Θέμα newshub.gr: Τα φάρμακα των αστέγων – Μέσω ΑΜΚΑ μπορούν να εξυπηρετηθούν, αλλά δεν υπάρχει ένα ολοκληρωμένο σύστημα
Ανοίξαμε μέσω του newshub.gr την υπόθεση «φάρμακα για τους άστεγους» και σήμερα συνεχίζουμε, με τις δηλώσεις του προέδρου του Σωματείου Εργαζομένων του ΠΑΓΝΗ Δημήτρη Βρύσαλη, που ξεκαθαρίζει ότι οι άστεγοι έχουν ΑΜΚΑ και μπορούν μέσω αυτού να πάρουν τα φάρμακα τους, αλλά ωστόσο, το θεσμικό πλαίσιο δεν είναι αυτό που θα έπρεπε. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον συνδικαλιστή, θα έπρεπε να υπάρχει Κέντρο Υγείας σε διάφορα σημεία της πόλης, που να συνεργάζεται με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και οι άνθρωποι αυτοί να δέχονται τις επισκέψεις των ειδικών, στους χώρους τους οποίους ζουν.
Όπως γράφαμε και προ ημερών, ο πρόεδρος των αστέγων του Ηρακλείου Μηνάς Χατζηδάκης, έδωσε στη δημοσιότητα τη φωτογραφία φαρμάκων τα οποία και χρειάζεται και τα οποία του λείπουν, ζητώντας από τους συνανθρώπους μας να του τα προσκομίσουν.
Ο Δημήτρης Βρύσαλης, λοιπόν, μας λέει χαρακτηριστικά, ότι κάθε Έλληνας είτε είναι άστεγος, είτε φτωχός κ.λπ έχει ΑΜΚΑ και μέσω αυτού, μπορεί να έχει ακόμα και τη συνταγογράφηση των φαρμάκων του. Αλλά και να προσφύγει στα επείγοντα του νοσοκομείου σε περίπτωση που έχει κάποιο πρόβλημα υγείας.
Εξάλλου, με το ΑΜΚΑ του, μπορεί ένας άστεγος και να νοσηλευτεί, αν προκύψει ζήτημα με την υγεία του.
«Όμως δεν υπάρχει ένα Κέντρο Υγείας στην πόλη όπου να μπορούν αυτοί οι άνθρωποι να απευθύνονται. Υπάρχει μόνο αυτό που λειτουργεί στον Εσταυρωμένο και πουθενά αλλού», λέει ο Δημήτρης Βρύσαλης.
«Δεν υπάρχουν όμως τα παρακλάδια εκείνα που χρειάζονται, ώστε να παρακολουθείτε η κατάσταση αυτών των ανθρώπων. Απ’ ό,τι ξέρω μόνο στα ΚΑΠΗ υπάρχει μία τέτοια δραστηριότητα, αλλά σε περιορισμένο βαθμό», λέει ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του ΠΑΓΝΗ.
Καταλήγοντας, ο Δημήτρης Βρύσαλης τονίζει την ανάγκη για ένα κοινωνικό σύστημα που θα είναι δημόσιο και δωρεάν, για όλους τους ανθρώπους ανεξάρτητα από το αν είναι άστεγοι ή φτωχοί και όλοι οι φορείς να συνεργάζονται μεταξύ τους.
Διαβάστε επισης:
-
30 Απριλιου 2026, 11:07Θανατηφόρο τροχαίο - Μεσαρά: Το απόγευμα το τελευταίο «αντίο» στη 12χρονη Αγλαΐα – Πενθούν οι συμμαθητές της, ακυρώνονται εκδηλώσεις -
01 Μαΐου 2026, 07:06Ηράκλειο: Έπαιξε στοίχημα να πάρει κύπελλο ο ΟΦΗ και έταξε τα κέρδη στη Μονή Κουδουμά! (Φωτο) -
30 Απριλιου 2026, 09:25Στο πένθος η Μεσαρά: Δεν τα κατάφερε η 12χρονη που τραυματίστηκε στο τροχαίο - Υπέκυψε τα ξημερώματα στο ΠΑΓΝΗ -
01 Μαΐου 2026, 15:19Έφυγε από τη ζωή ο συγγραφέας Γιώργος Πολυράκης -
30 Απριλιου 2026, 08:10Μάρκος Τρούλης: Στο Ιράν είμαστε στο σημείο μηδέν! Σε καθοδικό σπιράλ, το οικονομικό σοκ πλησιάζει! (podcast) -
30 Απριλιου 2026, 13:15Φαίδων Καραϊωσηφίδης: Άλλο τα οράματα και τα σενάρια κι άλλο η πραγματικότητα για τα εξοπλιστικά! (podcast)
