Θέμα newshub.gr: Στην αναμονή για τις τεχνικές λεπτομέρειες για το Ενετικό Λιμάνι του Ηρακλείου

«Σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται για πώληση του λιμανιού αλλά για αξιοποίησή του. Μάλιστα τα οφέλη από την αξιοποίηση του λιμένα Ηρακλείου θα επιφέρουν αύξηση θέσεων απασχόλησης, επενδύσεις, αύξηση του τοπικού ΑΕΠ και γενικά θα λειτουργήσουν επ΄ ωφελεία της τοπικής και εθνικής οικονομίας». Αυτό είχε ειπωθεί στη διάρκεια της συνάντησης που ειχε γίνει στις 10 Μάρτη, στα γραφεία του ΟΛΗ.
Τότε μάλιστα ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΛΗ κ. Μηνάς Παπαδάκης ειχε προχωρήσει στην ενημέρωση των τρεχουσών εξελίξεων που αφορούν την αξιοποίηση του Λιμένος Ηρακλείου, με την παραχώρηση πλειοψηφικού πακέτου μετοχών, τονίζοντας μάλιστα ότι σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται για πώληση του λιμανιού αλλά για αξιοποίησή του.
Μάλιστα, όπως είχε τονιστεί, τα οφέλη από την αξιοποίηση του λιμένα Ηρακλείου θα επιφέρουν αύξηση θέσεων απασχόλησης, επενδύσεις, αύξηση του τοπικού ΑΕΠ και γενικά θα λειτουργήσουν επ΄ ωφελεία της τοπικής και εθνικής οικονομίας.
Αυτό που επισημάνθηκε είναι ότι το Λιμάνι του Ηρακλείου θα καταστεί ένας αναπτυξιακός πόλος σε τοπικό επίπεδο με πολλαπλά οφέλη και δεν πρόκειται για πώληση αλλά για μακροπρόθεσμη μίσθωση, με αντάλλαγμα την είσπραξη αντιτίμου και την δέσμευση για την υλοποίηση επενδύσεων.
Σημερινή εξέλιξη, όπως αναφέρει ο Διευθύνων Σύμβουλος κ. Μηνάς Παπαδάκης είναι ότι στα τέλη Μάρτη ή αρχές Απρίλη αναμένεται και η υλοποίηση της πρώτης φάσης - προσκληση ενδιαφέροντος, ενώ η δεύτερη φάση που θα είναι οι οικονομικές προσφορές, υπολογίζεται ότι θα υλοποιηθεί το ερχόμενο Φθινόπωρο.
Το Ενετικό Λιμάνι
Εμφαση στη συγκεκριμένη συνάντηση είχε δοθεί και στην έντονη φημολογία των τελευταίων ημερών, για πιθανή παραχώρηση του Ενετικού Λιμένα σε επενδυτές, με την διοίκηση του ΟΛΗ να αποκλείει κάθε σενάριο παραχώρησης του Ενετικού λιμένα Ηρακλείου.
Τόσο ο Πρόεδρος του ΟΛΗ κ. Βαρδαβάς όσο και ο Διευθύνων Σύμβουλος κ. Παπαδάκης, ειχαν διαβεβαιώσει ότι το ΤΑΙΠΕΔ εξετάζει τις τεχνικές λεπτομέρειες για την εξαίρεση του Ενετικού Λιμένα ενώ ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Ιωάννης Πλακιωτάκης έχει διαβεβαιώσει κατηγορηματικά, ότι ο Ενετικός Λιμένας δεν πρόκειται να συμπεριληφθεί στην παραχώρηση
Σημερα ο κ. Παπαδάκης, μιλώντας στο newshub.gr επισήμανε πως το επόμενο χρονικό διάστημα αναμένονται και οι τεχνικές λεπτομέρειες για τη συγκεκριμένη διαδικασία. Θα πρέπει εν ολίγοις να εχουμε και την επισημη απόφαση από το ΔΣ του ΤΑΙΠΕΔ για να φανεί και η εξέλιξη της διαδικασίας
«Αναμενουμε να βγει επίσημα η απόφαση του ΤΑΙΠΕΔ μετά τη συνεδρίαση που θα γίνει. Μια απόφαση που αποκλείεται να φέρει κάποια ανατροπή. Είναι όμως σημαντικό να δούμε και ποιος θα διαχειριστεί το Ενετικό Λιμάνι, κάτι που αποτελεί απόφαση της Πολιτείας, δηλαδή των συναρμόδιων Υπουργείων, τα οποία θα αποφασίσουν τι μέλλει γενέσθαι», καταλήγει ο κ. Παπαδάκης
-
10 Απριλιου 2021, 21:06Σταθερή ενίσχυση 1.250 ευρώ για αγρότες προβλέπει το σχέδιο της νέας ΚΑΠ - Οι δικαιούχοι
-
10 Απριλιου 2021, 07:28Δήμος Μ. Πεδιάδας: Σοκ για κτηνοτρόφο- Αγνωστοι μπήκαν και του πήραν από πρόβατα μέχρι κουνέλια
-
11 Απριλιου 2021, 19:30Οι ειδήσεις της εβδομάδας: Η σταθερή πληρωμή 1250 ευρώ και πότε καταβάλλονται βασική ενίσχυση, «πρασίνισμα», κορωνοενισχύσεις
-
11 Απριλιου 2021, 14:19Πληρώνονται ειδικές ενισχύσεις για αγρότες - Πότε και πως καταβάλλονται τα 24.2 εκ. ευρώ
-
10 Απριλιου 2021, 07:20Κορωνοϊός: Το Πανεπιστήμιο Κρήτης εκπαιδεύει και φέτος εργαζόμενους και εργοδότες στα Υγειονομικά Πρωτόκολλα
-
10 Απριλιου 2021, 16:02Πάνω από 400 εκατ ευρώ το νέο Μέτρο για τις Βιολογικές Καλλιέργειες