Στη Βουλή η Απόφαση των Δημάρχων της Κρήτης για στήριξη των συμβασιούχων- Το αίτημα στους Υπουργούς
αγαπημένα σου στη Google
Στη Βουλή έρχεται πάλι το θέμα των συμβασιούχων των δήμων που απασχολούνται με προσωρινές δικαστικές διαταγές, ένα ζήτημα που έχει αναδείξει το newshub.gr (Δείτε ΕΔΩ)
Συγκεκριμάνα, σε κοινοβουλευτική παρέμβαση για την απαιτούμενη οριστική λύση σχετικά με τους συμβασιούχους που απασχολούνται στους Δήμους, προχώρησε ο βουλευτής Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, Σωκράτης Βαρδάκης, με τη συνυπογραφή των βουλευτών Ηρακλείου Νίκου Ηγουμενίδη και Χάρη Μαμουλάκη, Λασιθίου, Μανόλη Θραψανιώτη, Ρεθύμνης, Ξανθού Ανδρέα, Χανίων, Παύλου Πολάκη, καταθέτοντας Αναφορά προς τους Υπουργούς Εσωτερικών, Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, την ανακοίνωση της ΠΕΔ Κρήτης.
Συγκεκριμένα, στην πρόσφατη έκτακτη συνεδρίασή του, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΕΔ Κρήτης αποφάσισε τη στήριξη των συμβασιούχων εργαζομένων που απασχολούνται στους Δήμους και καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.
Ωστόσο, επισημαίνεται ότι οι εν λόγω εργαζόμενοι δεν μπορούν να παραμένουν στην εργασία τους με διαδοχικές παρατάσεις των συμβάσεών τους, καθώς αυτό αντιτίθεται στην υπάρχουσα νομοθεσία, αλλά απαιτείται οριστική λύση, με την πρόσληψη των συμβασιούχων με επιπλέον μοριοδότηση και διαδικασίες ΑΣΕΠ, ώστε να μην περιέλθουν οι Δήμοι σε αδιέξοδο λειτουργία.
Δεδομένων των παραπάνω, οι βουλευτές ζητούν από τους αρμόδιους Υπουργούς να εξετάσουν την απόφαση της ΠΕΔ Κρήτης και να τους ενημερώσουν αναφορικά με τις άμεσες ενέργειες στις οποίες θα προβούν για τους συμβασιούχους.
-
04 Σεπτεμβριου 2026, 09:10Θλίψη για τον 71χρονο σέρφερ που βρέθηκε νεκρός σε παραλία των Γουβών -
04 Σεπτεμβριου 2026, 13:07Ηράκλειο: Οι βουλευτές που χόρεψαν και τραγούδησαν στην εκδήλωση του ΠΑΣΟΚ - Λύρες, σόου με drones και μια... τούρτα (Φωτο) -
04 Σεπτεμβριου 2026, 07:15Ο Αντ. Παπαδάκης για τον ιό Δυτικού Νείλου στην Κρήτη: Πώς μεταδίδεται και πότε προκαλεί ανησυχία! (podcast) -
03 Σεπτεμβριου 2026, 10:41Θλίψη για το χαμό του Γεώργιου Μαγκουσάκη -
04 Σεπτεμβριου 2026, 08:50Στα μαύρα οι Αγιές Παρασκιές και ο Δήμος Αρχανών Αστερουσίων για το θάνατο του Γιώργου Πολυζωάκη -
03 Σεπτεμβριου 2026, 11:22Μιχάλης Μαντάλας: Τι κερδίζει η Ελλάδα από τη σχέση με το Ισραήλ και τι πρέπει να προσέχει! (podcast)
