Θανατηφόρα τροχαία στην Κρήτη: «Θλιβερό» το πρώτο δίμηνο – Ο νομός χωρίς... δυστύχημα
αγαπημένα σου στη Google
Το Newshub παρουσιάζει την «ακτινογραφία» των τροχαίων δυστυχημάτων στην Κρήτη από αρχές του χρόνου μέχρι και σήμερα.
Ο Φεβρουάριος έφυγε, με την Κρήτη να υποδέχεται τον Μάρτιο «μουδιασμένη» καθώς η αιματοχυσία στα οδικά δίκτυα του νησιού συνεχίζεται και σε διάστημα μόλις δύο μηνών, 8 άνθρωποι καταγράφονται στη μακάβρια λίστα εκείνων που έχουν «σβήσει» εξαιτίας τροχαίων δυστυχημάτων στους δρόμους του νησιού.
Τελευταίο «θύμα» της ασφάλτου ένα παλικάρι 24 ετών που κατέληξε σε νοσοκομείο του Ηρακλείου, κατόπιν τροχαίου με δίκυκλο το οποίο και είχε σημειωθεί στις 2 Φεβρουαρίου επί της Λεωφόρου Κνωσσού.
Και όλα αυτά ενώ στο ίδιο χρονικό διάστημα πέρυσι (Ιανουάριος – Φεβρουάριος 2023 ) είχαν σημειωθεί μόλις 6 τροχαία δυστυχήματα.
Η ΑΚΤΙΝΟΓΡΑΦΙΑ ΤΩΝ ΤΡΟΧΑΙΩΝ ΔΥΣΤΥΧΗΜΑΤΩΝ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ
Σύμφωνα με τα στοιχεία από το ΕΣΥΠΡΟΤΑ(Εθελοντικός Σύλλογος Πρόληψης τροχαίων ατυχημάτων) και τον πρόεδρο του Γιάννη Λιονάκη:
Από τους 8 νεκρούς οι 5 ήταν οδηγοί και 3 επιβάτες, εκ των οποίων 6 άνδρες και 2 γυναίκες.
ΗΛΙΚΙΕΣ
Πέντε άτομα ήταν ηλικίας 55-70 ετών , 2 ανήλικοι και ένα άτομο 18-25 ετών.
ΟΧΗΜΑ – ΤΥΠΟΣ
Τα πέντε από τα 8 θανατηφόρα αφορούν σε συγκρούσεις και τα υπόλοιπα 3 σε εκτροπές ενώ σε 4 θανατηφόρα εμπλέκονται αυτοκίνητα και στα υπόλοιπα 4 μηχανές.
ΗΜΕΡΑ
Η μέρα με τα περισσότερα τροχαία δυστυχήματα είναι η Τετάρτη οπότε και συνέβησαν 3 τροχαία, ακολουθεί η Δευτέρα με 2 και τέλος, η Παρασκευή με το Σαββατοκύριακο, από ένα θανατηφόρο.
ΜΗΝΑΣ
Ισάριθμα τροχαία δυστυχήματα στην Κρήτη το πρώτο δίμηνο του 2024, δηλαδή 4 τον Ιανουάριο και 4 τον Φεβρουάριο.
ΟΔΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ
Τα περισσότερα μέχρι στιγμής τροχαία δυστυχήματα, έχουν συμβεί στον ΒΟΑΚ σε σύνολο 4 ,εντός πόλεως 3 τροχαία δυστυχήματα και 1 σε δρόμο του επαρχιακού δικτύου.
ΝΟΜΟΙ ΚΑΙ ΔΗΜΟΙ ΚΡΗΤΗΣ
Την μερίδα του λέοντος κατέχει ο νομός Ηρακλείου με 5 θανατηφόρα εκ των οποίων 2 στο δήμο Ηρακλείου, 2 στο δήμο Μαλεβιζίου και 1 στο δήμο Φαιστού . Ακολουθεί ο νομός Χανίων με 2 δυστυχήματα - και τα δύο στον Πλατανιά- και τέλος ένα θανατηφόρο έχει καταγραφεί στο Λασίθι και συγκεκριμένα στο δήμο Ιεράπετρας. Ο νομός που δεν έχει θρηνήσει από αρχές του έτους, θύματα στον βωμό της ασφάλτου είναι το Ρέθυμνο.
Β. ΜΠ
Φωτογραφία: pexels
-
16 Σεπτεμβριου 2026, 11:05Εκκλησία Κρήτης: Νέα "παραφωνία" με μνημόνευση του επιχώριου Μητροπολίτη σε Σταυροπηγιακή Μονή στα δυτικά -
16 Σεπτεμβριου 2026, 14:35Υπόθεση Μαζωνάκη: Κατά της προφυλάκισής τους προσφεύγουν οι δύο γιατροί -
15 Σεπτεμβριου 2026, 09:00Στον Εσπερινό για την γιορτή του Αγίου Νικήτα στις Μεσαμπελιές ο Μητροπολίτης Αγκύρας Γρηγόριος Φραγκάκης -
15 Σεπτεμβριου 2026, 16:00Πυρκαγιές: Σε ποια κατηγορία επικινδυνότητας για την εκδήλωση πυρκαγιάς βρίσκεται η Κρήτη την Τετάρτη -
15 Σεπτεμβριου 2026, 19:44Πέθανε σε ηλικία 73 ετών ο Γιώργος Μακρόπουλος, σημαντική προσωπικότητα στο ελληνικό και παγκόσμιο σκάκι -
16 Σεπτεμβριου 2026, 07:15Γιώργος Καπόπουλος: Πρόεδρος η… «κουτσή πάπια» στις ΗΠΑ; (podcast)
