Θέμα Newshub.gr: Αντέχει το σύστημα ηλεκτροδότησης της Κρήτης-Μεγάλη η βοήθεια της διασύνδεσης
Σημαντική είναι η βοήθεια που προσφέρει στο ενεργειακό σύστημα της Κρήτης, σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες του καύσωνα, η διασύνδεση Κρήτης Πελοποννήσου που εδώ και μερικές εβδομάδες μπήκε σε λειτουργία.
Όπως δήλωσε στο Newshub.gr η αναπληρώτρια βοηθός διευθυντή της Διεύθυνσης Διαχείρισης Νησιών του ΔΕΔΔΗΕ ,Αντιόπη Γιγαντίδου, το σύστημα μας αντέχει αυτές τις ημέρες καθώς δέχεται μεγάλη βοήθεια από τη λειτουργούσα διασύνδεση.
Η ενέργεια που μας έρχεται από το ηπειρωτικό σύστημα βοηθά ώστε να δουλεύουν οι μονάδες της ΔΕΗ στην Κρήτη χωρίς υπερβολική φόρτωση κι αυτό περιορίζει βλάβες αλλά και αστάθεια στο όλο σύστημα.
Παράλληλα και φέτος, όπως η ίδια ανέφερε, έχουμε βοήθεια από προσθήκες 60 MW στον Αθερινόλακκο ενώ αυτή τη στιγμή μας αποδίδουν οι ανεμογεννήτριες που λειτουργούν στο νησί άλλα 100 MW και τα φωτοβολταϊκά επιπλέον 70 MW.
Ωστόσο, όπως επισημαίνει η κ. Γιγαντίδου, θα πρέπει στην προσπάθεια να κρατηθεί χωρίς προβλήματα το σύστημα ηλεκτροδότησης της Κρήτης να βοηθήσουν και οι ίδιοι οι πολίτες.
Μπορούν, σύμφωνα με τα λεγόμενα της , να κρατούν σταθερά τα κλιματιστικά τους στους 26 βαθμούς, να σβήνουν τα φώτα από τα δωμάτια όταν αποχωρούν, να μην χρησιμοποιούν ενεργοβόρες συσκευές σε ώρες αιχμής. Δεν χρειάζεται την ώρα που η θερμοκρασία είναι στα ύψη να βάλουν για παράδειγμα πλυντήριο ή να ανοίξουν θερμοσίφωνα.
Να σημειώσουμε πως σήμερα το πρωί επισκέφθηκε το Κέντρο Ελέγχου του ΑΔΜΗΕ στο Κρυονέρι Αττικής ο πρωθυπουργός και ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, προκειμένου να συντονίσουν σύσκεψη για την επάρκεια του ηλεκτρικού συστήματος το οποίο δοκιμάζεται από το παρατεταμένο κύμα καύσωνα.
Η έκτακτη σύσκεψη αφορούσε στη λήψη των απαραίτητων μέτρων από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς προκειμένου να διασφαλιστεί η επάρκεια του ηλεκτρικού συστήματος και να προσδιοριστούν μέτρα άμυνας και αντιμετώπισης έκτακτων και μη αναμενόμενων γεγονότων.
Οι συνθήκες για το ηλεκτρικό σύστημα είναι πρωτοφανείς, καθώς η κατανάλωση αναμένεται να ανέλθει σε επίπεδα ρεκόρ λόγω των ιδιαίτερα υψηλών θερμοκρασιών. Για τον λόγο αυτόν, ο συντονισμός των αρμόδιων φορέων και των ηλεκτροπαραγωγών σε ανώτατο επίπεδο είναι επιβεβλημένος για να διασφαλιστεί η αδιάλειπτη τροφοδότηση των καταναλωτών καθ’ όλη τη διάρκεια του ακραίου φαινομένου.
ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΜΕ ΤΟ ΠΕΡΑΣ ΤΗΣ ΣΥΣΚΕΨΗΣ
-
30 Απριλιου 2026, 11:07Θανατηφόρο τροχαίο - Μεσαρά: Το απόγευμα το τελευταίο «αντίο» στη 12χρονη Αγλαΐα – Πενθούν οι συμμαθητές της, ακυρώνονται εκδηλώσεις -
01 Μαΐου 2026, 07:06Ηράκλειο: Έπαιξε στοίχημα να πάρει κύπελλο ο ΟΦΗ και έταξε τα κέρδη στη Μονή Κουδουμά! (Φωτο) -
30 Απριλιου 2026, 09:25Στο πένθος η Μεσαρά: Δεν τα κατάφερε η 12χρονη που τραυματίστηκε στο τροχαίο - Υπέκυψε τα ξημερώματα στο ΠΑΓΝΗ -
01 Μαΐου 2026, 15:19Έφυγε από τη ζωή ο συγγραφέας Γιώργος Πολυράκης -
30 Απριλιου 2026, 08:10Μάρκος Τρούλης: Στο Ιράν είμαστε στο σημείο μηδέν! Σε καθοδικό σπιράλ, το οικονομικό σοκ πλησιάζει! (podcast) -
30 Απριλιου 2026, 13:15Φαίδων Καραϊωσηφίδης: Άλλο τα οράματα και τα σενάρια κι άλλο η πραγματικότητα για τα εξοπλιστικά! (podcast)
