Στη Βουλή τα αιτήματα των Εποχικών Πυροσβεστών

Για ακόμα μία φορά, ο Φραγκίσκος Παρασύρης, Βουλευτής Ηρακλείου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, στέκεται στο πλευρό των Εποχικών Πυροσβεστών, καταθέτοντας στη Βουλή, το υπόμνημα των οχτώ Σωματείων, μεταξύ αυτών και το Σωματείο Πυροσβεστών Ν. Ηρακλείου.
Ο Βουλευτής απευθυνόμενος στον Υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, επισημαίνει ότι επικρατεί μεγάλη σύγχυση και δυσαρέσκεια στις τάξεις των εποχικών πυροσβεστών, τόσο για το φημολογούμενο τρόπο μοριοδότησης στην επικείμενη προκήρυξη, όσο κυρίως για τις κατά καιρούς αίολες δεσμεύσεις της Κυβέρνησης στα ζητήματα που τους αφορούν. Συγκεκριμένα, ζητά από την ηγεσία του Υπουργείου, αλλά και από τα συναρμόδια Υπουργεία, την ανανέωση της θητείας των εποχικών πυροσβεστών με αύξηση των μηνών εργασίας πάνω από τους 6 μήνες και τα όποια κενά προκύψουν λόγω παραιτήσεων και λόγω επιτυχίας στους διαγωνισμούς ΕΜΟΔΕ και των 150 Οδηγών να καλυφθούν στοχευμένα σε περιοχές που κρίνεται ότι υπάρχει μεγαλύτερη ανάγκη.
-
02 Οκτωβριου 2025, 15:11Ηράκλειο: Φωτιά στις Μαλάδες – Ισχυρή κινητοποίηση της Πυροσβεστικής ενώ ήχησε το 112 (φωτο)
-
02 Οκτωβριου 2025, 18:39Η κακοκαιρία "πιέζει' την Κρήτη - Έρχονται βροχοπτώσεις και δυνατοί άνεμοι- Νέα συνεδρίαση της Επιτροπής Εκτίμησης Κινδύνου
-
03 Οκτωβριου 2025, 11:10Βολές στο κέντρο... της Παρασκευής!
-
02 Οκτωβριου 2025, 11:31Κοβέσι: Η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία είναι ένας θεσμός που ήρθε για να μείνει παρά τους εκφοβισμούς-Τι είπε για ΟΠΕΚΕΠΕ, Τέμπη, "Καλυψώ"
-
03 Οκτωβριου 2025, 12:40Τραγωδία στην άσφαλτο: Νεκρός 26χρονος σε τροχαίο στο Ηράκλειο
-
02 Οκτωβριου 2025, 11:00Λάουρα Κοβέσι για σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: Ήρθε η ώρα να καθαρίσουμε τους σταύλους του Αυγεία