Ρέθυμνο: Στη Δικαιοσύνη η υπόθεση παράνομου γηροκομείου – Εξι ηλικιωμένοι σε μη αδειοδοτημένο χώρο
Στη Δικαιοσύνη περνά πλέον η υπόθεση της παράνομης λειτουργίας χώρου φιλοξενίας ηλικιωμένων στο Ρέθυμνο, μετά τον εντοπισμό σοβαρών παραβάσεων και τη σφράγιση του διαμερίσματος όπου διέμεναν έξι άτομα με προβλήματα υγείας (δείτε εδω).
Η υπόθεση αποκαλύφθηκε έπειτα από καταγγελία, που κινητοποίησε την Υποδιεύθυνση Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Ρεθύμνης. Οι αστυνομικοί προχώρησαν, εντός της Μεγάλης Εβδομάδας, σε αιφνιδιαστικό έλεγχο σε διαμέρισμα στην περιοχή της Καλλιθέας, παρουσία ιατροδικαστή και αρμόδιων υπηρεσιών της Περιφέρειας.
Στον χώρο διαπιστώθηκε ότι φιλοξενούνταν συνολικά έξι ηλικιωμένοι, οι περισσότεροι με σοβαρά προβλήματα υγείας, χωρίς να πληρούνται οι προβλεπόμενες προδιαγραφές λειτουργίας. Το ακίνητο, που περιλάμβανε διαμέρισμα και γκαρσονιέρα σε όροφο πολυκατοικίας, είχε παραχωρηθεί σε 55χρονη, η οποία φέρεται να είχε αναλάβει τη φροντίδα των φιλοξενούμενων, μαζί με μία ακόμη γυναίκα.
Παρότι, σύμφωνα με τα στοιχεία, δεν εντοπίστηκαν ίχνη κακοποίησης ή ακραίες συνθήκες διαβίωσης, καταγράφηκε πλήθος παραβάσεων που αφορούν τόσο την αδειοδότηση όσο και βασικά μέτρα ασφάλειας. Οι αρμόδιες αρχές έκριναν ότι η παραμονή των ηλικιωμένων στον χώρο ενείχε κινδύνους.
Οι φιλοξενούμενοι απομακρύνθηκαν άμεσα και παραδόθηκαν στους συγγενείς τους, ενώ ο χώρος σφραγίστηκε από τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Π.Ε. Ρεθύμνου.
Η 55χρονη συνελήφθη στο πλαίσιο του αυτοφώρου και αντιμετωπίζει κατηγορίες πλημμεληματικού χαρακτήρα για έκθεση σε κίνδυνο. Στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερη, με ορισμό δικασίμου.
Παράλληλα, η υπόθεση αναδεικνύει ευρύτερα ζητήματα σχετικά με την επάρκεια δομών φροντίδας για ηλικιωμένους και ευπαθείς ομάδες, καθώς και τα κενά που καλούνται συχνά να καλύψουν οικογένειες χωρίς την απαραίτητη στήριξη.
Με πληροφορείς απο goodnet
Διαβάστε επίσης
Ρέθυμνο: Σφραγίστηκε παράνομη ιδιωτική δομή φιλοξενίας ηλικιωμένων μετά από καταγγελία
-
14 Απριλιου 2026, 16:00Ηράκλειο: Καταγγελίες εργαζομένων καθαριότητας για «πειραματισμούς» και σοβαρές ελλείψεις προσωπικού -
15 Απριλιου 2026, 11:10Βολές στο κέντρο... της Τετάρτης! -
14 Απριλιου 2026, 10:45Γιώργος Ευαγγέλου: Ο ήλιος την άνοιξη είναι ύπουλος, δουλεύει σιωπηλά και το δέρμα το θυμάται! Ο επικίνδυνος μύθος με τις ελιές! (podcast) -
15 Απριλιου 2026, 07:05Γιώργος Αϋφαντής: Ο πόλεμος στο Ιράν, ευκαιρία για τα κυριαρχικά μας δικαιώματα! Ο Τραμπ στρατηγικά χαμένος! (podcast) -
15 Απριλιου 2026, 15:42Ανθρωποκυνηγητό στην Κρήτη: Δραπέτης φυλακών έκανε δύο επιθέσεις με μαχαίρι μέσα σε λίγη ώρα -
14 Απριλιου 2026, 15:28Καιρός: Αφρικανική σκόνη από σήμερα και στην Κρήτη – Έρχονται λασποβροχές και υψηλές θερμοκρασίες, αναλυτική πρόγνωση
