Πάνω από 200 μετανάστες εντοπίστηκαν την Τρίτη στην περιοχή της Γαύδου-Έτρεχε και δεν έφτανε το Λιμενικό
Έτρεχε και δεν έφτανε χθες το Λιμενικό νότια των Χανίων στην περιοχή της Γαύδου καθώς τα καραβάνια των μεταναστών εντοπίζονταν το ένα μετά το άλλο.
Ειδικότερα:
Τις πρωινές ώρες χθες, ενημερώθηκαν οι Λιμενικές Αρχές των Χανίων, της Χώρας Σφακίων, της Αγ. Γαλήνης, του Κόκκινου Πύργου, των Καλών Λιμένων και της Παλαιόχωρας από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (Ε.Κ.Σ.Ε.Δ.) του Αρχηγείου Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. για την παροχή συνδρομής σε σκάφη με αλλοδαπούς επιβαίνοντες, στη θαλάσσια περιοχή νότια της Γαύδου.
Αμέσως, για το σημείο απέπλευσαν ένα Ναυαγοσωστικό σκάφος, ένα Περιπολικό σκάφος και ένα πλοίο της δύναμης FRONTEX.
Το Ν/Γ εντόπισε μία ξύλινη λέμβο και περισυνέλεξε εξήντα έξι αλλοδαπούς.
Μάλιστα αναγνωρίστηκε από τους διασωθέντες ένας 32χρονος αλλοδαπός (υπήκοος Σουδάν), ως ο διακινητής, ο οποίος τους μετέφερε έναντι χρηματικής αμοιβής από το Τομπρούκ της Λιβύης στην Ελλάδα. Ο 32χρονος συνελήφθη κατά παράβαση του άρθρου 25 του Ν. 5038/2023 «Κώδικας μετανάστευσης», του άρθρου 83 του Ν. 3386/2005 «Παράνομη είσοδος στη χώρα» και του άρθρου 306 του Π.Κ. «Έκθεση». Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χανίων που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε μία συσκευή κινητής τηλεφωνίας.
Οι είκοσι εννέα αλλοδαποί, οι οποίοι επέβαιναν σε μία φουσκωτή λέμβο διασώθηκαν από παραπλέον Δεξαμενόπλοιο (Δ/Ξ) σημαίας Παναμά.
Στη συνέχεια μετεπιβιβάστηκαν στο Ν/Γ.
Οι ενενήντα πέντε αλλοδαποί (93 άνδρες και 2 ανήλικοι) μεταφέρθηκαν στο λιμάνι της Γαύδου και στη συνέχεια με το πλοίο της δύναμης FRONTEX και με τη συνδρομή ΠΛΣ στο λιμάνι της Αγίας Γαλήνης.
Επιπλέον ΠΛΣ εντόπισε στην ίδια περιοχή μία ξύλινη λέμβο και διέσωσε εξήντα τρεις αλλοδαπούς (όλοι άνδρες), οι οποίοι μεταφέρθηκαν αρχικά στο λιμάνι ΚΑΡΑΒΕ της Γαύδου και από εκεί με επιβατηγό-οχηματαγωγό (Ε/Γ-Ο/Γ) πλοίο στο λιμάνι της Χώρας Σφακίων.
Οι συνολικά εκατόν πενήντα οχτώ αλλοδαποί οδηγήθηκαν με λεωφορεία σε προσωρινό χώρο φιλοξενίας στην Αγυιά Χανίων.
Εξάλλου τις πρωινές ώρες χθες, στελέχη του Λιμενικού Φυλακίου Γαύδου εντόπισαν στην παραλία «ΤΡΥΠΗΤΗ» της Γαύδου σαράντα έξι αλλοδαπούς (όλοι άνδρες).
Οι αλλοδαποί μεταφέρθηκαν αρχικά σε προσωρινό χώρο φιλοξενίας του Δήμου Γαύδου και από εκεί με επιβατηγό-οχηματαγωγό (Ε/Γ-Ο/Γ) πλοίο στο λιμάνι της Χώρας Σφακίων.
Ακολούθως, οδηγήθηκαν και εκείνοι σε προσωρινό χώρο φιλοξενίας στην Αγυιά Χανίων.
Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χανίων.
-
11 Απριλιου 2026, 07:27Μεγάλο Σάββατο: Γιατί γιορτάζουμε την Ανάσταση τα μεσάνυχτα -
12 Απριλιου 2026, 13:46Συγκίνηση στην ενορία Στερνών Χανίων: Ένα παιδί έδωσε το Άγιο Φως στους πιστούς (φωτο+βιντεο) -
11 Απριλιου 2026, 14:28Σε ποια περιοχή της Κρήτης γίνεται Ανάσταση σε έξι εκκλησιές με έξι φωτιές και έξι «Ιούδες» να καίγονται -
12 Απριλιου 2026, 11:40Κατσαμπάς: Έγινε "πόλεμος" χθες το βράδυ έξω από το ναό-Είχαμε ενημερώσει την ΕΛΑΣ και ήλθε εκ των υστέρων-Έκαψαν το φανάρι, κάδους, πατίνια -
11 Απριλιου 2026, 22:26Ηράκλειο: Με κατάνυξη η άφιξη του Αγίου Φωτός στο αεροδρόμιο «Νίκος Καζαντζάκης» (Φωτογραφίες) -
11 Απριλιου 2026, 09:34Άγιο Φως: Στα Ιεροσόλυμα η ελληνική αποστολή – Τι ώρα αναμένεται στο Ελευθέριος Βενιζέλος - Πότε φθάνει στην Κρήτη
