Προβλήματα στο Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου λόγω υποστελέχωσης- Αναφορά στη Βουλή
αγαπημένα σου στη Google
Τα προβλήματα που δημιουργούνται στην λειτουργία του νοσοκομείου Αγίου Νικολάου μέσα στο 4ο πανδημικό κύμα εξαιτίας των μεγάλων ελλείψεων σε νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό υπογραμμίζει σε επιστολή του ο Σύλλογος Εργαζομένων του λασιθιώτκου νοσοκομείου.
Οι εργαζόμενοι αναφέρουν ότι η ήδη άσχημη κατάσταση έχει επιδεινωθεί, όχι μόνο λόγω της μικρής ενίσχυσης του νοσοκομείου από την κυβέρνηση αλλά και από τις αποχωρήσεις και συνταξιοδοτήσεις που μεσολάβησαν στη διάρκεια της πανδημίας και τώρα και από τις αναστολές εργασίας έμπειρου προσωπικού. Ουσιαστικά, στο δεύτερο εξάμηνο του 2021 το ενεργό δυναμικό του ΓΝΑΝ έχει μειωθεί κατά τουλάχιστον 30 εργαζόμενους που ισοδυναμεί με το 8% του προσωπικού του Νοσοκομείου. Η κατάσταση αυτή δημιουργεί μεγάλα προβλήματα στην ασφαλή λειτουργία του νοσοκομείου αλλά και στην πρόσβαση των πολιτών σε υπηρεσίες υγείας.
Ο Βουλευτής Λασιθίου του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Μανόλης Θραψανιώτης, κατέθεσε προς τους αρμόδιους φορείς αναφορά προς το Υπουργείο Υγείας την επιστολή του Σωματείου που ζητάει από τον Υπουργό με συγκεκριμένες προτάσεις την ενίσχυση του νοσοκομείου με το απαραίτητο προσωπικό, ώστε να λειτουργεί πλήρως και με ασφάλεια για ασθενείς και εργαζόμενους. Και ακολούθως ζητάει ενημέρωση από τον Υπουργό Υγείας για το θέμα.
-
02 Σεπτεμβριου 2026, 23:06Κρήτη: Δείπνο Ανδρουλάκη σε βουλευτές και στελέχη του ΠΑΣΟΚ στο Ψυχρό -
02 Σεπτεμβριου 2026, 16:20KatsounaDES Tour: Το κρητικό ταξιδιωτικό project που σε μόλις 3 μήνες πέρασε από το YouTube στην τηλεόραση -
03 Σεπτεμβριου 2026, 10:41Θλίψη για το χαμό του Γεώργιου Μαγκουσάκη -
03 Σεπτεμβριου 2026, 11:22Μιχάλης Μαντάλας: Τι κερδίζει η Ελλάδα από τη σχέση με το Ισραήλ και τι πρέπει να προσέχει! (podcast) -
02 Σεπτεμβριου 2026, 11:15Μανώλης Πετράκης: «Το ΠΑΣΟΚ έχει κοστολογημένο σχέδιο για τη στήριξη εργαζομένων και συνταξιούχων» (podcast) -
02 Σεπτεμβριου 2026, 12:30BΟΑΚ: Ουρές χιλιομέτρων, με τα τροχαία ατυχήματα και μια... μηχανική βλάβη να είναι οι αιτίες! (Βίντεο)
