Συζήτηση για τις περιοχές Natura του Δήμου Μαλεβιζίου
αγαπημένα σου στη Google
Τον Πρόεδρο του Φορέα Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών Κεντρικής και Ανατολικής Κρήτης Μιχάλη Προμπονά συνάντησε ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Μενέλαος Μποκέας στο Δημαρχείο Μαλεβιζίου στο Γάζι. Επίκεντρο της συζήτησης ήταν οι χαρακτηρισμένες ως προστατευόμενες περιοχές Natura στο Δήμο Μαλεβιζίου, ο οποίος μάλιστα εντάσσεται και στο Γεωπάρκο Unesco Ψηλορείτη.
Όπως τόνισε ο Μενέλαος Μποκέας: «Η δημιουργία μονάδων διαχείρισης των περιοχών Natura είναι το απαραίτητο βήμα για την όσο το δυνατόν πιο οργανωμένη προστασία και ανάδειξη τους. Για εμάς στο Μαλεβίζι περιβάλλον και βιώσιμη ανάπτυξη είναι έννοιες αλληλένδετες.
Με τον Πρόεδρο του Φορέα Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών Natura Κεντρικής και Ανατολικής Κρήτης Μιχάλη Προμπονά συζητήσαμε γύρω από ένα ευρύ πλαίσιο συνεργασίας σε θέματα φυσικού περιβάλλοντος και βιώσιμης ανάπτυξης. Παράλληλα εκφράσαμε τη θέλησή μας τα γραφεία της νέας Μονάδας να φιλοξενηθούν σε ακίνητο του Δήμου Μαλεβιζίου. Γιατί το Μαλεβίζι μπορεί και πρέπει να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στην προστασία της βιοποικιλότητας, την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής και την αειφόρο ανάπτυξη»
-
09 Οκτωβριου 2026, 09:30Ηράκλειο: Η προχειρότητα σε όλο της το μεγαλείο-Οι βροχές "ξέπλυναν" το λίγο ασφαλτικό πάνω από τις οπτικές ίνες -
08 Οκτωβριου 2026, 15:35Ηράκλειο: Δυναμική απάντηση μέσω της Δικαιοσύνης για τους κατοίκους, μετά τις δηλώσεις Πλεύρη για τη Δομή -
09 Οκτωβριου 2026, 18:57Επιλεκτικός ο καθαρισμός του κέντρου του Ηρακλείου – Καταγγελία του Συλλόγου Εργ. Καθαριότητας και Εργατοτεχνιτών (φωτό) -
08 Οκτωβριου 2026, 10:40Η επόμενη μέρα μετά τη ρήξη Βίσση-Καρβέλα: Γιατί δεν θα τραγουδήσει φέτος στο «Αθηνών Αρένα» -
09 Οκτωβριου 2026, 07:27Η μεγάλη επιστροφή του Ελληνισμού: από τη θαλάσσια ισχύ στη γεωπολιτική των δικτύων -
08 Οκτωβριου 2026, 16:44Καταγγελίες «φωτιά» για ελληνοποιήσεις λαδιών τρίτων χωρών στην Κρήτη – Τι αποκάλυψε ο πρόεδρος των ελαιουργών Μ. Αφθονίδης!
