόσμιο Συμβούλιο Κρητών, να το κοινοποιήσει στα δικά του μέσα κοινωνικής δικτύωσης και να προσκαλέσει και άλλους να συμμετέχουν».
Επίσης, αναφέρθηκε στο γεγονός ότι δεν σημαίνει ότι σαν κοινωνία δεν πρέπει να απαιτήσουμε από την συντεταγμένη πολιτεία να έχουμε καλούς δρόμους ή καλύτερες υποδομές ή καλύτερη παιδεία ή καλύτερους νόμους, ή καλύτερες διαδικασίες. Όπως επίσης, ότι σύμφωνα με τα στατιστικά δεν είναι μόνο ο ΒΟΑΚ, δεν είναι μόνο το «δεν πίνω», είναι και το «δεν τρέχω», είναι και το «φοράμε ζώνη» είναι και το «φοράμε κράνος» και το «χρησιμοποιούμε καρεκλάκια για τα παιδιά». Επιπλέον, στο πλαίσιο της υπευθυνότητας, είναι και αυτό που έχει αναδειχθεί σε «μάστιγα» της εποχής, ότι η οδήγηση και η χρήση κινητού τηλεφώνου, δεν πάνε μαζί, ότι «όταν οδηγώ, δεν χρησιμοποιώ το κινητό».
«Οι αριθμοί λένε ότι είναι άτοπο να νομίζουμε ότι το πρόβλημα θα χτυπήσει την διπλανή πόρτα και δεν θα χτυπήσει την δική μας» τόνισε ο κ. Καστρινάκης, που επισήμανε πως η απόφαση για την καμπάνια πάρθηκε ομόφωνα στο πρώτο διοικητικό συμβούλιο της νέας διοίκησης του Παγκοσμίου Συμβουλίου Κρητών. Μέρος στην καμπάνια, η οποία αποτελείται από σύντομα βίντεο που αποσκοπούν στην ευαισθητοποίηση όλων σε σχέση με την υπευθυνότητά, όταν οδηγούμε, έχουν ήδη πάρει σημαίνοντες κρητικοί, όπως ο παραολυμπιονίκης Αντώνης Τσαπατάκης, οι δημοφιλείς ηθοποιοί: Μαρία Τζομπανάκη και Μιχάλης Αεράκης, ο αντιπρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Χανίων και δ/ντης Νευροχειρουργικής του Γενικού Νοσοκομείου Χανίων, Αντώνης Κρασουδάκης και η διοικήτρια της διεύθυνσης Τροχαίας Χανίων, Μάρθα Κίτσιου, τους οποίους ο κ. Καστρινάκης ευχαρίστησε θερμά.
Το μήνυμα του κ. Καστρινάκη, όλων των ομογενών Κρητών, αλλά και όσων συμμετέχουν στην καμπάνια είναι: «Θέλουμε να ζήσουμε και να το χαρούμε. Οδηγούμε υπεύθυνα. Υιοθετούμε την ιδέα του υπεύθυνου οδηγού σε κάθε έξοδό μας. Στηρίζω και εγώ το Παγκόσμιο Συμβούλιο Κρητών».
Διαβάστε επισης:
Μετά τα δυο θανατηφόρα στην Κρήτη, ακόμη ένα τροχαίο ατύχημα στο νησί
-
29 Μαΐου 2026, 22:12Χανιά: Βαρύ πένθος για τον ξαφνικό χαμό του Μανόλη Βαρουξάκη -
30 Μαΐου 2026, 09:30Πένθος για την Γιάννα Αγγελοπούλου Δασκαλάκη-Έφυγε από τη ζωή η μητέρα της Μαρίκα -
30 Μαΐου 2026, 08:40Αποκαλύψεις για το άγριο έγκλημα στη Μεσσαρά με θύμα τον πρόεδρο της κοινότητας Απεσωκαρίου-"Κλίμα «τρομοκρατίας" -
30 Μαΐου 2026, 07:15Γιάννης Πρεκατσουνάκης: Η Μάχη του Ηρακλείου 20-29 Μαΐου 1941 (podcast) -
31 Μαΐου 2026, 11:58Αργία Αγίου Πνεύματος: Τράπεζες, δημόσιες υπηρεσίες, σχολεία και φροντιστήρια κλειστά – Ανοιχτά τα περισσότερα καταστήματα - σούπερ μάρκετ -
31 Μαΐου 2026, 07:10Η μάχη του Ηρακλείου (20-29 Μαΐου 1941): Η πιο άγνωστη σελίδα της Μάχης της Κρήτης
