Στη φυλακή 75χρονος μετά από «μεθυσμένο» τροχαίο και καταδίωξη στο Ηράκλειο
αγαπημένα σου στη Google
Τον δρόμο για τις αγροτικές φυλακές παίρνει ένας 75χρονος άνδρας, μετά την απόφαση του Αυτόφωρου Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Ηρακλείου. Ο ηλικιωμένος βρέθηκε στο εδώλιο αντιμέτωπος με μια σειρά από βαριές κατηγορίες, οι οποίες ξεκίνησαν από ένα τροχαίο και κατέληξαν σε μια επεισοδιακή καταδίωξη.
Το χρονικό της «τρελής» πορείας
Όλα ξεκίνησαν την περασμένη Κυριακή στην περιοχή του Δήμου Μαλεβιζίου. Ο 75χρονος, οδηγώντας υπό την επήρεια μεγάλης ποσότητας αλκοόλ, συγκρούστηκε με άλλο όχημα. Αντί όμως να σταματήσει, επέλεξε να αναπτύξει ταχύτητα και να εγκαταλείψει το σημείο, ελπίζοντας να διαφύγει.
Η κινητοποίηση της αστυνομίας ήταν άμεση. Ακολούθησε καταδίωξη, κατά την οποία ο οδηγός όχι μόνο δεν συμμορφώθηκε, αλλά προέβαλε αντίσταση και εξύβρισε τους αστυνομικούς τη στιγμή της σύλληψής του. Το αλκοτέστ που ακολούθησε επιβεβαίωσε πως ο άνδρας βρισκόταν σε κατάσταση έντονης μέθης.
Η δικαστική απόφαση
Το δικαστήριο εξέτασε το σύνολο των πράξεών του, κρίνοντάς τον ένοχο για επτά διαφορετικά αδικήματα, μεταξύ των οποίων:
-
Επικίνδυνη οδήγηση και οδήγηση υπό μέθη.
-
Εγκατάλειψη τροχαίου ατυχήματος.
-
Αντίσταση κατά της αρχής και εξύβριση.
Έτσι, στον 75χρονο επιβλήθηκε συνολική ποινή φυλάκισης 4 ετών και 15 μηνών, ωτόσο, ηορίστηκε να εκτίσει πραγματικά τους 16 μήνες της ποινής του, οδηγώντας τον έτσι απευθείας στο σωφρονιστικό κατάστημα.
-
09 Σεπτεμβριου 2026, 11:15Νέα κρίση προ των πυλών στη σχέση Κρητικής Εκκλησίας-Πατριαρχείου εξαιτίας των Σταυροπηγιακών Μονών -
09 Σεπτεμβριου 2026, 17:50ΣΟΚ: Πέθανε ο Γιώργος Μαζωνάκης από ανακοπή - Eξέπνευσε στο νοσοκομείο «Ελπίς» -
09 Σεπτεμβριου 2026, 09:11Γονείς 4ου και 50ού Δημοτικού Ηρακλείου: «Μα γιατί δεν ανοίγουν τα παράθυρα;» -
08 Σεπτεμβριου 2026, 07:45Θεόδωρος Τσίκας: Ξεθάρρεψε επί Τραμπ η Ακροδεξιά στην Ευρώπη! Οι εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά, η ΔΕΘ και ποια η δυναμική των κομμάτων (podcast) -
09 Σεπτεμβριου 2026, 07:15Γιώργος Αϋφαντής: Το Ισραήλ θα χτυπήσει… και στα Κατεχόμενα της Κύπρου, στο εφιαλτικό σενάριο, τυχόν πολεμικής σύγκρουσης Ισραήλ-Τουρκίας (podcast) -
09 Σεπτεμβριου 2026, 10:52ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ Εξ Απορρήτων: Η ιστορία της ΕΥΠ (Μέρος 4ο) - Ο Καλεντερίδης στην Τουρκία, ο Οτσαλάν στην Κένυα! (podcast)
