Σε επιφυλακή ο Δήμος Ηρακλείου: Κλειστές ιρλανδικές διαβάσεις και παρεμβάσεις στο οδικό δίκτυο
αγαπημένα σου στη Google
Σε κατάσταση αυξημένης ετοιμότητας βρίσκεται ο μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ηρακλείου, λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων που επηρεάζουν την περιοχή. Με κύριο γνώμονα την ασφάλεια των πολιτών, ο Δήμος προχώρησε από νωρίς το πρωί σε καίριες παρεμβάσεις για την πρόληψη ατυχημάτων.
Αποκλεισμός Επικίνδυνων Σημείων
Σε στενή συνεργασία με την Τροχαία Ηρακλείου, αποφασίστηκε ο πλήρης αποκλεισμός της διέλευσης από τις ιρλανδικές διαβάσεις στις εξής περιοχές:
-
Οδός Λυκείου
-
Περιοχή Κατσαμπά
Η κατάσταση στα σημεία αυτά επανεκτιμάται συνεχώς, ενώ απευθύνεται θερμή παράκληση στους οδηγούς να συμμορφώνονται αυστηρά με τις σημάνσεις και να μην επιχειρούν τη διέλευση.
Επιχειρήσεις Καθαρισμού & Κατολισθήσεις
Συνεργεία των Υπηρεσιών Καθαριότητας και της Τεχνικής Υπηρεσίας επιχείρησαν με μηχανήματα έργου για την απομάκρυνση φερτών υλικών και χωμάτων από το οδόστρωμα, αποκαθιστώντας την κυκλοφορία στις οδούς:
-
Ωκεανίδων (περιοχή ΕΛΜΕΠΑ)
-
Μιχαλινάκη (Κορακοβούνι)
Παράλληλα, έχουν εντοπιστεί δύο σημεία στον Άγιο Βλάσση και ένα στο Σκαλάνι όπου σημειώθηκαν κατολισθήσεις. Ο καθαρισμός τους έχει προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί την Πέμπτη με τη χρήση γκρέιντερ.
Σημείωση: Η Πολιτική Προστασία παραμένει σε επιφυλακή για την αντιμετώπιση τυχόν νέων προβλημάτων, παρακολουθώντας την εξέλιξη των φαινομένων σε όλη την επικράτεια του Δήμου.
Χείμαρροι στην πόλη και «βουβή» επέτειος
Ο συνδυασμός του τεράστιου όγκου νερού και των εμφανούς κακοτεχνιών στο αποχετευτικό δίκτυο οδήγησε σε χαοτικές καταστάσεις από τις πρώτες πρωινές ώρες. Κεντρικές αρτηρίες αλλά και στενά στις γειτονιές έχουν μετατραπεί σε ορμητικούς χειμάρρους, καθιστώντας την κυκλοφορία των οχημάτων εξαιρετικά επικίνδυνη. Λόγω των ακραίων αυτών συνθηκών και με γνώμονα την ασφάλεια των πολιτών και των μαθητών, οι αρχές προχώρησαν στην οριστική ακύρωση της παρέλασης για την επέτειο της 25ης Μαρτίου, αφήνοντας τους δρόμους άδειους από γιορτινές στολές και γεμάτους από λάσπη και νερό.
Η στάθμη του νερού σε πολλά σημεία έχει ανέβει σε τέτοιο βαθμό που οχήματα ακινητοποιήθηκαν, ενώ φρεάτια που αδυνατούν να απορροφήσουν τον όγκο της βροχής δημιούργησαν αδιέξοδα για τους οδηγούς. Η ορατότητα είναι περιορισμένη και οι παγίδες στο οδόστρωμα, κρυμμένες κάτω από την επιφάνεια του νερού, συνθέτουν ένα σκηνικό υψηλού κινδύνου για κάθε διερχόμενο.
Συναγερμός για κατολισθήσεις στο οδικό δίκτυο
Η κατάσταση επιδεινώνεται δραματικά εκτός του αστικού ιστού, καθώς η παρατεταμένη βροχόπτωση έχει διαβρώσει το έδαφος σε ευαίσθητα σημεία. Υπάρχουν ήδη αναφορές για τοπικές κατολισθήσεις και καταπτώσεις βράχων στο επαρχιακό δίκτυο, γεγονός που καθιστά τις μετακινήσεις προς τα χωριά του νομού ιδιαίτερα ριψοκίνδυνες.
-
25 Ιουνιου 2026, 15:12Πυρκαγιά στον αύλειο χώρο εργοστασίου στον Άγιο Ιωάννη Χωστό-Μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής-Μήνυμα από 112-Σηκώθηκε ελικόπτερο (Φωτο και Βίντεο) -
25 Ιουνιου 2026, 08:24Τι ώρα θα ανακοινωθούν σήμερα οι βαθμοί των Πανελληνίων 2026 -
24 Ιουνιου 2026, 19:45Διδάκτορας της Θεολογικής Σχολής του ΕΚΠΑ ορκίστηκε ο Αρχιμανδρίτης του Οικουμενικού θρόνου Μελχισεδέκ Αμπελικάκης -
25 Ιουνιου 2026, 11:10Έκτακτο επίδομα 150 ευρώ ανά παιδί: Θέμα ημερών η καταβολή - Σε ποιους θα πιστωθεί τον Αύγουστο -
25 Ιουνιου 2026, 07:06Εκτός αγοράς οι συνεταιριστικές οργανώσεις λόγω των χρεών - Tι λέει στο newshub.gr το στέλεχος της ΕΘΕΑΣ Χρήστος Γιαννακάκης -
24 Ιουνιου 2026, 20:32Κερατέα: Νεκρός οδηγός αυτοκινήτου μετά από τροχαίο στη Λεωφόρο Λαυρίου
