Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις των κτηνοτρόφων στον ΒΟΑΚ – Κατευθύνονται προς το αεροδρόμιο Ηρακλείου
Αποφασισμένοι δηλώνουν οι κτηνοτρόφοι να συνεχίσουν τις κινητοποίησεις τους που έχουν εξαγγείλει σε όλη την Κρήτη.
Μετά τον αποκλεισμό του ΒΟΑΚ στο ύψος του Παλαιόκαστρου, οι κτηνοτρόφοι κινούνται τώρα προς τον κόμβο του αεροδρομίου Ηρακλείου, όπου θα αποφασίσουν τα επόμενα βήματά τους. Η κυκλοφορία προς Ρέθυμνο αποκαθίσταται σταδιακά.
Η Συντονιστική Επιτροπή αποφάσισε να αποχωρήσει από το σημείο και οι διαδηλωτές κατευθύνονται με τα οχήματά τους προς τον κόμβο του αεροδρομίου, επίσης στον ΒΟΑΚ. Εκεί αναμένεται να αποφασιστεί αν θα προχωρήσουν σε νέο αποκλεισμό του δρόμου.
Οι αγροτοκτηνοτρόφοι δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους έως ότου υπάρξουν σαφείς απαντήσεις από τον πρωθυπουργό στη ΔΕΘ για τα αιτήματά τους.
Από νωρίς το πρωί, δεκάδες αγροτικά και φορτηγά οχήματα είχαν παραταχθεί στον δρόμο, ενώ στο σημείο βρίσκονται ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις. Στη συγκέντρωση συμμετέχουν κτηνοτρόφοι από το Ηράκλειο, το Ρέθυμνο και το Λασίθι. Η απόφαση ήταν να παραμείνουν στον δρόμο για τουλάχιστον δύο ώρες και στη συνέχεια να καθορίσουν τα επόμενα βήματα. (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ)

Κυκλοφοριακό Κομφούζιο
Πάντως, η κινητοποίηση στο σημείο του Παλιοκάστρου παρόλο τα μέτρα της Τροχαίας, προκάλεσαν ουρές πολλών χιλιομέτρων, κυρίως στο ρεύμα από Ηράκλειο προς Ρέθυμνο,με την Τροχαία να προχωράει σε κυκλοφοριακές παρεμβάσεις
Αντιπροσωπεία των κτηνοτρόφων αποτελούμενη από 5 Προέδρους Συλλόγων στη συνέχεια μετέβει στην στην Περιφέρεια Κρήτης και την Αποκεντρωμένη Διοίκηση.
Την ίδια ώρα, αποκλεισμός σημειώθηκε και στον ΒΟΑΚ στο ύψος του Πετρέ στα Χανιά, από κτηνοτρόφους της περιοχής σε συνεργασία με συναδέλφους τους από το Ρέθυμνο. Ο αποκελισμός διήρκησε περίπου μια ώρα στο Ρέθυμνο και οι διαμαρτυρόμενοι απομάκρυναν τα αγροτικά αυτοκίνητα τους προκειμένου να επανέλθει η κυκλοφορία επί του βόρειου οδικού άξονα Κρήτης

Οι θέσεις των αγροτών
«Δεν αντέχουμε άλλο το κόστος – ζητάμε άμεσα μέτρα στήριξης», τονίζουν οι εκπρόσωποι των αγροτών, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν πρόκειται να εγκαταλείψουν τον αγώνα τους. Θεωρούν ότι η σημερινή μέρα είναι μόνο η αρχή για μια σειρά πιο δυναμικών παρεμβάσεων.
Δηλώνουν αποφασισμένοι
«Για το αν θα κλείσουμε την Εθνική είναι κάτι που θα το αποφασίσει η Συντονιστική Επιτροπή», αρκείται προς το παρόν να δηλώσει, ο πρόεδρος του Κτηνοτροφικού Συλλόγου Ν. Ηρακλείου Λευτέρης Τριανταφυλλάκης.
Αυτό που δηλώνει ως βέβαιο μόνο, είναι ότι η συγκέντρωση θα γίνει στον κόμβο της Παντάνασσας. Προφανώς, αν θα μαζευτεί κόσμος, τότε επί τόπου να αποφασιστεί το κλείσιμο της Εθνικής, σύμφωνα και με πρακτικές του παρελθόντος, από την πάλαι ποτέ Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Ν. Ηρακλείου.
Ο Λευτέρης Τριανταφυλλάκης ξεκαθαρίζει, στο μεταξύ, ότι οι κινητοποιήσεις θα είναι διαρκείας και μόνο ο ίδιος ο Πρωθυπουργός θα μπορεί να τις σταματήσει, μέσα από τις εξαγγελίες του στη ΔΕΘ.
-
30 Απριλιου 2026, 11:07Θανατηφόρο τροχαίο - Μεσαρά: Το απόγευμα το τελευταίο «αντίο» στη 12χρονη Αγλαΐα – Πενθούν οι συμμαθητές της, ακυρώνονται εκδηλώσεις -
01 Μαΐου 2026, 07:06Ηράκλειο: Έπαιξε στοίχημα να πάρει κύπελλο ο ΟΦΗ και έταξε τα κέρδη στη Μονή Κουδουμά! (Φωτο) -
30 Απριλιου 2026, 09:25Στο πένθος η Μεσαρά: Δεν τα κατάφερε η 12χρονη που τραυματίστηκε στο τροχαίο - Υπέκυψε τα ξημερώματα στο ΠΑΓΝΗ -
01 Μαΐου 2026, 15:19Έφυγε από τη ζωή ο συγγραφέας Γιώργος Πολυράκης -
30 Απριλιου 2026, 08:10Μάρκος Τρούλης: Στο Ιράν είμαστε στο σημείο μηδέν! Σε καθοδικό σπιράλ, το οικονομικό σοκ πλησιάζει! (podcast) -
30 Απριλιου 2026, 13:15Φαίδων Καραϊωσηφίδης: Άλλο τα οράματα και τα σενάρια κι άλλο η πραγματικότητα για τα εξοπλιστικά! (podcast)
