Πρόγραμμα ενέργειας «Απόλλων»: Στο Ηράκλειο αύριο η Υφυπουργός Αλεξάνδρα Σδούκου για την παρουσίαση του
αγαπημένα σου στη Google
Τα οφελη, αλλά και το τι θα φέρει συνολικά το πρόγραμμα ενεργειακού συμψηφισμού «Απόλλων» θα παρουσιάσει στο Ηράκλειο η υφυπουργος Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ Αλεξάνδρα Σδούκου.
Είχαν προηγηθεί ενημερώσεις στις περιφέρειες Δυτικής Μακεδονίας, Δυτικής Ελλάδας, Θεσσαλίας. Ήδη, η Περιφέρεια Θεσσαλίας και η περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας έχουν ανάψει το «πράσινο» φως για συμμετοχή στο πρόγραμμα «Απόλλων» για παραγωγή φθηνής πράσινης ενέργειας από φωτοβολταϊκά μέσω ενεργειακού συμψηφισμού.
Η συνάντηση αναμένεται να γίνει αύριο στις 12μμ στο ξενοδοχείο Galaxy όπου εκεί η κ. Σδούκου αναμένεται να αναπτύξει τις λεπτομέρειες του συγκεκριμένου προγράμματος, στους παρευρισκόμενους.
Την ίδια ώρα οι τελευταίες «πινελιές» μπαίνουν στην υπουργική απόφαση για το πρόγραμμα «Απόλλων», η οποία θα προβλέπει τους όρους διεξαγωγής του διαγωνισμού που αφορά τα έργα ΑΠΕ, από τα οποία θα επωφεληθούν νοικοκυριά του Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου Α. Τα συγκεκριμένα έργα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας θα κατασκευαστούν σε όλη τη χώρα και ένα μέρος του κόστους θα καλυφθεί από πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανταγωνιστικότητας (RRF).
Προτεραιότητα θα έχουν τα έργα που διαθέτουν όρους σύνδεσης και δεδομένου ότι τα συγκεκριμένα έργα θα στηριχθούν και στα χρήματα του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανταγωνιστικότητας (RRF), θα υπάρχουν πολύ συγκεκριμένες προθεσμίες. Επομένως, θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τέλος του έτους, ενώ εκτιμάται πως τα έργα αυτά από τα οποία θα επωφεληθούν νοικοκυριά του ΚΟΤ Α.
Συμφωνα με το energygame.gr, στο σύνολο τους τα έργα θα έχουν ισχύ πάνω από 250MW, ενώ θα υπάρχει πρόβλεψη για έργα αποθήκευσης περίπου 500MWh με σκοπό την κάλυψη των καταναλωτικών αναγκών όταν τα έργα ΑΠΕ δεν είναι λειτουργικά. Περίπου 130.000 νοικοκυριά του ΚΟΤ Α, δηλαδή νοικοκυριά με ετήσιο εισόδημα κάτω των 5.400 ευρώ αναμένεται να επωφεληθούν από τις συγκεκριμένες δράσεις. Σε ό,τι έχει να κάνει με τον διαγωνισμό για τις περιφέρειες, μέσω των ενεργειακών κοινοτήτων που έχουν δημιουργήσει η εκτίμηση που υπάρχει είναι ότι σίγουρα θα δούμε και αιολικά. Σε κάθε περίπτωση σύμφωνα με πληροφορίες προκρίνεται ένα μείγμα αιολικών, φωτοβολταϊκών και αποθήκευσης.
-
08 Αυγουστου 2026, 21:20Λασίθι: Κλειστός ο ΒΟΑΚ την Τρίτη στο ύψος του Ξηροποτάμου-Δείτε πως θα κινηθείτε -
08 Αυγουστου 2026, 07:15ΘΕΜΑ NEWSHUB.GR - Ανδρομάχη Πιπεράκη: Μεγάλη έρευνα από την ΕΛΣΤΑΤ στην Κρήτη για τον πρωτογενή τομέα! (podcast) -
08 Αυγουστου 2026, 21:40Αδιέξοδο με τους S-400: Η Μόσχα κρατά το κλειδί, όμως τα F-35 παραμένουν αβέβαια -
08 Αυγουστου 2026, 07:06Κρήτη: Η ποιότητα οδηγός για τη διαμόρφωση της αξίας των οινοστάφυλων στον φετινό τρύγο -
08 Αυγουστου 2026, 07:20Μνήμη Νικολάου Γ. Σταυρακάκη (Αεροπόρος) -
08 Αυγουστου 2026, 16:10Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στον Άγιο Νικόλαο για την άφιξη του Crown Iris με Ισραηλινούς τουρίστες (Βίντεο)
