Σταύρος Αρναουτάκης: «Ενισχύουμε το ΠΑΓΝΗ με σύγχρονο βιοϊατρικό εξοπλισμό 5 εκ. ευρώ μέσω του Προγράμματος "Κρήτη 2021 - 2027"»
Την υπογραφή της πρόσκλησης για την υποβολή προτάσεων που αφορούν στην αναβάθμιση και συμπλήρωση του βιοϊατρικού εξοπλισμού του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου (ΠΑΓΝΗ), ανακοίνωσε ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης.
Η δράση, συνολικού προϋπολογισμού 5.000.000 ευρώ, χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) στο πλαίσιο του Προγράμματος «Κρήτη» 2021-2027.
Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία αποσκοπεί στην ενίσχυση της πρόσβασης σε ποιοτική υγειονομική περίθαλψη για όλους τους πολίτες της Κρήτης. Ο Σταύρος Αρναουτάκης υπογράμμισε τη σημασία του έργου, τονίζοντας ότι η Περιφέρεια επενδύει σταθερά στον εκσυγχρονισμό των δημόσιων υποδομών υγείας του νησιού.
Στο πλαίσιο της δράσης, προβλέπεται ενδεικτικά η χρηματοδότηση για την προμήθεια κρίσιμου εξοπλισμού, όπως:
Υβριδικός Αγγειογράφος.
Ψηφιακός Στεφανιογράφος.
Βιοϊατρικός εξοπλισμός (ΒΙΤ) χειρουργείων.
«Μέσα από τη συγκεκριμένη χρηματοδότηση, θωρακίζουμε τις κλινικές και τα εργαστήρια του ΠΑΓΝΗ με τεχνολογία αιχμής, ανταποκρινόμενοι στις ανάγκες που ανέδειξε η χαρτογράφηση της δημόσιας υγείας στην Κρήτη, με στόχο την αναβάθμιση των υπηρεσιών υγείας προς τους πολίτες και τους επισκέπτες μας», επεσήμανε ο Περιφερειάρχης Κρήτης.
Πληροφορίες
Δικαιούχος της πρόσκλησης είναι το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου. Η υποβολή των προτάσεων θα πραγματοποιηθεί αποκλειστικά ηλεκτρονικά μέσω του ΟΠΣ.
Για περισσότερες πληροφορίες και διευκρινίσεις, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ανατρέχουν στην ιστοσελίδα της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης του Προγράμματος «Κρήτη»: www.pepkritis.gr .
-
16 Μαΐου 2026, 07:15Χρίστος Λεωνιδόπουλος: Η πυρηνική ενέργεια πρέπει να μπει στο ενεργειακό μίγμα της Ελλάδας! (podcast) -
17 Μαΐου 2026, 13:26Τιμία Κάρα Αγίου Αποστόλου Τίτου: Με λαμπρότητα και κατάνυξη το Ηράκλειο γιορτάζει απόψε την 60η επέτειο επανακομιδής -
17 Μαΐου 2026, 07:06Δημήτρης Ψαρράς: Μετατρέπει ένα «νεκρό τοπίο» στα Αγριανά σε γη υψηλής παραγωγικότητας -
17 Μαΐου 2026, 07:00Ηράκλειο: Γιατί η παραλιακή δεν έχει ανακατασκευαστεί ενώ έχει «δώσει» τόσα θανατηφόρα τροχαία (Βίντεο) -
16 Μαΐου 2026, 07:06Σε οριακό σημείο οι αγροτικές πληρωμές - Στον "αέρα" πάνω από 3,2 δισ. ευρώ ελέω... ΟΠΕΚΕΠΕ και Ευρώπης -
16 Μαΐου 2026, 21:14Άρης Κοζής: Μεγάλη προσοχή τώρα στον πυρηνοτρήτη της ελιάς και στη χολέρα και τον περονόσπορο του αμπελιού
