Ρέθυμνο: Συνεχίζονται οι καθαρισμοί αγροτικών δρόμων
αγαπημένα σου στη Google
Συνεχίζεται το πρόγραμμα καθαρισμού δημοτικών και αγροτικών δρόμων από άγρια βλάστηση που υλοποιεί η Διεύθυνση Περιβάλλοντος του Δήμου Ρεθύμνης με στόχο την εξασφάλιση της ορατότητας για την ασφάλεια των διερχόμενων οδηγών και πεζών, την πρόληψη για εκδήλωση πυρκαγιάς, την καθαριότητα, αλλά και τον ευπρεπισμό της πόλης και των οικισμών.
Οι εργασίες περιλαμβάνουν καθάρισμα παράπλευρα από το σώμα των οδών, τάφρων και πρανών των δημοτικών, κατά προτεραιότητα, οδών και αγροτικών δρόμων.
Ειδικότερα, σύμφωνα με τον προγραμματισμό της Υπηρεσίας, κατά τον μήνα Ιανουάριο που διανύουμε, προβλέπονται παρεμβάσεις καθαρισμού στις περιοχές: ΛΟΥΤΡΑ – ΚΥΡΙΑΝΝΑ – ΠΑΓΚΑΛΟΧΩΡΙ – ΑΣΤΕΡΙ ΧΑΜΑΛΕΥΡΙ – ΠΡΙΝΟΣ
Όπως επισημαίνεται από τον δήμο, το πρόγραμμα είναι ευέλικτο και ενδέχεται να μεταβληθεί και να αναπροσαρμοστεί σε περίπτωση που ανακύψουν έκτακτες ή απρόβλεπτες ανάγκες.
Διευκρινίζεται επίσης στη σχετική ανακοίνωση του δήμου ότι στις συγκεκριμένες εργασίες καθαρισμού, δεν περιλαμβάνεται κόψιμο κλαδιών από ιδιωτικές περιουσίες δεδομένου ότι, σύμφωνα με την ισχύουσα αγρονομική διάταξη (υπ.1 ΦΕΚ 933/Β/19-05-2009), η συγκεκριμένη ενέργεια αποτελεί υποχρέωση των ίδιων των ιδιοκτητών.
Ως εκ τούτου, παρακαλούνται, όπως αναφέρει ο δήμος, όλοι οι ιδιοκτήτες γης, οι οποίοι έχουν προβεί σε αυθαίρετη τοποθέτηση συρματοπλεγμάτων και ελαστικών στους προαναφερόμενους κοινόχρηστους χώρους των περιοχών παρέμβασης, να τα απομακρύνουν άμεσα. Σε διαφορετική περίπτωση, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, η Διεύθυνση Περιβάλλοντος του Δήμου Ρεθύμνης, θα προχωρήσει και θα ολοκληρώσει τη διαδικασία καθαρισμού των δρόμων, χωρίς την υποχρέωση παροχής αποζημίωσης σε θιγόμενους από την απομάκρυνση υλικών που ενδεχομένως χρειαζόταν, εντούτοις δεν απέσυραν από τους κοινόχρηστους χώρους.
-
19 Μαΐου 2026, 19:10Ο Μητροπολίτης Κυδωνίας έπαυσε από τα καθήκοντα του τον Πρωτοσύγκελο Ν. Εικοσιδέκα-Αλλαγή και στη θέση του Γ. Αρχιερατικού Επιτρόπου -
19 Μαΐου 2026, 09:41Κρήτη: Το Λασίθι «έσφαζε» με το... βαμβάκι - Το όργιο με τις επιδοτήσεις και οι υπόνοιες για τους εμπλεκόμενους -
20 Μαΐου 2026, 10:20Βολές στο κέντρο... της Τετάρτης! -
19 Μαΐου 2026, 14:30Αναφορές για οσμή αερίου σε αρκετές περιοχές της Αττικής-Αναζητείται η προέλευση του προβλήματος -
19 Μαΐου 2026, 14:45Προσαρμογή των Αστερουσίων στην Κλιματική Αλλαγή με δενδροφυτεύσεις-Σύμφωνο συνεργασίας Περιφέρειας Κρήτης και Δήμων -
19 Μαΐου 2026, 15:00Οκτώ νέοι αιολικοί σταθμοί παραγωγής ενέργειας στο Λασίθι-Τα σημεία όπου θα εγκατασταθούν
