Τα προβλήματα στην υδροδότηση του Ηρακλείου από τις συνεχείς ζημιές στο φράγμα Αποσελέμη συζητήθηκαν στο Δημοτικό Συμβούλιο
αγαπημένα σου στη Google
Τα επαναλαμβανόμενα προβλήματα στην υδροδότηση του Ηρακλείου από τις συνεχείς ζημιές στο φράγμα Αποσελέμη που διαχειρίζεται ο Οργανισμός Ανάπτυξης Κρήτης (ΟΑΚ) συζητήθηκαν στο Δημοτικό Συμβούλιο με πρωτοβουλία του Δημάρχου Ηρακλείου Αλέξη Καλοκαιρινού.
Ο Αλέξης Καλοκαιρινός αναφέρθηκε στις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο Δήμος Ηρακλείου – όπως και οι Δήμοι Χερσονήσου και του Αγίου Νικολάου – τονίζοντας ότι δεν οφείλονται στη λειψυδρία, αλλά στη τεχνική διαχείριση του φράγματος από τον ΟΑΚ: «Αυτό είναι ένα σοβαρό ζήτημα για το οποίο έχουμε προσφερθεί να συνδράμουμε ακόμα και τεχνικά. Είναι ένα ζήτημα για το οποίο είμαστε μαζί με τον Πρόεδρο και τον Γενικό Διευθυντή της ΔΕΥΑΗ, τον Γιώργο Βουρεξάκη και τον Μανόλη Κοσμαδάκη, διαρκώς σε επικοινωνία με τον ΟΑΚ».
Ο Δήμαρχος Ηρακλείου συνεχάρη τα στελέχη και το προσωπικό της ΔΕΥΑΗ που βρίσκονται διαρκώς επί ποδός και επεσήμανε ότι ζητούμενο για τη Δημοτική Αρχή είναι το αποτέλεσμα. Γι’ αυτό και από το 2024 έθεσε στο επίκεντρο το ζήτημα αξιοποίησης των νερών του Αλμυρού ποταμού, σε συνεργασία με τον Δήμο Μαλεβιζίου. Ένα θέμα το οποίο διερευνάται και αν αποδειχθεί από την μελέτη που ολοκληρώνεται η αποτελεσματικότητα αυτής της λύσης, θα τεθεί σε απόλυτη προτεραιότητα η δρομολόγησή της.
Ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΗ Γιώργος Βουρεξάκης από την πλευρά του τόνισε ότι τα έντονα προβλήματα στον Αποσελέμη που ξεκίνησαν από τις 15 Μαρτίου, αντιμετωπίστηκαν από τη ΔΕΥΑΗ με την ενεργοποίηση όλων των γεωτρήσεων, επισημαίνοντας: «Είναι μια κατάσταση η οποία δεν μπορεί να εμπνεύσει εμπιστοσύνη στο μέλλον, για αυτό θα πρέπει να δούμε τις εναλλακτικές. Αυτό που συζητάμε είναι και το θέμα της μελέτης του Αλμυρού που είναι ένα βασικό σημείο για εμάς. Είναι θέμα ημερών να μας έρθει η μελέτη για να μπορέσουμε να έχουμε μια εναλλακτική και να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε προβλήματα όπως αυτό του Αποσελέμη».
-
29 Μαΐου 2026, 22:12Χανιά: Βαρύ πένθος για τον ξαφνικό χαμό του Μανόλη Βαρουξάκη -
30 Μαΐου 2026, 09:30Πένθος για την Γιάννα Αγγελοπούλου Δασκαλάκη-Έφυγε από τη ζωή η μητέρα της Μαρίκα -
30 Μαΐου 2026, 08:40Αποκαλύψεις για το άγριο έγκλημα στη Μεσσαρά με θύμα τον πρόεδρο της κοινότητας Απεσωκαρίου-"Κλίμα «τρομοκρατίας" -
30 Μαΐου 2026, 07:15Γιάννης Πρεκατσουνάκης: Η Μάχη του Ηρακλείου 20-29 Μαΐου 1941 (podcast) -
31 Μαΐου 2026, 11:58Αργία Αγίου Πνεύματος: Τράπεζες, δημόσιες υπηρεσίες, σχολεία και φροντιστήρια κλειστά – Ανοιχτά τα περισσότερα καταστήματα - σούπερ μάρκετ -
31 Μαΐου 2026, 07:10Η μάχη του Ηρακλείου (20-29 Μαΐου 1941): Η πιο άγνωστη σελίδα της Μάχης της Κρήτης
