Ρέθυμνο: Η υποστελέχωση του Α.Τ. Σπηλίου στο επίκεντρο
αγαπημένα σου στη Google
Σε τουριστικούς δήμους, όπου ο πληθυσμός πολλαπλασιάζεται το καλοκαίρι, είναι κρίσιμο ζήτημα η επαρκής αστυνόμευση. Και αυτό το θέμα παραμένει άλυτο σε πολλές περιοχές και στο Ρέθυμνο, μεταξύ των οποίων και ο δήμος Αγίου Βασιλείου, που έχει περίπου 5.500 μόνιμους κατοίκους, όμως τους καλοκαιρινούς μήνες ο ημερήσιος πληθυσμός συχνά φτάνει και τους 30 χιλιάδες!
Αυτό είναι ένα από τα θέματα που συζήτησαν στην συνάντηση που είχαν χθες ο δήμαρχος Αγίου Βασιλείου Γιάννης Ταταράκης με τον νέο διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Σπηλίου Γιάννη Λιουδάκη.
Το Α.Τ. Σπηλίου – όπως όλα τα περιφερειακά τμήματα του νομού Ρεθύμνου – «υποφέρει» από υποστελέχωση. Μόλις 12 είναι οι αστυνομικοί που καλύπτουν έναν δήμο με μεγάλη έκταση και πολύ τουρισμό – και όχι μόνο – και φυσικά αυτό είναι ένα ζήτημα που πάντα είναι σε προτεραιότητα.
Μάλιστα, το γεγονός ότι ο δήμος είναι χαρακτηρισμένος τουριστικός – λόγω ενός προγράμματος στο οποίο έχει ενταχθεί όπως είπε στην στήλη ο δήμαρχος – μπορεί να είναι ένα κίνητρο, ώστε και σε αστυνομικό πλαίσιο – πράγμα που προβλέπεται – να αυξάνεται η αστυνομική δύναμη το καλοκαίρι με αποσπάσεις προσωπικού.
Μένει να διεκδικηθεί αυτή η προοπτική.
-
15 Οκτωβριου 2026, 17:56Ηράκλειο: Πιάστηκαν επ' αυτοφώρω να πετάνε μπάζα στις Μαλάδες και έκαναν και... τσαμπουκά! -
14 Οκτωβριου 2026, 09:14Επίδομα θέρμανσης: Πότε ξεκινούν οι αιτήσεις – Οι δικαιούχοι και τα ποσά -
14 Οκτωβριου 2026, 11:55Βολές στο κέντρο... της Τετάρτης! -
14 Οκτωβριου 2026, 20:10Μαίρη Κυπράκη: Η δύσκολη περιπέτεια υγείας, το χειρουργείο και το «ευχαριστώ» στους ανθρώπους που στάθηκαν δίπλα της -
14 Οκτωβριου 2026, 14:06Καιρός: Πορτοκαλί προειδοποίηση για την Κρήτη – Πού αναμένονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες, νέο έκτακτο δελτίο από ΕΜΥ -
14 Οκτωβριου 2026, 07:00Σταύρος Γαβαλάς: «Μόνο από θαύμα οι πληρωμές των επιδοτήσεων μέσα στο Δεκέμβριο. Η κατάσταση είναι τραγική»
