Σε εγκατάλειψη ο Καράβολας – Παρέμβαση βουλευτή για σκουπίδια, φθορές και πλήρη αδιαφορία – Αιχμές κατά της δημοτικής αρχής (φωτο)
αγαπημένα σου στη Google
Την έντονη δυσαρέσκειά του για την εικόνα εγκατάλειψης που παρουσιάζει το παραλιακό μέτωπο του Καράβολα στο Ηράκλειο εξέφρασε μέσω ανάρτησής του στα κοινωνικά δίκτυα ο βουλευτής Α’ Αθήνας, Γεώργιος Μανούσος. Όπως ανέφερε, επισκέφθηκε για ακόμη μία φορά την περιοχή, την οποία χαρακτήρισε «βιτρίνα της πόλης», και διαπίστωσε σοβαρά προβλήματα καθαριότητας, συντήρησης και ασφάλειας.
Ο κ. Μανούσος μίλησε για «αποκαρδιωτική εικόνα», καταγράφοντας με φωτογραφίες σκουπίδια, φθαρμένα κιγκλιδώματα, επικίνδυνες μεταλλικές κατασκευές και εγκαταλελειμμένους χώρους πρασίνου. Δεν παρέλειψε να σχολιάσει ειρωνικά και την κατάσταση του σιντριβανιού, το οποίο είχε παρουσιαστεί στο παρελθόν ως το «μεγαλύτερο στα Βαλκάνια».
Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στο μνημείο των πεσόντων αξιωματικών, το οποίο -όπως τονίζει- έχει εγκαταλειφθεί στη φθορά του χρόνου, χωρίς την καθιερωμένη παρουσία της ελληνικής σημαίας, γεγονός που χαρακτήρισε απαράδεκτο.
Απευθυνόμενος δημόσια στον δήμαρχο Ηρακλείου Αλέξη Καλοκαιρινό και τον αντιδήμαρχο Νίκο Γιαλιτάκη, ο βουλευτής σχολίασε πως η εικόνα αυτή δεν τιμά ούτε την πολιτεία ούτε τη δημοτική αρχή, και υπενθύμισε την πρόσφατη ανακοίνωση για έργα ανάπλασης ύψους 18 εκατ. ευρώ, θέτοντας ευθέως το ερώτημα: «Πόσο είναι το κόστος συντήρησης του παραλιακού μετώπου;»
Ο κ. Μανούσος επισήμανε πως καθημερινά χιλιάδες πολίτες και τουρίστες επισκέπτονται τον Καράβολα και εξέφρασε την απορία του για το αν μπορεί κάποιος να αισθάνεται υπερήφανος με την παρούσα εικόνα της περιοχής. Κλείνοντας, κάλεσε τις δημοτικές υπηρεσίες να προχωρήσουν άμεσα στις απαραίτητες ενέργειες, ενώ δήλωσε πρόθυμος να βοηθήσει με κάθε τρόπο, τόσο εντός όσο και εκτός Βουλής.
Δείτε την ανάρτηση:
-
12 Σεπτεμβριου 2026, 08:40Κρήτη: Τραγωδία στα Χανιά – Νεκρή 19χρονη σε τροχαίο δυστύχημα στη Χαλέπα -
11 Σεπτεμβριου 2026, 21:42Τη Δευτέρα στη Νίκαια η κηδεία του Γιώργου Μαζωνάκη - Οι αντιφάσεις που οδήγησαν στη σύλληψη των δύο γιατρών -
12 Σεπτεμβριου 2026, 23:25Κινέζικο ρομπότ τρέχει τα 100 μέτρα πιο γρήγορα από το παγκόσμιο ρεκόρ του Μπολτ -
12 Σεπτεμβριου 2026, 17:13Τουρκικά drones: Η Ελλάδα απαγορεύει τις πτήσεις σε Κάσο, Κάρπαθο και γύρω νησιά -
12 Σεπτεμβριου 2026, 21:19Καιρός: Βαρομετρικό χαμηλό θα φέρει βροχές και πτώση θερμοκρασίας -Θα επηρεάσει και την Κρήτη -
12 Σεπτεμβριου 2026, 08:16Γιώργος Μαζωνάκης: "Την πλασμαφαίρεση την έκαναν στα τυφλά" – Αντιφατικές οι καταθέσεις του προσωπικού του ιατρείου
