Σύλληψη 21χρονου για άσκοπους πυροβολισμούς και υπόθαλψη εγκληματία στο Ρέθυμνο
Ένα νέο περιστατικό άσκοπων πυροβολισμών απασχόλησε τις αρχές του Ρεθύμνου, οδηγώντας στη σύλληψη ενός 21χρονου, ο οποίος κατηγορείται για παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων και υπόθαλψη εγκληματία.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., το περιστατικό σημειώθηκε το βράδυ της 19ης Οκτωβρίου 2025, όταν κατά τη διάρκεια κοινωνικής εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στην οικία του 21χρονου σε περιοχή του Δήμου Ρεθύμνης, ρίχθηκαν άσκοποι πυροβολισμοί.
Την επόμενη ημέρα, το πρωί της 20ής Οκτωβρίου, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Ρεθύμνου σε συνεργασία με το Τμήμα Αστυνομικών Επιχειρήσεων Ρεθύμνου πραγματοποίησαν έρευνες στην κατοικία όπου είχε λάβει χώρα η εκδήλωση.
Κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης, εντοπίστηκε και κατασχέθηκε ένα κυνηγετικό όπλο, ενώ ο 21χρονος συνελήφθη ως υπεύθυνος της εκδήλωσης. Παράλληλα, σύμφωνα με τις αρχές, δεν παρείχε τις αναγκαίες πληροφορίες που θα μπορούσαν να οδηγήσουν στον εντοπισμό των ατόμων που πυροβόλησαν, γεγονός για το οποίο κατηγορείται και για υπόθαλψη εγκληματία.
Η προανάκριση για την υπόθεση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Ρεθύμνου, ενώ το κατασχεθέν όπλο θα αποσταλεί για βαλλιστική εξέταση.
Οι αρχές υπενθυμίζουν ότι οι άσκοποι πυροβολισμοί αποτελούν σοβαρή παραβίαση της νομοθεσίας περί όπλων και εγκυμονούν κινδύνους για τη δημόσια ασφάλεια, επισημαίνοντας πως ανάλογα φαινόμενα θα αντιμετωπίζονται με μηδενική ανοχή.
-
19 Απριλιου 2026, 11:30Σταυρούλα Γεωργίου: Στην Ελλάδα συχνά νομίζουμε ότι ο δημόσιος χώρος ανήκει μόνο σε εμάς! (podcast) -
19 Απριλιου 2026, 07:00Π.Σαϊνατούδης: «Το Οικονομικό Κραχ το ζούμε περισσότερο από ποτέ. Ώρα να δράσουμε με συλλογή σπόρων και αποθήκευση τροφίμων» -
19 Απριλιου 2026, 07:05Σωκράτης Βαρδάκης: Δηλώνει «παρών» στις πολιτικές εξελίξεις και απαντά για το αν θα είναι υποψήφιος Βουλευτής ξανά (podcast) -
20 Απριλιου 2026, 10:25Βολές στο κέντρο... της Δευτέρας! -
20 Απριλιου 2026, 08:15Ηράκλειο: Σήμερα το προσυνέδριο ΝΔ με Κυριάκο Μητσοτάκη και... έμφαση στα μεγάλα έργα -
20 Απριλιου 2026, 07:15Ιπποκράτης Δασκαλάκης: ΗΠΑ-Ιράν, ποια σημεία θα κρίνουν τον νικητή και τον ηττημένο! (podcast)
