«Save Papoura»:Ενώνουν φωνές για την σωτηρία της Παπούρας - Διαδήλωση στην Πλατεία Ελευθερίας

«Η Δημοτική Αρχή θα είναι με τον κόσμο που θα διαδηλώνει έξω από την Περιφέρεια Κρήτης - Το Σάββατο 4 Οκτωβρίου»
Στις 30 Οκτωβρίου, η Ελλάδα θα βραβευθεί για την αρχαιολογική αποκάλυψη του Μνημείου στο λόφο της Παπούρας με το International Archaeological Discovery Award “Khaled al-Asaad” 2025, που φέρει το όνομα του Σύριου Αρχαιολόγου που εκτελέστηκε από τον ISIS, επειδή δεν πρόδωσε τη θέση του αρχαίου θησαυρού της πατρίδας του.
Στις 12 Οκτωβρίου, στις 12 το μεσημέρι, στον Κινηματογράφο Cinobo Όπερα, στην Αθήνα (Ακαδημίας 57), σε εκδήλωση του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων, θα γίνει η παρουσίαση της ταυτότητας του Μνημείου από την υπεύθυνη ανασκαφής της Εφορίας Αρχαιοτήτων Ηράκλειου.
Το Σάββατο 4 Οκτωβρίου, στην Περιφέρεια Κρήτης, ο Υφυπουργός Υποδομών, ανακοινώνει τετελεσμένα για την τοποθέτηση του ραντάρ στο λόφο της Παπούρας, ένθεν κακείθεν του Μνημείου, με τις “ευλογίες” του ΚΑΣ που πείστηκε ότι η τοποθέτηση του ραντάρ εκεί, είναι δήθεν η μοναδική τεχνικά, εφικτή λύση ενώ στην ουσία αποτελεί πολιτική απόφαση του κ. Ταχιάου.
Ο Δήμος Μινώα Πεδιάδας έχει αποδείξει το ατεκμηρίωτο αυτής της πολιτικής επιλογής και με βάση την ομόφωνη απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης ζητά:
1. Να αναζητηθεί άλλο σημείο κατασκευής του ραντάρ
2. Να μην επιτραπεί η ανέγερση οποιασδήποτε σύγχρονης κατασκευής στο λόφο Παπούρα.
3. Να ολοκληρωθεί η ανασκαφή του μνημείου και η αρχαιολογική διερεύνηση του περιβάλλοντος χώρου, ώστε να προστατευτεί και να αναδειχθεί ως επισκέψιμος χώρος.
4. Να μην προχωρήσουν οι εργασίες στο Λόφο Παπούρα, πριν τις οριστικές αποφάσεις.
5. Να κηρυχθεί ο λόφος Παπούρα ως αρχαιολογικός χώρος μείζονος σημασίας».
Είναι αυτονόητο ότι το Σάββατο στις 13:00, η Δημοτική Αρχή θα είναι με τον κόσμο που θα διαδηλώνει έξω από την Περιφέρεια Κρήτης.
Διαβάστε Επίσης:
-
02 Οκτωβριου 2025, 15:11Ηράκλειο: Φωτιά στις Μαλάδες – Ισχυρή κινητοποίηση της Πυροσβεστικής ενώ ήχησε το 112 (φωτο)
-
01 Οκτωβριου 2025, 19:15Κακοκαιρία: Στο "κόκκινο" και η Κρήτη: Χαλάζι, ισχυρές καταιγίδες και πτώση θερμοκρασίας - Έκτακτες προειδοποιήσεις και οδηγίες προστασίας
-
02 Οκτωβριου 2025, 18:39Η κακοκαιρία "πιέζει' την Κρήτη - Έρχονται βροχοπτώσεις και δυνατοί άνεμοι- Νέα συνεδρίαση της Επιτροπής Εκτίμησης Κινδύνου
-
01 Οκτωβριου 2025, 07:11Φρεγάτες FREMM: Η Ελλάδα αλλάζει τα δεδομένα στη θαλάσσια ισορροπία ισχύος με την Τουρκία
-
01 Οκτωβριου 2025, 11:18Βολές στο κέντρο... της Τετάρτης!
-
01 Οκτωβριου 2025, 07:55Άσκηση «ΑΝΤΙΟΧΟΣ-2025»: Δοκιμαστική ενεργοποίηση του συνόλου των σειρήνων συναγερμού Πολιτικής Άμυνας