Τη Μεγάλη Δευτέρα ανοίγει το νέο μεγάλο ΙΚΕΑ στο Ηράκλειο
αγαπημένα σου στη Google
Όπως έκανε γνωστό ο πρόεδρος του ομίλου Φουρλής τη Μεγάλη Δευτέρα 14 Απριλίου ανοίγει τις πύλες του το νέο κατάστημα ΙΚΕΑ στο Ηράκλειο , σε συνέχεια του καταστήματος ΙΚΕΑ που άνοιξε στην Πάτρα την προηγούμενη χρονιά.
«Το κατάστημα του Ηρακλείου είναι πολύ σημαντικό για εμάς. Θα είναι το τέταρτο μεγαλύτερο κατάστημα από πλευράς πωλήσεων στη χώρα, ενώ ο στόχος που τίθεται είναι για 20 εκατ. ευρώ πωλήσεις», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Φουρλής.
Το κατάστημα βρίσκεται σε χώρο δίπλα από τη ΣΕΑΠ όπου ο σχεδιασμός περιλαμβάνει τη δημιουργία ενός εμπορικού πάρκου με περισσότερα καταστήματα και επιχειρήσεις.
Μάλιστα οι πληροφορίες αναφέρουν πως η εταιρεία που βρίσκεται πίσω από την συγκεκριμένη επένδυση σχεδιάζει και νέο έργο στην περιοχή χωρίς ακόμα να έχουν γίνει γνωστά περισσότερα στοιχεία .
Οι εργασίες κατασκευής του νέου ΙΚΕΑ ξεκίνησαν τον Ιανουάριο και έτρεξαν πολύ γρήγορα.
Το εν λόγω κατάστημα να είναι τμήμα του σχεδιαζόμενου εμπορικού πάρκου δίπλα στη ΣΕΑΠ με πρόσοψη στο δρόμο που οδηγεί στον Καρτερό.
Το εμπορικό πάρκο ετοιμάζουν δυο μεγάλοι όμιλοι εταιρειών σε ακίνητο που «χτύπησαν» σε πλειστηριασμό και κατάφεραν να αποκτήσουν έναντι 4 εκατομμυρίων ευρώ.
Το ακίνητο των περίπου 40 στρεμμάτων ανήκε στην Carouzos Real Estate και βγήκε σε πλειστηριασμό, με τιμή πρώτης προσφοράς 1,3 εκατ. ευρώ και τελική κατακύρωση στα 4 εκατ. ευρώ.

Όπως είχε αποκαλύψει το Newshub.gr ο μεγάλος οικοπεδικός χώρος αποκτήθηκε από την θυγατρική του Ολλανδικού κολοσσού στο χώρο των κατασκευών και του real estate Ten Brinke από κοινού με τον Όμιλο Φουρλής.
Στο νέο εμπορικό πάρκο αναμένεται να φιλοξενηθούν διάφορες επιχειρήσεις και καταστήματα κι ανάμεσα τους το νέο μεγάλων διαστάσεων IKEA καθώς ο χώρος όπου μέχρι πρότινος στεγαζόταν η συγκεκριμένη επιχείρηση επί της Λεωφόρου Ικάρου ήταν πολύ μικρός.
Μάλιστα εδώ και κάμποσες ημέρες έχουν γίνει κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο δρόμο μπροστά από το χώρο στάθμευσης του υπό κατασκευή έργου ώστε να δημιουργηθούν νέα πεζοδρόμια.
Πρόσφατα έγινε γνωστό πως η διοίκηση της Trade Estates, της ΑΕΕΑΠ (Ανώνυμης Εταιρείας Επενδύσεων σε Ακίνητη Περιουσία) που συνδέεται με τον όμιλο Fourlis και την επένδυση στο Ηράκλειο, στοχεύει σε μέγεθος χαρτοφυλακίου ακινήτων ύψους 1 δισ. ευρώ την περίοδο 2030 – 2031 μέσω του επενδυτικού προγράμματος που ήδη «τρέχει», αλλά και νέων κινήσεων που σχεδιάζει σε Ελλάδα και εξωτερικό.
Το κατάστημα του Ηρακλείου που θα λειτουργήσει τη Μ. Δευτέρα είναι μια επένδυση ύψους 23,6 εκατ.
Τα επίσημα εγκαίνια προβλέπονται ωστόσο αργότερα, στις 30/04
.
Θεωρητικά, αναμένεται και δεύτερη επένδυση στην ίδια περιοχή, με ορίζοντα ολοκλήρωσης πιο μακρινό ( στα τέλη του 2026), καθώς είναι υπό ωρίμανση.
Το δεύτερο έργο της Κρήτης, είναι υπογεγραμμένο αλλά με συγκεκριμένους στόχους και προϋποθέσεις (ως προς το μίγμα, το κόστος κ.α.), ενώ περισσότερες πληροφορίες για το έργο θα δημοσιοποιηθούν σύντομα.
Ανταγωνισμός
Το ζήτημα ωστόσο που γεννά αυτή η νέα επένδυση στο Ηράκλειο είναι ο ανταγωνισμός με ανάλογες ντόπιες επιχειρήσεις που δυστυχώς πλέον γίνεται με άνισους όρους.
Το νέο κατάστημα έχει θορυβήσει τις μικρές επιχειρήσεις ομοειδούς αντικειμένου που δραστηριοποιούνται τοπικά κι είναι λογικό καθώς αφενός οτιδήποτε καινούργιο τραβά ως μαγνήτης τους καταναλωτές κι αφετέρου το μέγεθος διαμορφώνει τιμές ελκυστικές.
Ε.Β

-
22 Ιουνιου 2026, 07:20Πνίγηκε ο αδελφός του δημοσιογράφου Νίκου Νικολετάκη στα Χανιά - Η συγκινητική ανάρτηση -
21 Ιουνιου 2026, 09:20Θερινές εκπτώσεις 2026: Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση - Ποια Κυριακή θα είναι ανοιχτά τα καταστήματα -
22 Ιουνιου 2026, 10:54Βολές στο κέντρο... της Δευτέρας! -
22 Ιουνιου 2026, 07:00Ηράκλειο: Στο Δημοτικό Συμβούλιο το θέμα της δομής μεταναστών και η εγκατάσταση στο εργοστάσιο Σκουλούδη -
21 Ιουνιου 2026, 10:45Λένα Διβάνη: Η ζωή στην Ελλάδα είναι αβίωτη-Βιώνουμε την εποχή της έκπτωσης… (podcast) -
21 Ιουνιου 2026, 15:10Νέες ταυτότητες: Τι ισχύει μετά τις 3 Αυγούστου για όσους δεν έχουν εκδώσει
