Συμπαράσταση του Π. Επιμελητηριακού Συμβουλίου Κρήτης στους κτηνοτρόφους και τους αγρότες
αγαπημένα σου στη Google
Το Περιφερειακό Επιμελητηριακό Συμβούλιο Κρήτης εκφράζει τη στήριξή του στα αιτήματα των κτηνοτρόφων και αγροτών της Κρήτης, οι οποίοι κινητοποιούνται επιδιώκοντας την επίλυση των σοβαρών προβλημάτων του πρωτογενούς τομέα.
Σε κοινή ανακοίνωσή τους, οι πρόεδροι των Επιμελητηρίων, Λασιθίου Θωμάς Χαριτάκης, Ηρακλείου Βαγγέλης Καρκανάκης, Ρεθύμνης Γιώργος Γιακουμάκης και Χανίων Αντώνης Ροκάκης δήλωσαν την απόλυτη συμπαράστασή τους, κατανοώντας τη δύσκολη θέση στην οποία έχουν περιέλθει οι παραγωγοί. Ζητήματα, όπως το αυξανόμενο κόστος παραγωγής, η μείωση των επιδοτήσεων, οι χαμηλές τιμές στο γάλα, το λάδι και τα υπόλοιπα προϊόντα, καθώς και η απουσία στρατηγικού σχεδιασμού για την ενίσχυση του πρωτογενούς τομέα, έχουν προκαλέσει σοβαρή κρίση στον κλάδο.
«Είναι αυτονόητο ότι είμαστε στο πλευρό των ανθρώπων της παραγωγής, καθώς όσο ο πρωτογενής τομέας της Κρήτης είναι σε κίνδυνο, τόσο απειλείται και η ευρύτερη οικονομική και κοινωνική ευημερία του νησιού. Ο πρωτογενής τομέας αποτελεί τη βάση της οικονομίας μας, ενώ παράλληλα συνδέεται άρρηκτα με την παράδοση, τον πολιτισμό και την ποιότητα των προϊόντων που προβάλλουν την Κρήτη διεθνώς.» επισήμαναν.
-
29 Μαΐου 2026, 22:12Χανιά: Βαρύ πένθος για τον ξαφνικό χαμό του Μανόλη Βαρουξάκη -
30 Μαΐου 2026, 09:30Πένθος για την Γιάννα Αγγελοπούλου Δασκαλάκη-Έφυγε από τη ζωή η μητέρα της Μαρίκα -
30 Μαΐου 2026, 08:40Αποκαλύψεις για το άγριο έγκλημα στη Μεσσαρά με θύμα τον πρόεδρο της κοινότητας Απεσωκαρίου-"Κλίμα «τρομοκρατίας" -
30 Μαΐου 2026, 07:15Γιάννης Πρεκατσουνάκης: Η Μάχη του Ηρακλείου 20-29 Μαΐου 1941 (podcast) -
31 Μαΐου 2026, 07:10Η μάχη του Ηρακλείου (20-29 Μαΐου 1941): Η πιο άγνωστη σελίδα της Μάχης της Κρήτης -
30 Μαΐου 2026, 21:10Κρήτη: Το γύρο της Ελλάδας κάνει η προσπέραση του... θανάτου στο ΒΟΑΚ (Βίντεο)
