Το 1ο Εργαστήριο για το Γυναικείο Παρατηρητήριο έρχεται στο Δήμο Χερσονήσου
αγαπημένα σου στη Google
Tην Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου (17:30–20:30), στο Δημοτικό Κατάστημα Λιμένα Χερσονήσου πραγματοποιείται το 1ο εργαστήριο για το γυναικείο παρατηρητήριο Δήμου Χερσονήσου, όπου θα παρουσιαστούν τα πρώτα ερευνητικά ευρήματα και θα ανοίξει διάλογος για την ενδυνάμωση των γυναικών στην τοπική κοινωνία.
Το πρόγραμμα «Προς ένα Γυναικείο Παρατηρητήριο στον Δήμο Χερσονήσου» καταγράφει τις εμπειρίες των γυναικών μέσα από ερωτηματολόγια και συνεντεύξεις, με στόχο να αναδείξει τα προβλήματα της καθημερινότητας, να εντοπίσει εμπόδια και προκλήσεις, αλλά και να φωτίσει τις δυνατότητες για μεγαλύτερη εκπροσώπηση στις δομές λήψης αποφάσεων.
Η έρευνα έχει ήδη συγκεντρώσει σημαντικό υλικό από τις πρώτες συμμετοχές, το οποίο θα αποτελέσει τη βάση για συζήτηση και πρακτικά εργαλεία ενδυνάμωσης στο εργαστήριο. Το έργο υλοποιείται από τον Δήμο Χερσονήσου.
«Η δημιουργία Γυναικείου Παρατηρητηρίου είναι μια ουσιαστική επένδυση στη δημοκρατία και στην ισότητα» αναφέρει με δηλώσεις του ο Δήμαρχος Χερσονήσου Ζαχαρίας Δοξαστάκης και προσθέτει:
«Θέλουμε οι γυναίκες να έχουν ενεργό ρόλο στη διαμόρφωση πολιτικών και αποφάσεων που επηρεάζουν την καθημερινότητά τους. Η φωνή τους είναι απαραίτητη για έναν Δήμο πιο δίκαιο και πιο συμμετοχικό».
Επικοινωνία για συμμετοχή
Δέσποινα Πλευράκη, Αντιδήμαρχος Ισότητας: 2813404692 – 6973600255
Μαρία Ταμβάκη, Ερευνήτρια: 6981545823
Ρένα Μπαρμπούνη, Ερευνήτρια: 6986676070
-
08 Ιουνιου 2026, 12:43Βολές στο κέντρο... της Δευτέρας! -
08 Ιουνιου 2026, 07:15Αντώνης Πολέντας: Κινεζική ηγεμονία, ιστορική «διαδρομή» και σημερινή παγκοσμιοποιημένη στρατηγική! (podcast) -
07 Ιουνιου 2026, 19:40Αίγιο: Πώς συνελήφθη 27 χρόνια μετά τη δολοφονία στην Αυστραλία ο Τζέιμς Δαλαμάγκας -
08 Ιουνιου 2026, 21:03Έκτακτο επίδομα παιδιού 150 ευρώ: Ποιοι κόβονται από την ενίσχυση -
08 Ιουνιου 2026, 15:32Κρήτη: Φωτιά ξέσπασε σε αγροτοδασική έκταση κοντά στο Καστέλι (Φωτο) -
08 Ιουνιου 2026, 19:28Κρήτη: Χωρίς τέλος οι μεταναστευτικές ροές - Νέες «καραβιές» νότια του νησιού
